Ja za tydzień tnę róże, bo potem nie mam żadnego wolnego weekendu w ogrodzie.
Może uda mi się również przyciąć bukszpany
Ale innym odradzam bo u mnie już raczej nie zapowiadają zimna, ale tyle już się prognoz nie sprawdziło w tym roku, ze kto wie...
Dostałam pd Wieloszki w słoiku wiec dla mnie NN. Ale raczej wielu producentów nie znajdziesz, poszukaj w necie białego, krystalicznego, nie granulowanego
U nas słonecznie, mroźno, sucho i strasznie wieje, jednym słowem paskudnie. Ale chyba wolę tak, niż ten śnieg. Wiem, on ochroni to co zaczęło wyłazić z gruntu, ale jednak bym się chyba załamała białym widokiem.
Za tydzień planuję już miedzian i dokończyć cięcie, które zaczęłam.
Żadnych oprysków jeszcze nie robiłam. Poza tym z ta profilaktyka to jakaś ściema, nic nie pomagał zwłaszcza miedzian. A przedziorki mam nadzieje ze dzisiaj mróz wymrozi
Całe szczęście ze spadł śnieg bo u mnie trawy już zielone kły pokazaly. Śnieg ochroni rośliny przed mrozem
A wiatr wygnał mnie dzisiaj z gór, tak zimno od wiatru i mrozu było chyba jak w Himalajach
U nas podobnie, czapy śnieżne na roślinach, mróz i dużo słońca. Z estetycznego punktu widzenia obrazek jest ładny ale ja już tęsknię bard,o do wiosny
Pozdrawiam Marzenko!