Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Iwonka 07:24, 08 sie 2018

Monia81 napisał(a)
no i moja trawiasta, jeszcze nie skończona...
wielosił króluje na niej od wiosny, piękne kępy utworzył, ostróżka drugie tłoczenie przezywa, pięknie daje po oczach i muszę eksmisję z tej rabaty zrobić odętce tej białej, okropnie się kładzie...

Pięknie wszystko się rozrasta, zazdroszczę ci tej pustej przestrzeni z płotem Też planuję rabatę trawiastą, od kilku dni dumam i nie wiem, jak ją rozplanować. Ta kępa trawy na środku, jak się nazywa? Rozplenica jakaś?

Monia81 napisał(a)
Sierpniowe małe pstryczki
rozchodnikowa, jeżówki jeszcze mikre więc ich nie widać

Monika jak nie lubiłam rozchodników, tak po waszych zdjęciach zaczynam i o nich dumać Twoje są mega dorodne, fajne już kępy stworzyły. Spodobała mi się odmiana "Stardust", śliczne białe kwiaty. Ale chyba jedynie przez internet, stacjonarnie nigdzie jej nie widziałam. Jeszcze nigdy nie zamawiałam roślin, kiedyś musi być ten pierwszy raz, prawda
Monia81 07:33, 08 sie 2018

Iwonka napisał(a)

Pięknie wszystko się rozrasta, zazdroszczę ci tej pustej przestrzeni z płotem Też planuję rabatę trawiastą, od kilku dni dumam i nie wiem, jak ją rozplanować. Ta kępa trawy na środku, jak się nazywa? Rozplenica jakaś?

Monika jak nie lubiłam rozchodników, tak po waszych zdjęciach zaczynam i o nich dumać Twoje są mega dorodne, fajne już kępy stworzyły. Spodobała mi się odmiana "Stardust", śliczne białe kwiaty. Ale chyba jedynie przez internet, stacjonarnie nigdzie jej nie widziałam. Jeszcze nigdy nie zamawiałam roślin, kiedyś musi być ten pierwszy raz, prawda

Iwonko ta kępa na środku to rozplenica moudry, a płotek za chwilę wyleci do warzywniaka a w zamian będzie grabowy żywopłot sobie rósł
Ta odmiana rozchodnika fajna, ale jak przekwita niezbyt ładnie wygląda, a nie chcesz takiego rozchodnika jak ja mam, cały sezon ładny teraz jest zielony, później przejdzie w róż a zakończy sezon z czerwonością, no chyba, że ci właśnie zależy na tej odmianie ze względu na to, że kwitnie na biało jak chcesz to ci przywiozę jak będziemy się widzieć na jakimś spotkanku mojego rozchodnika
Ja przez internet zamawiałam, z różnym skutkiem niestety. No ale czasami wyjścia nie ma jak nie ma tego w miejscowych szkółkach.
buziaczki
Magleska 08:31, 08 sie 2018

Prześlicznie u Ciebie rozchodnikowa jest świetna tarasowa nabrała masy, pewnie w przyszłym sezonie to dopiero szał zrobi
A ten rozchodnik jest cały czas taki piękny, nie pokłada się?
Monia81 08:53, 08 sie 2018

Magleska napisał(a)
Prześlicznie u Ciebie rozchodnikowa jest świetna tarasowa nabrała masy, pewnie w przyszłym sezonie to dopiero szał zrobi
A ten rozchodnik jest cały czas taki piękny, nie pokłada się?

Madzia dzięki ja lubię tego rozchodnika bo jest sztywny, nie pokłada się, tworzy właśnie taką fajną kopułkę, a jaka to odmiana nie wiem, kupowałam jeszcze jak na nazwy nie zwracałam uwagi zrobiłam ci przegląd jak wyglądał w zeszły sezonie jak będziesz chciała to napisz

Monia81 08:54, 08 sie 2018

buziaki
anbu 08:56, 08 sie 2018

Monia rozchodnikowa rządzi!
Monia81 09:06, 08 sie 2018

anbu napisał(a)
Monia rozchodnikowa rządzi!

Też mi się podoba w końcu niech tylko jeszcze masy nabiorą te jeżówki, to będzie git buziaki Aniu
zoja 09:14, 08 sie 2018

rozchodnikowa cudowna
Magleska 09:16, 08 sie 2018

Cudny jest mogę Cię prosić o małą sadzoneczkę?
Monia81 09:27, 08 sie 2018

zoja napisał(a)
rozchodnikowa cudowna

Dziękuję