Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 22:03, 15 lip 2017

Witam ogrodnika Gordona u mnie Dziękuję
Aurelllia 22:03, 15 lip 2017

Nowalijka dziękuję oj było było o avatarek zmieniłaś - fajny
Nowalijka 22:05, 15 lip 2017

Aurelllia napisał(a)
Nowalijka dziękuję oj było było o avatarek zmieniłaś - fajny

avatarek to spontan po dzisiejszym dniu, dziękuję
zoja 23:23, 15 lip 2017

Cudowna ta sciezka - rzeka
Brawo za pomysl i wykonanie!
Gosiek33 06:59, 16 lip 2017

Rewelacja, właśnie intensywnie myślę jak wykonać taka u mnie na terenie nieustannie zalewanym w czasie dużych opadów
Gosiek33 07:04, 16 lip 2017

Obejrzałam cała relację, widzę, że kamienie kładłaś bezpośrednio na ziemi? Czy masz tu sucho? Moja wielka sterta kamieni polnych woła bym i ja się postarała
Aurelllia 10:37, 16 lip 2017

Tak Gosiek kładłam bezpośrednio na ziemi, zaryzykowałam Tam naturalnie jest lekki spadek także mam nadzieję, że woda nie będzie stała Teren jest po uprawie porzeczek, ziemia gliniasta, ale mieszana z kompostem właśnie pod porzeczki no i sadząc wiciokrzew w innym miejscu, kopiąc dołek, miałam taczkę piaszczystej ziemi, którą też nawiozłam na to miejsce
Aurelllia 10:40, 16 lip 2017

Jak martwisz się o zalewanie, to zrób bez pieńków, same kamyki jak np u Eli z "Ptasiego gaju" u niej w czasie intensywnych opadów woda stoi, ale fajnie to wygląda i ma taką typową suchą rzekę, która w czasie intensywnych opadów się napełnia
Aurelllia 12:29, 16 lip 2017

To teraz coś trochę z innej beczki, ale też kwiatki Oprócz robienia ścieżki, wybrałam się tez w piatek na pole doświadczalne SGGW na Wilanów, gdzie prowadzę doświadczenie związane z moją pracą inżynierską Roślina, którą obserwuję i będę badać pod katem działania różnych w niej związków to Kalaminta lekarska, może znacie ten gatunek ? ale wróćmy do tego co chciałam wam pokazać Uczelnia zgromadziła bardzo dużo ciekawych gatunków roślin między innymi miododajnych, pięknych z kwiatów, wartościowych ze względu na swoje właściwości lecznicze i chciałam wam je właśnie dzisiaj pokazać Na polu prowadzone są tez praktyki dla studentów, w których w tym roku tez brałam udział, cały kwiecień i maj Na zdjęciach w oddali tez można będzie zobaczyć grupkę, która odbywa aktualnie praktyki
Całe pole monardy:

Aurelllia 12:38, 16 lip 2017

Jeżówki: