Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

anbu 19:28, 11 mar 2017

Fajna ściana z tujek Nie mogę doczekać się swojej
gosika67 14:07, 12 mar 2017

U nas w ten niedzielny dzień wyszło słoneczko, jest 8 stopni
pierwsze siewki w doniczkach już wyszły. W lidlu udało mi się kupić werbenę , jutro ją wysieję do doniczek oraz inne kwiatki.

Te tuje też były przycinane na wiosnę ub.r. teraz ładni się zagęściły.
Trawnik byle jaki, powiększam rabatę kwiatową na jego połowie, latem posadziłam tam magnolię, będzie chyba miała dobrze bo tuje ją zasłaniają od wiatru, dokupię jeszcze 2 magnolie. Dalej obok starych tui są już posadzone nowe szmaragdy.

Tutaj będzie taki placyk wysypany kamieniami, będą tam stały leżaki i na pewno jakieś ozdoby, dekoracje ogrodowe. Krzewy żarnowiec będzie przycięty, a z migdałkiem nie wiem co, rozrósł się , miałam go zlikwidować ale dziewczyny z forum buntują się,że szkoda go.

to są te nowe tuje, to jest szambo, na którym za dużo nie mogę sadzić, bo jest beton i dla bezpieczeństwa sieje petunie, to taki kamuflaż, nic nie widać co tam jest,jest jeszcze barwinek, runianka japońska, coś co zagęści i zasłoni ten beton

gosika67 15:17, 12 mar 2017

Przed chwilą byłam na obchodzie, coś u mnie kiełkuje, tuje nabierają kolorów, pąki na różach i innych krzewach, chce się oddychać pełną piersią, lubię takie dni i jeszcze słońce. Ja mieszkam w takiej okolicy można powiedzieć sportowej, ludzie na rolkach, rowerach, kijkach, bieganie, spacery z pupilami, itp. I to wszystko cieszy.

dereń też już ma pączki

sasanka też się budzi

gosika67 15:24, 12 mar 2017

iglaki, które też uśmiechają się do słońca

tuje robią się zieloniutkie

gosika67 15:32, 12 mar 2017

jeszcze moje inne iglaki

nie wiem jak się nazywa ten iglak, ma taki inny pokrój

jodła balsamiczna nana

na kruszynie też są pąki, trawa jeszcze śpi

klon w pąkach

gosika67 15:40, 12 mar 2017

różyczki na nóżce

jeszcze jaśmin nagietkowy

tą tuję przy świerku srebrnym z tyłu muszę wyciąć i posadzić coś innego, bo rosną tam żurawki i hosty aby miały zacienione miejsce

wszystkie rododendrony mają pąki

gosika67 15:43, 12 mar 2017

i na koniec moje zakupki, nie za duże ale zawsze coś

wiosna w domu

Aurelllia 15:51, 12 mar 2017

Spacerek po ogrodzie zrobiłam Faktycznie dużo iglaków i jakie ciekawe odmiany nasionka bardzo fajne kupiłaś będzie kwiatowo- kolorowo
Rosa 16:21, 12 mar 2017

gosika67 napisał(a)
jeszcze moje inne iglaki

nie wiem jak się nazywa ten iglak, ma taki inny pokrój

To jest cyprysik Dilatush albo Teddy Bear albo Filicoides. Słabo widać na zdjęciu, zrób zbliżenie. Jeśli jest niebieski to może być cyprysik Wisselii (jest piękny i rzadko spotykany) szukałam go po całej Polsce .
Cyprysiki świetnie znoszą cięcie, ale znawcy twierdzą, że najładniej wyglądają jak mają naturalny pokrój.
Bardzo ładną altanę wybrałaś, jest taka prosta i bezpretensjonalna. Lepiej pomalować drewno w środku zawsze będzie zabezpieczone i łatwiejsze do utrzymania czystości.
Róże i powojniki pięknie by na jej tle wyglądały .
gosika67 16:22, 12 mar 2017

Basia dla Ciebie moja namiastka kwiatków wiciokrzewu. Jeszcze raz dam mu szansę, zetnę go przy samej ziemi.