Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 12:36, 23 sie 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

A jak zbierzesz nasiona od białego to może być zapylony kolorem czerwonym i będzie flagowo
Też tak mam, ale nie białe.

Dlatego nigdy nie wiadomo jaki kolorek się pojawi, śmieszna jest mojemu eMusiowi bardzo podobają się te kwiatki i ładnie pachnie wieczorem jak się otwierają te jego kwiatuszki
Monia81 12:41, 23 sie 2017

zoja napisał(a)
pięknie kwitną CI jeszcze kwiaty, u mnie mieczyki już przekwitły, dalie są bardziej po niz przed
pamiętasz może nazwę tego różowego mieczyka? on ma takie jasne obrzeże płatków?

gdzies pisałaś, że nie kupujesz tulipanów bo rabaty nie skończone - a może posadź je w koszykach? łatwo wykopiesz i łatwo poznasz, że już w tym danym miejscu coś rośnie

Zoju nazwę sprawdzę tego mieczyka w domu, w moich notatkach ma takie jasne obrzeże delikatnie
No się zastanawiam cały czas nad tymi cebulowymi czy kupować, czy jednak zostawić sobie to na przyszły rok, zawsze jakieś dylematy są masz rację w koszykach sadzenie jest bardzo wygodne, wypróbowałam to w zeszłym roku
zoja 13:03, 23 sie 2017

Monia81 napisał(a)

Zoju nazwę sprawdzę tego mieczyka w domu, w moich notatkach ma takie jasne obrzeże delikatnie
No się zastanawiam cały czas nad tymi cebulowymi czy kupować, czy jednak zostawić sobie to na przyszły rok, zawsze jakieś dylematy są masz rację w koszykach sadzenie jest bardzo wygodne, wypróbowałam to w zeszłym roku

super podoba mi się ten mieczyk
ja sadziłam w koszykach i nawet wiosną przesadzałam kwitnące tulipany - bez szkody dla nich - więc lubię te koszyki
patrycja 15:18, 23 sie 2017

Piękniutki ten mieczyk
Widzę że też Ci się połamały?
Po przekwitnięciu zetnij badyle żeby w cebulki szło.Będziesz mogła oddzielić większe i posadzisz na przyszły rok
Monia81 21:22, 23 sie 2017

patrycja napisał(a)
Piękniutki ten mieczyk
Widzę że też Ci się połamały?
Po przekwitnięciu zetnij badyle żeby w cebulki szło.Będziesz mogła oddzielić większe i posadzisz na przyszły rok

Połamały się jak ta nawałnica była u nas z czwartku na piątek, te co były jeszcze nie rozkwitnięte przetrwały Pati powiem ci, że kwitną mi mieczyki w kolorach, których nie miałam, chyba faktycznie coś jest z tymi kolorami
dzięki za info, po obcinam je
patrycja 21:37, 23 sie 2017

U mnie też tak jest, kwitną takie kolory których nie miałam to prawda.
Nie wiem czy dobrze myślę ale podejrzewam że to robota pszczółek
Zapylają i kto wie czy one nie przenoszą pyłku. Ale to są moje spostrzeżenia i nie wiem czy to tak jest.Bo jak inaczej to wytłumaczyć?
Kasik 20:30, 24 sie 2017

Moniczko- przepraszam za tak późny wpis, ale ja jeszcze nie ogarniam, Po przyjeździe praca i inne obowiązki zaprzątnęły mi głowę.

Serdecznie Was z Grzesiem pozdrawiamy. Cieszymy się, że mogliśmy Was poznac.

Zapraszamy w nasze rejony.
Kilka fotek, bo sama nie robiłaś.

Monia81 21:13, 24 sie 2017

Kasieńko, ależ niespodzianka, bardzo serdecznie dziękuję za zdjątka My też Was serdecznie pozdrawiamy, tak fajnie było Was poznać buziaki wielkie
Aurelllia 21:21, 24 sie 2017

Monia to Ty ? Jaka pogodna uśmiechnięta kobitka
Monia81 21:23, 24 sie 2017

Aurelko to właśnie ja