Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 07:28, 11 paź 2018

Dominika11 napisał(a)
czy dobrze rozumem - odkurzaczem czyścisz tuje ???

Domi ręcznie na razie czyszczę thuje, ten susz co spadnie na ziemię zbieram odkurzaczem do liści, który na drobno mi mieli ten susz. A myślę o odkurzaczu przemysłowym, Polinka takiego używa do czyszczenia thuj i jest mega zadowolona, ja też ten sposób będę chciała wykorzystać bo ponad 100 mam thuj i już mnie wszystko zaczyna swędzieć jak pomyślę o ich czyszczeniu...
buziaki fajnie, że już jesteś
Dominika11 07:32, 11 paź 2018

pytam, bo ja mam jakieś 300/400 tujek i to byłby dobry pomysł - a najlepsze jest to, że mam taki odkurzacz, ale nie wpadłam na to, żeby tuje tak czyścić
Monia81 07:36, 11 paź 2018

Dominika11 napisał(a)
pytam, bo ja mam jakieś 300/400 tujek i to byłby dobry pomysł - a najlepsze jest to, że mam taki odkurzacz, ale nie wpadłam na to, żeby tuje tak czyścić

Domi to jak masz taki odkurzacz to wypróbuj, bo dziewczyny, które tak czyszczą są bardzo zadowolone, a ułatwia to robotę z thujami jak spróbujesz to daj znać jak ci poszło buziaki
Dominika11 07:38, 11 paź 2018

okey
Wiolka5_7 08:03, 11 paź 2018

Monia81 napisał(a)

Wiolu odkurzaczem do liści zbieram tylko susz, który po czyszczeniu ręcznym mam na ziemi, mieli mi ten susz na drobno i ten susz zmielony wrzucam pod thuje. Niestety nie da się nim wygodnie manewrować tak jak odkurzaczem przemysłowym, w planach właśnie mam zakup takiego urządzenia, bo sporo mam szmaragdów a jest to najmniej lubiana czynność którą robię w ogrodzie... no ja zostawiam czyszczenie na wiosnę, bo nie zdążę już w tym sezonie... buziaki

Dzieki za komentarz...też tak pomyslałam,że latwiej będzie odkurzyć tym przemysłowym...ja zrobię ile się da a rezztę na wiosnę
Buziaki
sylwia_slomc... 09:29, 11 paź 2018

Przerażacie mnie tym czyszczeniem tuj.....
Duuuużo mam posadzonych, nie planowałam czyszczenia żadnego
Sąsiadka wiem, że drąg drewniany wsadza do środka i otrzepuje. Zastanawia mnie kto w naturalnym siedlisku otrzepuje takie tuje i jak one wyglądają nie otrzepywane....
gabi1948 19:17, 11 paź 2018

To zajrzyj do środka Sylwio, zobaczysz czy trzeba czyścić. Ja swoje musiałam w tym roku gruntownie wyczyścić, bo każda miała dużo suszu. Wyjątkowo niesprzyjający rok dla tuj. Pozdrawiam.
Monia81 19:42, 11 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzieki za komentarz...też tak pomyslałam,że latwiej będzie odkurzyć tym przemysłowym...ja zrobię ile się da a rezztę na wiosnę
Buziaki

Wiolu to powodzenia ze szmaragdami buźka
Monia81 19:45, 11 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przerażacie mnie tym czyszczeniem tuj.....
Duuuużo mam posadzonych, nie planowałam czyszczenia żadnego
Sąsiadka wiem, że drąg drewniany wsadza do środka i otrzepuje. Zastanawia mnie kto w naturalnym siedlisku otrzepuje takie tuje i jak one wyglądają nie otrzepywane....

Ja czyszczę bo pełno suszu w środku i czasami na zewnątrz też widać, od razu zdrowiej thuje wyglądają jak je wytarmoszę nie lubię tej czynności, ale zawsze coś się znajdzie czego nie lubimy robić... buziaki
Monia81 19:46, 11 paź 2018

gabi1948 napisał(a)
To zajrzyj do środka Sylwio, zobaczysz czy trzeba czyścić. Ja swoje musiałam w tym roku gruntownie wyczyścić, bo każda miała dużo suszu. Wyjątkowo niesprzyjający rok dla tuj. Pozdrawiam.

Gabi tak jak mówisz ten rok był ciężki dla thuj, one lubią wodę a tu susza była... pozdrawiam