Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

sylwia_slomc... 22:13, 22 lut 2017

gosika67 napisał(a)

i migdałek ,który jest do likwidacji.

Czemu do likwidacji jak tak cudnie kwitnie??? Ja od lat walczę , żeby się takiego dochować , a co podrośnie to zarazę łapie i muszę wycinać. Twój cudny szkoda go
gosika67 22:15, 22 lut 2017

Aurelia ja jestem fanką krzewuszek, 2 pierwsze kiedyś dostałam na urodziny od sióstr, są niezastąpione, 2 razy kwitną. Liatrę też kupowałam w biedrze, oni mają dobre sadzonki.Zawsze jestem zadowolona jak coś tam kupie, róże nawet u nich kupowałam.
Ania mi powiedzieli na DOD ,że jest to fuksja, nie wiem jak zimę przetrzyma, fioletowego dzwonka też mam od taty, zobacz ile to już lat, jaka jest pamiątka a ile się jeszcze rozdało. Zobacz jaki ten świat mały ty Grażynie, Grażyna mi, ja komuś. Fajna rzecz,że można się z kimś podzielić.Ode mnie musisz wziąć odętkę, zawsze jest na nich mnóstwo owadów i tak fajnie brzęczą, bodziszka- mam 3 rodzaje.
Trampolinę i huśtawki będę przenosić do ogrodu, bo za dużo miejsca zajmują.

Irysy od Ciebie? To są taty? Nie pamiętam.

bodziszek, fajny jest bo rośnie w takiej kępie.Jeszcze zamówiłam fioletowy, też takie małe kwiatki, jakoś czuję sentyment do tych krzewinek.

22:20, 22 lut 2017
Jadę z łopatą do Ciebie wiosną po migdałka,zaadoptuję go
gosika67 22:22, 22 lut 2017

znalazłam jeszcze firletkę

goździki, sadzonki widziałam w sklepie

moje ukochane irysy

i krzewuszka

gosika67 22:24, 22 lut 2017

No widzisz Sylwia jakie kłamczuchy na targach, dobrze że wiem, siora też to pisała.Dzięki.
22:27, 22 lut 2017
Tak to Tatyny i te i te.A jeszcze są niebieskie i żółte irysy.Też podzieliłam się nimi po rodzinie,chyba każdy je ma teraz po Józiu I dobrze bo nie zanikną.A dzwonka skupionego Tato dostał od pani co mieszkała przy starej bibliotece.Rośliny wędrują z rąk do rąk
Od pani Kostki ostróżki i inne.A różę 'Aprikot Nectar' mam od siostry pani Kostki gdzieś z daleka w Polsce.Pani Kostka ją wiozła pociągiem.
gosika67 22:29, 22 lut 2017

Oj ciekawe czy Kostka jeszcze coś ma, też od niej kiedyś przywiozłam ostróżki, orliki, łubiny i żółte irysy.
sylwia_slomc... 22:31, 22 lut 2017

gosika67 napisał(a)
No widzisz Sylwia jakie kłamczuchy na targach, dobrze że wiem, siora też to pisała.Dzięki.

Mnie też Pani na targu wciskała, że fuksja
22:39, 22 lut 2017
Nie wiem czy coś jeszcze pani kostce rośnie na działce Ty dostałaś,ja dostałam,Dorota dostała...
Spytaj się Mamy.Ja wiosną wybieram się z Mamą do pani Tereski po odnogi clematisów,już zacieram ręce.
Do Ciebie pojadę po bodziszki i białą odętkę
Do Doroty pojadę po orliki.
No to mi się podoba
gosika67 23:25, 22 lut 2017

Na dobranoc jeszcze wiosennie, trzeba iść spać aby rano wstać. Dobrej nocy.

to jest len