Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 12:20, 18 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Jaki niesamowity szafirek! Pokaż go koniecznie jak zakwitnie!

Nie wiem, jak Wy to robicie, że u Was tulipany tak ładne wyglądają.
Ja zupełnie nie umiem ich sadzić i choć same kwiaty ładne, to efekt całościowy mi się nie podoba.

Będę te szafirki pokazywać, zobaczymy jakie się okażą wyglądowo Asiau mnie eMuś sadził tulipanki, to może ten patent u mnie oczywiści
Monia81 12:21, 18 kwi 2018

Anda napisał(a)
Zamiast gaury... Hmm... Nic podobnego nie znam, ale może mogłaby ją zastąpić Calamintha nepeta Triumphator (też biała). Albo Anthericum ramosum, tylko nie wiem, czy nie będzie zbyt trawiasto-podobnie. Wypróbować można, bo kontrastująco

No to drugie bardzo mi się podoba, u nas jest pod nazwą pajęcznica gałęzista, spróbuję
Monia81 12:24, 18 kwi 2018

Kasik napisał(a)
Monia- pamiętaj, że tamte liliowce to były te mniejsze. Nie są aż takie wysokie i ładnie prezentują się jako taka skarpeta. Nie wiem jak będzie z dużymi. Czy nie przytłoczą. choć jak się przyglądnąć na drugie zdjęcie to one są i tak wypasione. Tam maja rękę do roślin no i chyba ziemię.

masz tu drugie zdjęcie - ciut dalej i inne ujęcie

Dzięki Kasieńko ja właśnie też mam liliowce i do tej pory nie rosły zbyt wybujale u mnie, nie osiągały kolosalnych rozmiarów, więc może akurat nadadzą się fajnie na początek spróbuję z nimi, a nóż, widelec się fajnie skomponują buziaczki
Agania 21:03, 18 kwi 2018

Przyleciałam na Twoje tulipany, zaległości nadrobiłam, dzieje się
Monia81 21:24, 18 kwi 2018

Agania napisał(a)
Przyleciałam na Twoje tulipany, zaległości nadrobiłam, dzieje się

Dzieje się na całego buziaki
Monia81 21:26, 18 kwi 2018

Zapowiedzi poszły w czyn, dzisiaj liliowce wylądowały w kole przy buksie no i nie byłabym sobą, gdybym tam nie wepchnęła moich szafirków

Milka 21:30, 18 kwi 2018

Takiego szafirka i ja nie widziałam, wiosna pędzi, zaraz lato równocześnie robótka widze kolejna zrobiona, będzie coraz piękniejbuź
Magleska 21:55, 18 kwi 2018

ale się dzieje u Ciebie
zrób pózniej porównanie proszę

fajnie wygląda ta rabata z liliowcami i szafirkami już
zielone szfirki pierwszy raz widzę
zoja 08:27, 19 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Zapowiedzi poszły w czyn, dzisiaj liliowce wylądowały w kole przy buksie no i nie byłabym sobą, gdybym tam nie wepchnęła moich szafirków

fajnie się zapowiada
i sprytnie z tymi szafirkami - wiosną nie będzie pusto
AgataP 09:30, 19 kwi 2018

Wchodzę a tu przesadzanie
Ja akurat liliowców nie darzę miłością, u mnie wylądowały w warzywniku. Tam mają dobrze. Nie lubię jak przekwitają... wiszą im takie chusteczki, których nawet oberwać się nie da.... hahaha
Ja już mam dość trochę tych prac ogrodowych, za dużo się ich nawarstwiło w jednym czasie - odpadł marzec a teraz trzeba gonić. Ale chociaż ciepło jest i przyjemnie - to najważniejsze