Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Nowalijka 21:25, 02 paź 2017

U mnie właśnie zaczęło padać i to tak solidnie . Wieje. Już wyciągnęłam kurtkę. Robi się zimno. Na działce jeszcze tyle do zrobienia... Jeszcze trochę to z nudów znów będziemy rymować na ogrodowisku. No cóż, latem ogrodnicy z nas wytworni a zimą poeci zdolni.
Maly_Bialy_D... 22:18, 02 paź 2017

U mnie też leje, cały dzień w pracy spędzam, to mniej mi szkoda, że nie mam czasu na ogród, niż gdyby słonko świeciło. Za to niedzielę miałam cudną, nic nie robiłam prawie, tylko siedziałam, gapiłam się na owady, roślinki i słońce. Czasem też tak trzeba
Podłączam się do rymowanki
Ogród kocham mój szalenie! Zimą biel, wiosną zielenie. Latem lekko się rumieni, puszcza pąsy na jesieni
Radziu2013 23:14, 02 paź 2017

Nowalijka napisał(a)
U mnie właśnie zaczęło padać i to tak solidnie . Wieje. Już wyciągnęłam kurtkę. Robi się zimno. Na działce jeszcze tyle do zrobienia... Jeszcze trochę to z nudów znów będziemy rymować na ogrodowisku. No cóż, latem ogrodnicy z nas wytworni a zimą poeci zdolni.

No właśnie Elu tyle do zrobienia...wszysto mi zarasta, za chwilę przyjdą porządki jesienne, a gdzie myśleć o realizacji pozostałych planów? (Całe szczęście ze sadzenie cebulek mam prawie na finishu bo w zeszłym roku na początku grudnia sadziłem) Po prostu doba jest za krótka i rąk mamy zbyt mało... A jeszcze Wy macie prace, ja szkole...

Szczerze mówiąc to w sumie czekam na tą zimę...nie będę myślał o ogrodzie tylko w pełni o szkole...chociaż nie, bo ostatnio stwierdziłem ze może by tak spróbować zrobić wiatę i że jak coś to zajmę się tym zimą A jeszcze potem porządki generalne itd. Zawsze coś się znajdzie

Pozdrawiam
Radziu2013 23:18, 02 paź 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
U mnie też leje, cały dzień w pracy spędzam, to mniej mi szkoda, że nie mam czasu na ogród, niż gdyby słonko świeciło. Za to niedzielę miałam cudną, nic nie robiłam prawie, tylko siedziałam, gapiłam się na owady, roślinki i słońce. Czasem też tak trzeba
Podłączam się do rymowanki
Ogród kocham mój szalenie! Zimą biel, wiosną zielenie. Latem lekko się rumieni, puszcza pąsy na jesieni

Hehe ja też się lenilem w niedzielę ( A teraz żałuję) Dzisiaj też prawie nic nie robiłem Ale od jutra będzie co robic tym bardziej ze zdałem sobie dzisiaj sprawę ze w listopadzie zaczynają się olimpiady przedmiotowe...

tez lubie sobie powiedzieć i popatrzeć tak z boku na cały ten owadzi świat

Ja tam nic nie zrymuje... nie mam pomysłu
violka171 19:14, 04 paź 2017

Radziu2013 napisał(a)
tron z trawką w tle

rudbekia zamieniła się miejscem z astrem w poprzednim poście...większość roślin na razie zajęła miejsce w poczekalni bo nie miałem czasu już na przekopywanie nowej rabaty

Winobluszcz w pełnej krasie...

extra zdobycze,gość wielmożny niczego sobie,uwielbiam ten bluszcz o tej porze
mam na płocie lecz niedługo zasłonią mi go thuje,wiosną muszę koniecznie pościnać szczepki i puścić na narzędziówkę,bedzie wypasiony widok jesienią
eda 13:00, 05 paź 2017

Radziu leje to ja latam haa witaj życzonka na Dzień Chopaków są u mnie teraz to już spóźnione ale to nic

Fajnego minionego Dnia Chłopaka Radziu !!!

Radziu2013 19:10, 05 paź 2017

Wpadam na chwilę powiedzieć tylko co aktualnie w pogodzie dzieję się u mnie...zacznę od tego że byliśmy dzisiaj kilka godzin na imieninach u babci...niby wiało od rana ale po południu zerwał się taki Huragan że wracając samochodem z powrotem przejeżdżaliśmy obok posadzonych wzdłuż drogi drzew (5) -klony, potężne egzemplarze... na te pięć okazów dwa były złamane przy samej ziemi a jedno wyrwane z korzeniami...
Radziu2013 19:12, 05 paź 2017

violka171 napisał(a)

extra zdobycze,gość wielmożny niczego sobie,uwielbiam ten bluszcz o tej porze
mam na płocie lecz niedługo zasłonią mi go thuje,wiosną muszę koniecznie pościnać szczepki i puścić na narzędziówkę,bedzie wypasiony widok jesienią

Oj tak...z pewnością będzie pięknie wyglądał A jakbyś dosadziła pod nim jakąś złotą wieloletnią chryzantemę to w ogóle cud miód

Pozdrawiam
Radziu2013 19:13, 05 paź 2017

eda napisał(a)
Radziu leje to ja latam haa witaj życzonka na Dzień Chopaków są u mnie teraz to już spóźnione ale to nic

Fajnego minionego Dnia Chłopaka Radziu !!!

Dzięki za pamięć Edzia Buziak i dla ciebie
Pozdrawiam
hanka_andrus 19:38, 05 paź 2017

O, Radziu się znalazł! Dobrze, że na Was te drzewa nie spadły! Szkoda, że się połamały, może nowe wsadzą?