Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 22:16, 21 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Pięknie ta smagliczka wciąż wygląda
Ale i9 mieczyki,,, trawy już masz piękne

Smagliczka to był w tym roku można powiedzieć taki eksperyment bo mam ją po raz pierwszy z nasion Ale muszę powiedzieć że eksperyment bardzo udany w przyszłym roku też zagości

Traw w przyszłym roku sporo przybedzie (daj Boże) i dadzą spektakl
Radziu2013 22:17, 21 sie 2017

kerii napisał(a)
Ten zakątek z kamykami i rozplenicami na tle ceglanej ściany jest piękny.
Nie tylko on oczywiście bo rabaty Ci się bardzo ładnie rozrastają i zapełniają roślinnością ale on jakoś tak mnie szczególnie urzekł

To bardzo się cieszę ze Ci się on podoba
hanka_andrus 22:21, 21 sie 2017

I pomyśleć, że na forum jesteś dopiero od stycznia! Kawał roboty odwaliłeś, a i nauki przybyło co nieco i doświadczenia! Brawo!
Radziu2013 22:26, 21 sie 2017

hanka_andrus napisał(a)
I pomyśleć, że na forum jesteś dopiero od stycznia! Kawał roboty odwaliłeś, a i nauki przybyło co nieco i doświadczenia! Brawo!

Ach dziękuję Haniu Wśród takich osobowości jakie można tu spotkać i ogrodów które mają nie sposób się czegoś nie nauczyć czy pogłębić wiedzy. W końcu wiele roślin nie W znałem A tutaj mogłem mieć z nimi choć wirtualną styczność.

Zresztą patrząc na ogródki innych jak można by było nie rozwijać swojego...ciągle motywyjecie i za to jestem wdzieczny całemu O
Maly_Bialy_D... 22:51, 21 sie 2017

Dla mnie właśnie te cegły nadają uroku. Jeśli Cię bardzo wkurzają opleć je czymś pnącym, będzie jeszcze bardziej klimatycznie
Radziu2013 22:52, 21 sie 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Dla mnie właśnie te cegły nadają urok. Jeśli Cię bardzo wkurzają poleć je czymś pnącym, będzie jeszcze bardziej klimatycznie

Nie no ja je sobie bardzo cenię Ale nie te wokół okien same okna są okropne A cegły i fugi przy nich jeszcze bardziej

Pnacego coś puszczę na pewno Ale niestety już nie w tym roku
zoja 23:43, 21 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Kurczę wkurzaja mnie te białe okna i cegły wokół nich bo cholernie brzydkie są

powiem tak: okien nie zauważyłam - dopiero po Twoim wpisie - ta rabata jest piękna! cegły, kamienie, drewniane 'stopnie' i trawy super!
Nowalijka 07:19, 22 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Smagliczka to był w tym roku można powiedzieć taki eksperyment bo mam ją po raz pierwszy z nasion Ale muszę powiedzieć że eksperyment bardzo udany w przyszłym roku też zagości

Traw w przyszłym roku sporo przybedzie (daj Boże) i dadzą spektakl

Radziu dawno mnie nie było i tyle zmian i sensacji. Po remoncie pięknie. W ogrodzie uroczo. Obiad ugotowany. Twoja wybranka serca będzie leżeć i pachnieć))))). Gdzieś Ty się uchował?
Ja smagliczkę tez wysiewałam pierwszy raz w tym roku. Ładna była. Ale już ją powyrywałam bo zdziczała. Twoja jest okazała
Radziu2013 09:53, 22 sie 2017

zoja napisał(a)

powiem tak: okien nie zauważyłam - dopiero po Twoim wpisie - ta rabata jest piękna! cegły, kamienie, drewniane 'stopnie' i trawy super!

No teraz na tej rabatce to w sumie ładnie się robi bo trawy osiągneły maksymalny wzrost (przynajmniej jak na ten sezon) i zaczynają kwitnąć więc zdobią. W tym roku dosadziłem na tej rabacie kilka bylin bo na wiosnę zaczym trawy wypuściły nieciekawie wyglądała ( a przedtem w ogóle same trawy na niej były).

Fajnie że się Ci podoba
Radziu2013 09:56, 22 sie 2017

Nowalijka napisał(a)

Radziu dawno mnie nie było i tyle zmian i sensacji. Po remoncie pięknie. W ogrodzie uroczo. Obiad ugotowany. Twoja wybranka serca będzie leżeć i pachnieć))))). Gdzieś Ty się uchował?
Ja smagliczkę tez wysiewałam pierwszy raz w tym roku. Ładna była. Ale już ją powyrywałam bo zdziczała. Twoja jest okazała

U mnie smagliczka została wysiana pod różami razem z maciejką. Maciejka brzydka się zrobiła już dawno temu i też poszła na śmieci (mimo że pachnie to chyba ostatni raz ją wysiewałem) ale ze smagliczką miałem opory bo ładne zielone poduchy się z niej zrobiły i myślę sobie "ech za łyso będzie" i się okazało że to była dobra decyzja bo zakwitła kolejny raz