Monia 100 proc wanilka taka mam. Wczesnie u mnie zakwitla i juz ma bezowe kwiatostany.
Dzisiaj kupilam nie kwitnace wanile ale bardzo ladne krzaki i dobrze ukorzenione, widac, ze pedy na ktorych powinna kwitnac uciete. Dobrze prowadzone aby sie rozgalezily.
Co do lawendy pierwszy raz bede jutro cirla bo dzisiaj sie nie wyrobilam juz dzien krotszy.
Chociaz troche obetne bo mlode ale ladne sadzonki.
Jakie ładne ujęcia rozchodnikowej Ale będziesz rozsadzać w przyszłym roku, rozplenice pożrą rozchodniki. Jestem w szoku, że szafirki tak Ci już wylazły.
Monia nie wierny Tomasz jestes. Juz raz pytalas o ta horte, napisalam, ze to wanila a tydalej pytasz. Pinki jest bardzo podobna tez rozowieja kwiaty ale sa bardziej luzniejsze. Ta horta jeszcze mloda, gdzids po trzech latach od wysadzenia powinna miec dobrze wyprostowane lodygi.
Wiem Aniu, na pewno będzie lekko rozluźniana rozchodnikowa, to na bank bo już hemeln nabrały masy, także pożarły by rozchodniki w przyszłym roku w przyszłym roku troszkę będzie inaczej wyglądała, plan zmian szykuję
Aniu te szafirki w tym roku zmieniły miejsce, ale bardzo ładnie poschodziły i dość dużo ich się namnożyło, wiec na wiosnę będzie rzeczka szafirkowa