Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:47, 18 sty 2018

inka74 napisał(a)

Moni - na tuje min. 80cm odchodzi z rabaty, jeszcze zależy ile od siatki je sadziłaś. Jeżeli zdecydujesz się ograniczyć tuje do pewnej wysokości np. do 2 metrów to można na tej rabacie dać drzewa szczepione na np. 2,2 m. Wtedy trzeba by było wybrać drzewo o koronie do maks. 3 metrów lub ja ograniczać. I tak będzie wychodzić na ścieżkę ale nie będzie mocno przeszkadzać bo korona będzie wysoko.

PS.1. rysuj dla siebie, nie musisz przecież wklejać. Rysunki pokazują piętra. Możesz też skorzystać z programu gardenpuzzle - prosty
PS.2. cieszę się, że dotarło i mam nadzieję, że się przyda

Iwonko ten program mam, widzisz zapomniałam o nim, a już rozrysowywałam tą rabatę w październiku muszę do niego zasiąść przez weekend dziękuję
Monia81 20:50, 18 sty 2018

polinka napisał(a)

Kolumnowe drzewa można od dołu podkrzesać a jak jest mało miejsca to dodatkowo możesz je ciąć tzn. i liściaste i smaragdy

Dzięki Polinko najwyżej będą cięcia musowe Ty to pięknie prowadzisz te Swoje smaragdy, podziwiam, za tą ich pielęgnację i czyszczeniemam nadzieję, że te wypierdki co wsadziłam też nabiorą odpowiedniej masy w niedalekiej przyszłości
Monia81 20:51, 18 sty 2018

Wendy79 napisał(a)
Monia, sklepu sprawdzonego z daliami nie mam, zamawiałam przez all... Toż to będzie sprawdzian podwójny: sprzedawcy i zimowania

Dziękuję bardzo za info, ja też bym chciała coś z dalii sobie dokupić, lubię te kfiotki a miejsca w warzywniku na nie mam
Monia81 20:55, 18 sty 2018

U nas dzisiaj wieje tak, że głowę chce urwać, boję się takich wiatrów...
No i biało...

Monia81 13:52, 19 sty 2018

Dziołszki zabijeta mnie odnośnie rozchodnikowej, plan miałam na drzewko kwitnące, ale dziś u Asi dziewczyny pisały o miłorzębie Menhir i coś mnie stukło i poszłam czytać o nim, bo miłorzęby jakoś kojarzyły mi się z tymi kulkami szczepionymi, a nie brałam pod uwagę, że są kolumnowe piękny jest ten miłorząb, nie rośnie wysoki, liście piękne, przebarwienie jesienne cudne no i jest wąski jeden minus to że nie kwitnie, ale w sumie mogłabym mu to wybaczyć i co myślicie???
Anda 14:09, 19 sty 2018

Milorzeby ladne, ale dosc pozno maja liscie i dosc szybko je zrzucaja. Przebarwienie cudne, ale szybko mija, bo liscie szybko leca. Ale ogolnie jesli Ci to nie przeszkadza, to pasowalyby tam. Liscie maja sliczny, zielony kolor
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 14:12, 19 sty 2018

A to na tę rozchodnikową chcesz miłorzęby?
Monia81 14:21, 19 sty 2018

Anda napisał(a)
Milorzeby ladne, ale dosc pozno maja liscie i dosc szybko je zrzucaja. Przebarwienie cudne, ale szybko mija, bo liscie szybko leca. Ale ogolnie jesli Ci to nie przeszkadza, to pasowalyby tam. Liscie maja sliczny, zielony kolor

Ta zieloność tych liści bardzo mi się podoba, na tle ciemno-zielonej szmaragdowej ściany wyglądało by to bardzo fajnie, tak mi się wydaje taką miłość od pierwszego wejrzenia poczułam do niego
Monia81 14:22, 19 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
A to na tę rozchodnikową chcesz miłorzęby?

Asia i jak myślisz, tak o rozchodnikową mi chodzi
Margerytka40 14:28, 19 sty 2018

Monia81 napisał(a)

Asia i jak myślisz, tak o rozchodnikową mi chodzi

Na miłość nie ma rady . Jak Ci pasują to sadź