Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 14:20, 06 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)
Malinki mniam mniam u mnie leje i leje i az nie chce się w te krzaki włazić a tez wiszą i wołają - zerwij nas zerwij Mam takie słoje duże szklane w kórych wsypuje się malinki i zasypuje cukrem i potem sok bardzo smaczny do herbatek wychodzi ale muszą jeszcze poczekać, bo teraz z aronią stoją no i kompoty mama oczywiście robi na przeziębienie i rozgrzewkę w zimie rewelacja Monia a Ty co z nich działać będziesz ?

No u mnie pogoda też barowa, dlatego nie jest mi smutno, że w kuchni siedzę surówki z kapusty czerwonej zrobione, to jeszcze z buraczków czerwonych zostaje no ja głównie soczki z malin robię, ale w cukrze zasypane też mam dobre to wszystko w zimie
Monia81 14:23, 06 wrz 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko kochana ale urodzaj i jakie pyszności

Gosiu lubię bardzo jak wszystko rośnie i jest z czego przetwory porobić, wiem, że mam swoje i bez chemii to dodatkowy plus
Zana 14:40, 06 wrz 2017

A ja to Ci zazdroszczę tego siedzenia w kuchni nad przetworami. Też bym sobie tak podziałała ku chwale rodziny.
sylwia_slomc... 14:48, 06 wrz 2017

Ale fajnie móc Cię zobaczyć
Monia81 09:24, 07 wrz 2017

Zana napisał(a)
A ja to Ci zazdroszczę tego siedzenia w kuchni nad przetworami. Też bym sobie tak podziałała ku chwale rodziny.

Aniu lubię wszelkie przetwory robić, bo wiem co jem i bez konserwantówjednak co swoje to swoje szkoda, że tak daleko jesteś to bym się podzieliła
Monia81 09:25, 07 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajnie móc Cię zobaczyć

Sylwuś buziol, no mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy
Kindzia 10:39, 07 wrz 2017

Po wizycie w Lublinie też soki z malin robię, szybciej to idzie, bo poprzednio smażyłam je z cukrem na galaretki. Sporo czasu mi to zajmowało, bo musiałam garów pilnować...
Taki hektar z malinami...masz co robić Ale za to ile skarbów zyskujesz I tak Cię nieustająco podziwiam za obrabianie 6-ciu arów warzywnika...

Z pomidorów od Was (szybciorem przed wyjazdem zrobiłam z nich przecier) wyszła mi superzasta zupa pomidorowa, Cyśka młóciła aż miło

Monia81 11:20, 07 wrz 2017

Kasiu masz rację, soczki robi się szybciorem i nie muszę aż koło tego chodzić i pilnować, to w tym czasie robię inne rzeczynigdy jeszcze nie robiłam przecieru z pomidorów, znalazłam jakiś przepis więc spróbuję, jeszcze mi zostanie do zrobienie sałatka z zielonych pomidorów bo ją uwielbiam w zimie
cieszę się, że pomidorki się przydały i że smakowało
patrycja 21:45, 07 wrz 2017

Kiedys robiłam sałatkę z zielonych pomidorów, faktycznie pyszna
Nie robię już jej.
SlonecznyOgrod 21:56, 07 wrz 2017

Monia81 napisał(a)

No właśnie już myślę co by zmienić, żeby było jeszcze lepiej w rozchodnikowej, będę przez zimę kombinowaćdzięki

Tak jak ja. Zima najlepsza na przemyślenia