Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 12:22, 28 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
Rozchodniki prezentują się rewelacyjnie. Też będę powiększać swoją kolekcję bo to lato pokazało że są naprawdę niezniszczalne.

Tak Basieńko, rozchodniki jednak wyglądają dobrze przez cały sezon, w sumie na każdej rabacie jakiś rozchodnik jest, no oprócz kwaśnej buziolki
Monia81 12:23, 28 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Monia świetne kępy masz tych rozchodnikow . A one z tych jasniejszych kwiatów ?
A te trawki przed nimi to ??

Aniu dziękujęone zaczynają od różu a później w czerwień wchodzą... a trawka przed nimi to turzyca Gold Band i pomiędzy posadziłam szafirki buźka
Pszczelarnia 12:26, 28 sie 2018

Monia81 napisał(a)
Parę fotek wrzucę, bo rozłąkę 2 tygodniową ostatnio miałam z forum, muszę u Was ponadrabiać wieczorkiem buziaki
tarasowa buja, gaura i kłosowiec się rozszalał...

Rozszalały piękny, wspaniały widok! I wielka inspiracja.
Monia81 12:26, 28 sie 2018

Zana napisał(a)

Rozchodnikową też podziwiam, ale te ujęcia bardzo mnie ujęły.

Dobrze, że przerwa była powiązana z przyjemnymi okolicznościami, tym chętniej (mam nadzieję!) do nas wracasz.

Anulka, fajnie że już jesteś też przerwę urlopową miałaś no mój urlop był pełen wydarzeń rodzinnych, a tu do Was to ja z ogromną radością wracam
To połączenie trawek brązowych z szałwią bardzo się mnie podoba, więc na pewno takowe zostanie buziaczki
Monia81 12:30, 28 sie 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Ja też chwale rozchodniki, bo u mnie co roku dużo słonecznych suchych dni i teren mam wcale nie bagienny
Ja w tym roku też uszczupliłam warzywnik, po co tyle, trzeba podlewać , pielić i potem rozdawać ... buziaczki Moniś

Daria ja też w tą stronę idę, za dużo wszystkiego sadziłam, wiecznie z nosem w warzywach byłam, a później rozdawałam bo przejeść tego nie było jak... już plany w głowie mam, warzywnik będzie znacząco ograniczony, a na pozostałym terenie może będzie brzeziniak i łąka kwietna, ale to już plany na wiosnę buziaki
Monia81 12:47, 28 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Rozszalały piękny, wspaniały widok! I wielka inspiracja.

Ewuś dziękuję bardzo, ale to bardzo się cieszę połączenie roślin wyszło rewelacyjne podziękowania należą się Ewusi Andzie za całokształt buziaczki
Anda 13:11, 28 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Ewuś dziękuję buja wszystko i to cieszy, a zastanawiam się jeszcze nad jednym... na 4 sztuki kłosowców 3 są takie bardziej zwarte a ten jeden taki bardziej rozlazły, one tak różnie mogą rosnąć? rozchodniki cudną robotę robią teraz buziaki wielkie

Te odmianowe kŁosowce, jak Black Adder i Blue Fortune powinny rosnąć tak samo. Ten rozlazły ma albo bardziej mokro, albo mniej słońca, albo to inna odmiana.

Edit: Oj, cała się rumienię za te komplimenta
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 13:22, 28 sie 2018

Anda napisał(a)

Te odmianowe kŁosowce, jak Black Adder i Blue Fortune powinny rosnąć tak samo. Ten rozlazły ma albo bardziej mokro, albo mniej słońca, albo to inna odmiana.

Edit: Oj, cała się rumienię za te komplimenta

Ewuś ja mam wrażenie, że rzeczywiście ten jeden to może być inny, zrobię zdjęcia w zbliżeniu to pokaże.. 2 sztuki rosną koło siebie i jeden jest zwarty a drugi się rozłazi, a po za tym te kłosy wydają mi się troszku inne, ale to może moja wyobraźnia mi już figle płata...
Jeszcze raz wielkie dzięki i buziaki
Pszczelarnia 13:24, 28 sie 2018

Ta szałwia 'Berggarten' kwitnie.

To i dla Andy.
Monia81 13:55, 28 sie 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Ta szałwia 'Berggarten' kwitnie.

To i dla Andy.

No właśnie nie kwitnie, Ewuś masz ją u mnie na stronie 349 bardziej widoczna, post 7...