Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madzenka 13:36, 06 sty 2018

U mnie zimy jeszcze nie było, poza dwudniowym śnieżnym epizodem w ogrodzie jakby wiosennie. Nie przypomina sobie przymrozku mocniejszego niż -5 stopni, ziemia nie zamarznięta. Dzisiaj było +11 i słoneczko, ogród czuł przedwiośnie
Zakwitły już pierwsze ciemierniki, co zwykle u mnie ma miejsce w marcu....

Kolejne czekają w starterach

Chyba za chwile trzeba sie wybrać na giełde po zwiastuny wiosny?
Madzenka 13:37, 06 sty 2018

A przebiśniegi tuż tuż.....

W prognozie długoterminowej do końca marca nie widać u mnie przymrozków większych niż -4 zatem krokusy w tym roku będziemy witać wcześnie!
Madzenka 13:41, 06 sty 2018

Miałam dzisiaj wreszcie chwilę czasu i ochoty (!!!) aby wyskoczyć do ogrodu. Zrobiłam jesienne porządki... Wybrałam 5 worków liści, wycięłam zmarznięte liście zawilców japońskich, które zwykle zbyt późno czyszczę i uszkadzam nowe przyrosty. A tu suprajz bo już nowe liście zawilców wyłażą. Wyskubałam tez seslerie heufleriana z suchych liści. Koniec świata!

Ogród jakby jesienno-wiosenny? A może to klimat brytyjski, bo u mnie od jesieni ciągle pada...
Basilikum 13:46, 06 sty 2018

no wreszcie jestes
Tobie tez wszystkiego dobrego w Nowym Roku
az lece zaraz z aparatem porozgladac sie po rabatach
Madzenka 13:59, 06 sty 2018

Iza porozglądaj sie i szukaj wiosny Wszystkiego Dobrego!
Kasiek 14:03, 06 sty 2018

U mnie juz jest, piwonie tez juz ruszyly ( i raczej mnie to nie cieszy, ale co ma byc to bedzie)
Madzen, mam nadzieje, ze 2018 bedzie dobrym ogrodowo rokiem i tego Ci zycze
Sebek 14:24, 06 sty 2018

Zachęciłas mnie - idę i ja coś poskubać
Madzenka 17:28, 06 sty 2018

Kasiu Bawarko piwonii nie oglądałam ale może w przyszłym tygodniu na tę rabatę wskoczę posprzątać trochę z nadmiaru liści.
Róż nie kopczykowałam, bo u mnie nawet w zapowiedziach nie ma mrozu większego niż -5 stopni i ciągle patrzę na prognozy i nic niepokojącego nie widzę
Madzenka 17:29, 06 sty 2018

Sebek napisał(a)
Zachęciłas mnie - idę i ja coś poskubać

Sebek dawno takiej ochoty na pracę w ogrodzie nie miałam! Poczułam dzisiaj wiosnę

Za tydzień dalsze sprzątanie i jeśli się nie ochłodzi to zetnę seslerię jesienną, bo ona bardzo wcześnie startuje. na razie seslerie sa u mnie całkiem zielone....
siakowa 18:30, 06 sty 2018

Madzenka napisał(a)
Miałam dzisiaj wreszcie chwilę czasu i ochoty (!!!) aby wyskoczyć do ogrodu. Zrobiłam jesienne porządki... Wybrałam 5 worków liści, wycięłam zmarznięte liście zawilców japońskich, które zwykle zbyt późno czyszczę i uszkadzam nowe przyrosty. A tu suprajz bo już nowe liście zawilców wyłażą. Wyskubałam tez seslerie heufleriana z suchych liści. Koniec świata!

Ogród jakby jesienno-wiosenny? A może to klimat brytyjski, bo u mnie od jesieni ciągle pada...
mało kiedy jestem na forum ale na zdjęcia zawsze wpadam w między czasie i uwielbiam zwłaszcza takie u mnie zawilce jesienne już ruszyły.