Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 12:22, 21 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja nie miałam kiedy zrobić bukietu I nie za bardzo jest już u mnie z czego, wszystko usycha Twój bardzo ładny i róża jak wisienka na torcie

Wiem Sylwia, czytałem jaka susza u ciebie Współczuję

Dziękuję...mi nukiecik też się w miarę podobał...a i długo się trzyma
Radziu2013 12:28, 21 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
Ależ meblujesz swój ogródek, za chwilę u babci w sypialni będziesz rewolucje robił! Gratuluję wigoru i pozdrowienia zostaWIAM. lecę do konfitur i pikli!

Haniu ogródek jak na ten sezon jest na finiszu meblowania...obiecałem sobie że w tym roku mam zrobić tylko rabatę krzesełkową bo ona dosyć spora jednak jest...

Rewolucję w sypialni???
mi się marzy rewolucja w całym domu ale tu potrzeba by było całej ekipy remontowej bo w grę wchodziło by kłucie ścian, wylewanie posadzki żeby w jadalni było podwyższenie itd... ale póki co to są marzenia (no ale w końcu "marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia")

Konfitury i pikle powiadasz... ja miałem nadzieję że w tym roku spróbuję sobie owoców śliwy którą sadziliśmy dwa lata temu...sporo podrosła i miała z 15 owoców...zajeżdżam ostatnio a one wszystkie przez osy wygryzane (widać musiały być słodkie) Papierówek u sąsiada w tym roku też nie było, wiśni u nas ani jednej, tyle że porzeczki czarne były ale nikomu nie chciało się zbierać bo przetwory z nich zostały jeszcze od zeszłego roku... jakoś tak dziwnie się wszystko w tym sezonie potoczyło z tymi owockami... ale trudno

A ty co tam robiłaś za przetwory?
Radziu2013 12:29, 21 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Radziu Ty masz w pokoju remont a u mnie się w kuchni zaczął - nic tylko do ogrodu uciekać a tu pada - ale dobrze, bo już tak sucho było

JA tam uciekać nie mogę bo muszę pomagać Wczoraj że było już po remoncie to się na godzinkę wyrwałem...ale pogoda nieprzyjemna była
Radziu2013 12:33, 21 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
Co u Ciebie? Znów malowanie? Cholercia, najgorzej jak ma się dwie miejscówki!
Pozdrawiam, pracowity chłopaku.
\

Haniu co u mnie? A no malowanie...kolorki wyszły zarąbiste
Dwie miejscówki niby są ale aż takiego problemu nie ma, no bo w mieście to przecież tylko jedna miejscówkę mam do obrobienia (swój pokój)
A u babci tylko jeden pokój do odmalowania został i FFFFinish

Też przesyłam pozdrowienia
Radziu2013 12:34, 21 sie 2017

patrycja napisał(a)
Jak idzie remont?

Już na szczęście koniec
Aurelllia 12:36, 21 sie 2017

To super, że już koniec u mnie dzisiaj pogoda w kratkę - trochę pada a trochę słońca Też latam przy tym remoncie - jednak jak się da to trochę chociaż na spacer wylezę
Radziu2013 12:38, 21 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
To super, że już koniec u mnie dzisiaj pogoda w kratkę - trochę pada a trochę słońca Też latam przy tym remoncie - jednak jak się da to trochę chociaż na spacer wylezę

Nooo dobrze że psa mam to chociaż wyjść z nim mogłem

Ja tam mam nadzieję że u mnie dzisiaj lać nie będzie bo koszenie mam do zrobienia...
Aurelllia 12:39, 21 sie 2017

Ja i koszenie i pielenie i wszystko a jak tu robić jak ciągle leje ? u mnie kosiarka elektryczna to tym bardziej za bardzo po deszczu nie można
Radziu2013 12:45, 21 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Ja i koszenie i pielenie i wszystko a jak tu robić jak ciągle leje ? u mnie kosiarka elektryczna to tym bardziej za bardzo po deszczu nie można

Pielenie...przez ostatnie dwa tygodnie ze trzy razy krzesełkową pieliłem dopa bo po deszczach chwastu rosną jak szalone...

Propos elektrycznej to stwierdziłem że ona w sumie lepsza jest zwłaszcza jak ktoś ma rabaty bo można wszędzie dojechać a ja tą swoja krową to po połowie po bokach muszę zostawiać
Radziu2013 12:48, 21 sie 2017

Teraz w pokoju zamiast żółci taki hmmm granat i biały

Noo dodatki trzeba trochę pozmieniać i trochę dokupić ale to już przecież szczegóły