Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:37, 18 kwi 2018

Magleska napisał(a)
fajna ta inspirka z liliowcami będzie ślicznie

Mi też się podoba, więc liliowce, które mam, będą mi buksa okalać fajną inspirkę Kasieńka wrzuciła, więc ją wykorzystam
Monia81 09:37, 18 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)
Ale pięknie. Tulipany rewelacja.

Basieńko dziękuję
Monia81 09:38, 18 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cebulowe super w takich ilościach wyglądają

Ilość to jest to, a ja plamy kolorowe takie lubię
Monia81 09:40, 18 kwi 2018

Zana napisał(a)
Monia podziwiam tę Twoje zakrojone na szeroką skalę działania z rozmachem. Rabaty masz "po byku". Piękne tulipanowo i szafirkowo.

Anula dziękuję cieszę się, bo robota idzie do przodu i jak to eMuś mówi, widzi efekt i bardzo się to podoba więc działamy dalej, pogoda też na to pozwala, ale popadać by mogło u nas bo suszaaaa...
Monia81 09:42, 18 kwi 2018

AgataM napisał(a)
Masz bardzo zadbany ogród. Rabaty, ich kształt - fantastyczny. Na pewno masz dużo pracy, bo rabatki nie są niczym okryte ani obsypane.Ale za to idealnie opielone Gratuluję

Agatko kształt rabat dzięki dziewczynom udało się uzyskać, bo ja pomysłu żadnego nie miałam, jakoś zawsze coś mi nie grało, a teraz jest funkcjonalnie i fajnie jak się wszystko rozrośnie to też troszkę tajemniczości będzie Rabatki będę korą przekompostowaną sypać, tylko muszę mieć wszystko posadzone co chcę, więc na razie plewię... Dziękuję i pozdrawiam
Monia81 09:45, 18 kwi 2018

margaretka3 napisał(a)
Moniko, Ty masz dużą powierzchnię malin, jeśli dobrze pamiętam.
Wysypujesz korą przed chwastami?

Gosia dobrze pamiętasz ja mam maliny tak posadzone, że pomiędzy rzędami mam 1,20 zostawione odstępu i teraz eMuś mi glebogryzałką przejeżdża a to co zostanie do plewienia w malinkach, to bardzo szybko mi idzie... nie mam niczym je podsypane, jesienią daję im tylko kompostownika i to wsio...
Monia81 09:46, 18 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
Ja uwielbiam liliowce.
Także jestem za nimi w ogrodzie
Sama mam ich już kilkadziesiąt.
Wszędzie je też upycham.Ale jedna rabata z nimi w roli głównej tez jest.Teraz też tam jest sporo tulipanów

Aniu ja liliowce też lubię, więc będą w koło mojego buksika, myślę, że tak jak na tej inspirce, fajnie będą wyglądać tulipanki to jest to wiosną, zawsze cieszą
Anda 09:47, 18 kwi 2018

Monia81 napisał(a)

Anula dziękuję cieszę się, bo robota idzie do przodu i jak to eMuś mówi, widzi efekt i bardzo się to podoba więc działamy dalej, pogoda też na to pozwala, ale popadać by mogło u nas bo suszaaaa...

Pracowici oboje jesteście. Fajnie, jak M pomaga. Od razu się więcej zrobi
Też posadziłam w tym roku liliowce i jestem ciekawa ich trawiastego wyglądu
A zamówiłaś tego klona o którym pisałyśmy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 09:48, 18 kwi 2018

Monia81 napisał(a)

No właśnie, to jest u Ciebie piękne, że widać efekt tych działań. Ja to dłubię i dłubię w tym piachu i wszystko trwa i trwa. Właśnie u siebie też o suszy pisałam, no zawsze coś nie tak.
Monia81 09:49, 18 kwi 2018

Anda napisał(a)

Pracowici oboje jesteście. Fajnie, jak M pomaga. Od razu się więcej zrobi
Też posadziłam w tym roku liliowce i jestem ciekawa ich trawiastego wyglądu
A zamówiłaś tego klona o którym pisałyśmy?

Ewuś zapomniałam ci napisać klon jest tylko, że ten drugi Princeton Gold tamtego mojego ogrodniczka u swoich dostawców nie miała szans zdobyć... ale ten też było polecany, więc już wsadzony i rośnie Ewuś a jak z tą szałwią nie wiesz jak ona rośnie?