Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 11:43, 26 sie 2018

Magleska napisał(a)
Nieczasowa jestem strasznie ....... ale na śliczne fotki się załapałam przytarasowa przytyła niesamowicie i rozchodnikowa pięknaaaa

Madzia ja też nie czasowa... no czasami tak jest, za dużo różnych wrażeń ostatnio miałam... buziaki
Monia81 11:47, 26 sie 2018

lojalna_ napisał(a)
Monia Twoje rozchodniki są wystawowe !! W donicach takie piękne jak Ty to robisz ? U mnie widziałaś jakie boroki i nie rzuciłas żadnym zakleciem ?

MoniU widziałaś na stole Twój prezent ? Wszyscy się zachwycają do dziś.

Cudnie masz ♥♥♥

A to jest mega !!!

Joluś z rozchodnikami nic kompletnie nie robię, fakt i w donicy i na rabacie są na kompoście, bo w zeszłym sezonie kompostu dawaliśmy i tak sobie rosną a u Ciebie boroki się zabiorą, daj im troszeńku czasu
widziałam, widziałamże miejscówkę zacną dostały, fajnie tam wyglądają na tarasie, bardzo się cieszę że się spodobały buziaki
Anda 12:28, 26 sie 2018

Piękne widoki Nieźle bujnęły Ci gaura i klosowce na tarasowej Rozchodniki cudowne. Będę ich sadziła więcej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 19:04, 26 sie 2018

Wpadłam podziękować za poradę dotyczącą podlewania pomidorków rozcieńczonym mlekiem. Pięknie się trzymają, rosną i owocują bez zastrzeżeń.
Podzielam zachwyt nad rozchodnikami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
BasiaLT 08:29, 27 sie 2018

Rozchodniki prezentują się rewelacyjnie. Też będę powiększać swoją kolekcję bo to lato pokazało że są naprawdę niezniszczalne.
anabuko1 13:10, 27 sie 2018

Monia świetne kępy masz tych rozchodnikow . A one z tych jasniejszych kwiatów ?
A te trawki przed nimi to ??
Zana 17:07, 27 sie 2018

Monia81 napisał(a)

i takie tam...

buźka

Rozchodnikową też podziwiam, ale te ujęcia bardzo mnie ujęły.

Dobrze, że przerwa była powiązana z przyjemnymi okolicznościami, tym chętniej (mam nadzieję!) do nas wracasz.
SlonecznyOgrod 22:03, 27 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Przy tej pogodzie rozchodniki sprawują się rewelacyjnie, lubię je bo są bezproblemowe u mnie... a łączka w przyszłym sezonie jeszcze jedna będzie robiona, muszę troszku uszczuplić sobie część warzywną, bo za dużo tego wszystkiego... buziaki

Ja też chwale rozchodniki, bo u mnie co roku dużo słonecznych suchych dni i teren mam wcale nie bagienny
Ja w tym roku też uszczupliłam warzywnik, po co tyle, trzeba podlewać , pielić i potem rozdawać ... buziaczki Moniś
Monia81 12:17, 28 sie 2018

Anda napisał(a)
Piękne widoki Nieźle bujnęły Ci gaura i klosowce na tarasowej Rozchodniki cudowne. Będę ich sadziła więcej

Ewuś dziękuję buja wszystko i to cieszy, a zastanawiam się jeszcze nad jednym... na 4 sztuki kłosowców 3 są takie bardziej zwarte a ten jeden taki bardziej rozlazły, one tak różnie mogą rosnąć? rozchodniki cudną robotę robią teraz buziaki wielkie
Monia81 12:18, 28 sie 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wpadłam podziękować za poradę dotyczącą podlewania pomidorków rozcieńczonym mlekiem. Pięknie się trzymają, rosną i owocują bez zastrzeżeń.
Podzielam zachwyt nad rozchodnikami.

Haniu bardzo się cieszę, że sposób z mlekiem się przydał, moje pomidorki też dają czasu, ostatnio przecier robiłam, teraz będę robić zaś bazę pod leczo cały czas siedzę w tych przetworach i końca nie widać... buziaki