Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 14:26, 26 sty 2018

Nallar napisał(a)
Ależ Ty masz areał....
Jestem na 113 stronie, mam zamiar dzisiaj dojść do fotek kwitnących Peoni, bo na pewno je wstawiłaś
Tempo pracy macie zabójcze, tak wiele zmian w tak krótkim czasie....
Wieczorne foty rabaty z cebulowymi śliczne.

Co do stosowania obróżek przeciw kleszczom u kotów, to nie polecam. Dużo bezpieczniejsze są kropelki na karczycho.

Ewuś dziękuję a ja u Ciebie czytam, jestem na 366 stronie, lico Twe też już zobaczyłam, ależ z Ciebie fajna kobitka
Moje koty niestety obróżek nie chcą nosić, więc są pryskane preparatem o takim samym działaniu jak kropelki pozdrawiam
Monia81 14:39, 26 sty 2018

Iwk4 napisał(a)

Też nie znałam tego pomysłu. Ale by roztwór był 10%, to 1 litr mleka i 9 litrów wody. Czy to ma jakieś znaczenie? Bo chyba 11 litrów tam się nie zmieści?

Iwonko ja do 10 litrowej konewki wlewam 1 litr mleka a resztę dopełniam wodą, tak jak piszesz 10 litrów jest całej tej rozrobionej cieczy czyli litr mleka i 9 litrów wody
A gnojówkę z pokrzywy będę serwować pomidorkom w tym roku już by chciało wyjść i cosik porobić, ale jeszcze chwilkę trza poczekać
Monia81 19:03, 30 sty 2018

Anemon chyba zakwitnie jak nigdy o tej porze roku...

zoja 19:26, 30 sty 2018

Monia81 napisał(a)

Zartujesz????
Monia81 19:34, 30 sty 2018

zoja napisał(a)

Zartujesz????

Mnie już chyba nic nie zdziwi, pogoda wariuje to i rośliny głupieją, dzisiaj robiłam zdjęcie ma dwa pąki no i chce chyba zakwitnąć...
Monia81 19:37, 30 sty 2018

A wracając do planowania mojej rozchodnikowej, dziękuję za wszystkie głosy za i przeciw, dyskusja dała mi do myślenia brakowało mi na tej rabacie drzew, tylko, że rabata jest jednak za wąska, więc drzew nie będzie, ale będą krzewuszki na pniu ( mam nadzieję, że dostanę na odpowiedniej wysokości szczepienia)
- tło jest z thuj smaragd i będą prowadzone na wysokość 2,5 metra
- przed nimi na przemian będą posadzone rozchodniki z rozplenicą hameln, a w nich posadzone krzewuszki na pniu odmiana nana variegata, a wiosną będą kwitły białe narcyze
- na obrzeżu turzyca gold band i w niej szafirki
Myślę, że to będzie fajne zestawienie

Nallar 20:49, 30 sty 2018

Przeczytałam calutki wątek, dotarłam do Peoni. Lilie i mieczyki masz przepiękne, Atom wyjątkowo urodziwy
Uśmiechniętego buziola też widziałam. Fajnie jest wiedzieć jak wygląda "rozmówca"

Wyrywny ten Twój Anemon.
polinka 22:06, 30 sty 2018

Monia81 napisał(a)

Szalony
Monia81 08:12, 31 sty 2018

Nallar napisał(a)

Przeczytałam calutki wątek, dotarłam do Peoni. Lilie i mieczyki masz przepiękne, Atom wyjątkowo urodziwy
Uśmiechniętego buziola też widziałam. Fajnie jest wiedzieć jak wygląda "rozmówca"

Wyrywny ten Twój Anemon.

Ewuś a ja jeszcze czytam Twój wątek lubię, te wszystkie stare odmiany kwiatów, zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem, dlatego też są u mnie w tym roku dojdzie parę drzew, uporządkuję nasadzenia, pomysły są pozdrawiam
Monia81 08:13, 31 sty 2018

polinka napisał(a)

Szalony

Też tak myślę