Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Katkak 21:46, 06 paź 2017

Radzio bardzo urokliwie masz . I dojrzałam u Ciebie cudną, delikatniutką paprotkę . Ta obok funkii. Wiesz co to za jedna?
Radziu2013 21:49, 06 paź 2017

Katkak napisał(a)
Radzio bardzo urokliwie masz . I dojrzałam u Ciebie cudną, delikatniutką paprotkę . Ta obok funkii. Wiesz co to za jedna?

Dziękuję
Kasiu, trafię za kratki, ale wziąłem ją z lasu ( naszego więc nie wiem czy to karalne czy nie no ale niby jakieś tam paprocie są pod ochroną)
violka171 21:59, 06 paź 2017

Radziu2013 napisał(a)

A pokażę wam jeszcze naszą zmorę, tyle mamy z tyłu za stodołą a jeszcze kawał laasu do wycięcia zostało

ŻADNA ZMORA Radziu ,Ty się ciesz że masz drzewo z lasu,dobrze je wykorzystaj w ogrodzie
ElzbietaFranka 22:00, 06 paź 2017

Radziu2013 napisał(a)

A pokażę wam jeszcze naszą zmorę, tyle mamy z tyłu za stodołą a jeszcze kawał laasu do wycięcia zostało

Radziu powinienes siemcieszyc ze macie tyle ciupania. Zima nie straszna. Takie piekne bale tam masz mozesz je wykorzystac w ogrodzie. Piszesz ze jeszcze tyle do wyciecia a co robicie z korzeniami to dopiero pple do popisu.
Radziu2013 22:07, 06 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Radziu powinienes siemcieszyc ze macie tyle ciupania. Zima nie straszna. Takie piekne bale tam masz mozesz je wykorzystac w ogrodzie. Piszesz ze jeszcze tyle do wyciecia a co robicie z korzeniami to dopiero pple do popisu.

Elu jak sobie pomyśleć ile tego ciupania to żle sie robi Tym bardziej że babcia w tygodniu sama dużo nie porąbie a ja jak przyjeżdżam to mam do dyspozycji dwa dni i wtedy też za dużo się nie nałupie i trzeba zatrudniać...
Elu zostają w ziemi Wiem, fajnie można je zaaranżować z tym że drzewa są zdrowe a korzenie mocno się trzymają ziemi...a że my mamy ursusa to wątpie żeby taki korzenie dało się wyciągnąć

Bale wykorzystam bo pomysł jest, realizacja czeka
Radziu2013 22:07, 06 paź 2017

violka171 napisał(a)

ŻADNA ZMORA Radziu ,Ty się ciesz że masz drzewo z lasu,dobrze je wykorzystaj w ogrodzie

Postaram się
pestka56 23:00, 06 paź 2017

Żebym koło ciebie mieszkała, to miałbyś zbyt na te drzewne skarby zapewniony Do mojego kominka wkładam na raz 90 cm długości bale 30 cm średnicy.

Możesz użyć tych długich pni do zrobienia podwyższonej , nawet piętrowej rabaty. Zapytaj Gosię z Ogród do odnowy. Miała takie rabaty i fajnie to wyglądało.
Można z cieńszych zrobić piękną pergolę i wstawić w nią ławeczkę też zrobioną z pniaka. Na pintereście mam zeskładowane pomysły na furtki, bramy, płotki z takich naturalnych materiałów.
Radziu2013 23:04, 06 paź 2017

Z tych bali właśnie chodzą mi po głowie takie podwyższone rabaty, albo inaczej ten mój wąwóz hostowy, ale na razie skupiam się na innych rzeczach

Z tych cieńszych konarów to była chyba zrobiona właśnie altanka w Mai w ogrodzie prof. Bralczyka
pestka56 23:13, 06 paź 2017

Marba wykorzystała gałęzie do umocnienia rowu, który ma w ogrodzie. Pięknie wyglądają byliny wśród nich.
kerii 23:46, 06 paź 2017

Radziu2013 napisał(a)

Radziu Ty masz majątek a nie zmorę za ta stodołą toż to palenie w kominku na kilka zim zapewnione

Mnie by taki widok zwłaszcza za stodołą wcale nie martwiła a cieszył