Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

sylwia_slomc... 14:38, 28 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Sywluś łączka jeszcze nie była koszona, dopiero będzie, po połowie września... fajnie bo z nią najmniej roboty w sezonie... buźka

A co robisz z siankiem?
sylwia_slomc... 15:01, 28 sie 2018

Zagadkami o tym urlopie piszesz, ale ważne, że udany i pozytywne emocje niósł Ja też w słoikach siedzę, obecnie przerabiam powidła brzoskwiniowe i połóweczki w syropie
Monia81 20:32, 28 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

A co robisz z siankiem?

Sylwuś wysuszę i spalę chyba...
Monia81 20:34, 28 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zagadkami o tym urlopie piszesz, ale ważne, że udany i pozytywne emocje niósł Ja też w słoikach siedzę, obecnie przerabiam powidła brzoskwiniowe i połóweczki w syropie

Oj było bardzo pozytywnie jedno z pięknych wydarzeń to to, że zostałam ciocią i mam wspaniałego bratanka
Mi teraz to przetwórstwo pomidorowe zostało na szczęście, obrodziło wszystko w tym roku w nadmiarze buźka
Monia81 20:38, 28 sie 2018

Ok to dla porównania kłosowce, powiedzcie mi czy to ta sama odmiana Blue Fortune bo taka powinna być, a ja mam wrażenie, że jeden z nich właśnie takowy nie jest..
3 sztuki są zwarte, kwiatostany długie...

a jeden jest rozlazły, kwiatostany krótsze...

Dodam, że sadzone obok siebie, tyle samo mają słońca, tak samo podlewane...
Anda 21:01, 28 sie 2018

Jestem

Piekny ten pierwszy na zdjeciu. Dobrze mu tam najwyrazniej

Ten drugi wyglada jak Blue Fortune po przejsciach Moze ta sadzonka byla starsza od pozostalych jak ja kupowalas? Nie wiem, gdzie ja kupowalas. U samego producenta, czy tylko sprzedawcy?
U mnie w szkolce jest tak, ze tylko niewiele bylin produkujemy sami (produkujemy wiecej drzew i krzewow). Wieksza czesc bylin kupujemy. Te roznia sie czasem miedzy soby pokrojem w zaleznosci od jakiego producenta pochodza. Etykiety maja zawsze takie same, bo to rosliny licencjonowane. Jako klient nie rozpoznasz, czy wszystkie sa od tego samego producenta.
Moje Blue Fortune nie maja takich dlugich kwiatostanow ale stoja na bacznosc, czy slonce czy wiatr i nawet cala zime, az ich nie zetne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 21:09, 28 sie 2018

Anda napisał(a)
Jestem

Piekny ten pierwszy na zdjeciu. Dobrze mu tam najwyrazniej

Ten drugi wyglada jak Blue Fortune po przejsciach Moze ta sadzonka byla starsza od pozostalych jak ja kupowalas? Nie wiem, gdzie ja kupowalas. U samego producenta, czy tylko sprzedawcy?
U mnie w szkolce jest tak, ze tylko niewiele bylin produkujemy sami (produkujemy wiecej drzew i krzewow). Wieksza czesc bylin kupujemy. Te roznia sie czasem miedzy soby pokrojem w zaleznosci od jakiego producenta pochodza. Etykiety maja zawsze takie same, bo to rosliny licencjonowane. Jako klient nie rozpoznasz, czy wszystkie sa od tego samego producenta.
Moje Blue Fortune nie maja takich dlugich kwiatostanow ale stoja na bacznosc, czy slonce czy wiatr i nawet cala zime, az ich nie zetne.

Czyli jednak ten sam. Kupowane były internetowo w szkółce roślin bergenia... jest szansa, że w przyszłym roku będzie bardziej zwarty, czy już mu tak zostanie???
Anda 22:10, 28 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Czyli jednak ten sam. Kupowane były internetowo w szkółce roślin bergenia... jest szansa, że w przyszłym roku będzie bardziej zwarty, czy już mu tak zostanie???

Nie mam pojęcia Gdyby mu tak zostało, to bym go jednak wymieniła.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 21:06, 29 sie 2018

Anda napisał(a)

Nie mam pojęcia Gdyby mu tak zostało, to bym go jednak wymieniła.

To chyba go przeniosę na inną rabatę, tamte 3 mi się pięknie rozrosły to ich starczy buźka
Monia81 21:08, 29 sie 2018

Basieńko wrzucam, jak coś chcesz to pisz z tych roślinek mogę ci dorzucić
zadarniające takie...

o floksa mi tego chodziło... i odętka ta biała, już przekwitła, rozłazi się, ale jak chcesz uszczknę...