Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

greg66 21:55, 08 sie 2018

I ja też czekam na choćby kropel kilka....
AniazUroczyska 01:08, 09 sie 2018

„Futrzak to piesek, trzeba z nim na spacer wyjsc czyli wywietrzyc „

”Witaj Aniu na Forum, mnie za to zaciekawilo Twoje uroczysko”

Cha, cha, mnie futrzak kojarzy się raczej z kotem, a ten zazwyczaj wietrzy się sam, stąd też moje pytanie
Mnie z kolei zaciekawiło, kim jest osoba , którą zainteresowało moje Uroczysko Tym sposobem zamiast pracować, spędziłam u Ciebie pół dnia, ale nie żałuję. Byłam, poznałam, ślad zostawiłam!
Na temat Uroczyska, tu na wątku Hani chyba nie wypada za bardzo się rozpisywać, więc spróbuję tak w miarę krótko w odpowiedzi na pytanie. Uroczysko- to spóźniona realizacja marzenia o własnej działce. Porośnięte dużymi drzewami( lipa, leszczyna, akacje, sosny), zarośnięte jeżynami , trawą chwastami. Jesteśmy tu dopiero drugi sezon, staram się trochę ucywilizować, ale tylko odrobinę( aby nabrało ciut koloru), bo lubię takie klimaty, a i siły ograniczone. Położone w cudownym miejscu, to taka polana w środku lasu, jak leśniczówka i co najważniejsze- brak sąsiadów za płotem, najbliższy sąsiad – 300 m dalej. Czegoś takiego szukałam przez 3 lata! Jednym słowem – uroczo, miejsce warte grzechu, czyli „ bawienia się” na stare lata w remontownie domu, a remont ...kapitalny. Jedną z wad jest duża odległość od miejsca stałego zamieszkania( Łódź), w sumie prawie 50 km, trochę za daleko, chociaż dojazd dobry. No to na razie tyle!
AniazUroczyska 01:34, 09 sie 2018

"Aniu z Uroczyska, jak trafić do Ciebie, bo nie masz podpisu."

Na razie tak tu sobie tylko trochę spaceruję, zaglądam , poznaję osoby i osobistości, podglądam jak to forum działa od strony technicznej. Podpisu nie mam , bo wydaje mi się,że link z podpisem prowadzi albo do wizytówki , albo na własny wątek- a ja nie mam ani jednego, ani drugiego.
Zaraz wpadnę do Ciebie chociaż na chwilę, aby osobę trochę sobie przybliżyć Pytanko takie- czy widzicie na swoich profilach, kto Was odwiedza?
hanka_andrus 07:28, 09 sie 2018

Aniu, kto się wpisuje widać, kto nic nie napisze nie widzimy czy zaglądał. Chyba, że jest jakaś funkcja której nie znam.

Tak czy tak- miło Ciebie widzieć.

mikina34 09:33, 09 sie 2018

Haniu, wczoraj zauważyłam, że jeden z krzaków borówek ma nowe kwiatki na gałązkach i kolejne niedługo zaczynają się kształtować - to normalne? To znaczy, nie żebym miała świrniętą borówkę, ale wydaje mi się, ze jej się coś popiętroliło A możne to jednak mnie
Basilikum 10:00, 09 sie 2018

w te upaly to i roslinom sie miesza jaka pora roku jest, jedna chca jesien inne wiosne a inne juz calkiem zrezygnowaly

Aniu z Uroczyska fajny masz ten uroczy zakatek czekamy wiec na watek i fotki
co do spraw technicznych to mozesz cytowac wpisy na ktore chcesz odpowiedziec nad kazdym ostem jest na zielono "cytuj". Jak na to klikniesz to na dole w okienku odpowiedzi pojawi sie wypowiedz, ktora chcesz zacytowac. Mozesz z tej wypowiedzi dla czytelnosci wykasowac czesc. Zeby sie dobrze wyswietlalo musza zostac te elementy
[quote=AniazUroczyska napisał(a) nawias kwadratowy zammykajacy - tu bedzie nazwa uzytkownika, ktorego cytujesz i na koncu znow nawias kwiadratowy z /quote - nie moge wstawic, bo sie wtedy zmieni w cytat.

Haniu jak dajesz rade w te upaly (a moze u Was troche lepiej)?
gogo 17:57, 09 sie 2018

Haniu, dzięki za życzenia deszczu, padało Teraz ja tego Ci życzę:
Coraz bardziej podobają mi się dalie pomponowe, nigdy takich nie miałam. A czy one też tak sypią płatkami?
hanka_andrus 19:34, 09 sie 2018

W tę suszę to dalie po prostu zasychają. A nawet te płatki co spadną to w mig się susza i ich nie widać.
Niestety, zapowiadany opad nie dotarł do mnie, za to ja dotarłam znów do ogrodu i na swoje utrapienie, kosz borówki i wiadro pomidorów. Pomidory musiałam rwać, bo ugotowane prawie. A borówka? Część pójdzie do suszenia, tak przywiędły wisząc w słońcu. Dobrze, że nie obleciały na ziemię.

LObiadek zjedzony, kuchenna praca czeka. Zajrzę wieczorem.
gogo 22:44, 09 sie 2018

Oj, to za słabo dmuchałam na te chmury A chciałam, żeby dotarły do wszystkich potrzebujących.
U mnie na śliwkach wiszą ugotowane owoce i do tego robaczywe. A mogłoby być krótsze smażenie powideł, a tu kicha
Ale cukinii upał służy, taka dorodna
BasiaLT 10:16, 10 sie 2018

U mnie popadało tak z 15 minut, ale lepsze to niż nic.