Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

BasiaLT 13:35, 07 sie 2018

Ten łan białej jeżówki to chyba na bezczela od ciebie zgapię. Wysiewałaś ją sama czy kupiłaś gotowe sadzonki?
Monia81 20:49, 07 sie 2018

Krakus napisał(a)
fajne zbliżenia...w końcu poznaję Twój ogód z bliska bo czasu niema przejrzeć tylu stron bujnie i kolorowo

Bujnie się zrobiło, roślinki mimo, że susza w jakiś tam sposób dają sobie radęna pewno na koniec sezonu porównanie jakieś zrobię, to będziesz na bieżąco, bo wracać się do początku nie ma sensu pozdrawiam
Monia81 20:51, 07 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Waw!! Ależ masz tam łan białej jezowki.
Zrób zdjęcie z drudiej strony.będzie ładniej pokazana

widzę ,że ostrozki ponownie szaleją.
Hortki piękne .trawy. itp.a rozchodnikow ...mnóstwo.
Ładnie na tych twoich rabatach.

Zrobię, ale może jutro bo dziś już ciemno i znów nam ubywa tego czasu... dziękuję Aniu, nam też się podoba, ogród od zeszłego roku zmienił się diametralnie buziaki
malgorzata_s... 20:51, 07 sie 2018

Pięknie Suszy nie widać. U mnie trawnik zmarniał bo nie podlewam.
Monia81 20:52, 07 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
Ten łan białej jeżówki to chyba na bezczela od ciebie zgapię. Wysiewałaś ją sama czy kupiłaś gotowe sadzonki?

Zgapiaj Basieńko tą białą kupiłam 2 lata temu dwie sadzonki, w tamtym roku podzieliłam wiosną i zrobiło się osiem sztuk, zostawiłam przez zimę, żeby się wysiała, no i tak też się stało jak się zrobi chłodniej to Basieńko ci wyślę sadzoneczki buziaki
Monia81 20:58, 07 sie 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pięknie Suszy nie widać. U mnie trawnik zmarniał bo nie podlewam.

Popadało parę dni temu dość solidnie, mauzery napełniło to podlewam, ale tylko rabaty, mój pseudo trawnik zielono wygląda, bo go nie kosiłam, bałam się że siano się z niego zrobi przy tych upałach...ale w końcu muszę go skosić... buziaki
gobasia 21:00, 07 sie 2018

Moniko a ja pochwalę nie kwiatki ale czyściuteńkie rabatki,chyba codziennie motyczkujesz..jest super
Anitka 00:13, 08 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Anitko a tam gdzie mam oczko nie może być???? my teraz myślimy nad jego powiększeniem jesienią, ale to się zobaczy

Może być. Myślałam, że chcecie przenieścć lub drugie planujecie Ładnie ci ostróżki powtórzyły kwitnienie. Ja swoich nie przycięłam, bo obiecałam Sylwii nasionka. I w efekcie nie powtórzyły kwitnienia, ale nie narzekam.

Uwielbiam te nazwy rabatek: cypelkowa, tarasowa .... Busz nie długo na każdej będzie.

Ja też z białą odętką się nie polubiłam, pokładała się niemiłosiernie.
Monia81 06:58, 08 sie 2018

gobasia napisał(a)
Moniko a ja pochwalę nie kwiatki ale czyściuteńkie rabatki,chyba codziennie motyczkujesz..jest super

Basieńko z motyczką latam, jedno skończę za chwilę drugie do plewienia i tak w kółko... no ale fakt lubię mieć czysto, chociaż nie zawsze to wychodzi tak jak bym chciała, bo zielsko rośnie... buziaki
Monia81 07:02, 08 sie 2018

Anitka napisał(a)

Może być. Myślałam, że chcecie przenieścć lub drugie planujecie Ładnie ci ostróżki powtórzyły kwitnienie. Ja swoich nie przycięłam, bo obiecałam Sylwii nasionka. I w efekcie nie powtórzyły kwitnienia, ale nie narzekam.

Uwielbiam te nazwy rabatek: cypelkowa, tarasowa .... Busz nie długo na każdej będzie.

Ja też z białą odętką się nie polubiłam, pokładała się niemiłosiernie.

Anitka oczka będą nowe też, ale w dalszych częściach działki, muszę tej zwierzynie zrobić wodopoje, bo bidne som w taką pogodę, teraz wiaderka z wodą mam poustawiane bo ptaszyny pełno...
Ja tą białą odętkę wyeksmituje na inne rabaty w dalszej części działki, bo mnie wnerwia tym pokładaniem na maxa... buziaki