Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:40, 08 paź 2018

Anda napisał(a)
Pieknie masz, wiele roslin sie juz bardzo rozroslo. Gaura i rozchodniki daja czadu

A te choinki na ostatnim zdjeciu to... namiastka lasu?

Ewuś powoli roślinki się rozrastają i to cieszy bardzo tak będzie lasek sosnowo-brzozowo-dębowy może kiedyś
Monia81 20:41, 08 paź 2018

Krakus napisał(a)

super widoczki pokazujesz ta trawka na zdjęciu to to samo co od Ciebie dostałem ? taka mała rzeka rozchodnikowa mi sie marzy a fajnie wygląda podsadzona trawką...

Piotrek to ta trawa którą ci dałam, turzyca Gold Band pozdrawiam
Monia81 20:42, 08 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

No to fajna laska z Ciebie
Ładnie na tych twoich rabatach
Trawy rozchodniki teraz najpiękniejsze. A w takiej ilości przyciągają wzrok. Pięknie się prezentuja

Aniu gdzie tam laska, dużo brakuje...
Teraz piękny jesienny czas, więc trawki i rozchodniki dają czadu buziaki i dziękuję
Wiolka5_7 17:26, 10 paź 2018

Czytam u Polinki,że czyścisz Szmaragdy odkurzaczem do liści,dobrze zrozumiałam ? Dobrze się spisuje ? Bo ja oczyściłam ręcznie 12 szt. i mam dość i szukam jakiegoś sprzętu, bo ręcznie oczyścić 98 szt.to jest masakra
A w tym suchym roku szczególnie dużo tego suszu....
Gruszka_na_w... 20:22, 10 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Czytam u Polinki,że czyścisz Szmaragdy odkurzaczem do liści,dobrze zrozumiałam ? Dobrze się spisuje ? Bo ja oczyściłam ręcznie 12 szt. i mam dość i szukam jakiegoś sprzętu, bo ręcznie oczyścić 98 szt.to jest masakra

Wypróbowałam obie metody i na tujach do 2 m łatwiej mi to było robić ręcznie. Odkrzacz ma dość gruba rurę i ciężko nim manewrować.

Monia, śliczna ta jesienna odsłona ogrodu wygląda.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 20:48, 10 paź 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wypróbowałam obie metody i na tujach do 2 m łatwiej mi to było robić ręcznie. Odkrzacz ma dość gruba rurę i ciężko nim manewrować.

To niefajnie... ja muszę tą pracę zmechanizować...to może lepszy taki odkurzacz przemysłowy ? Może od rodziców pożyczę i wypróbuję
Monia81 07:10, 11 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Wiolu odkurzaczem do liści zbieram tylko susz, który po czyszczeniu ręcznym mam na ziemi, mieli mi ten susz na drobno i ten susz zmielony wrzucam pod thuje. Niestety nie da się nim wygodnie manewrować tak jak odkurzaczem przemysłowym, w planach właśnie mam zakup takiego urządzenia, bo sporo mam szmaragdów a jest to najmniej lubiana czynność którą robię w ogrodzie... no ja zostawiam czyszczenie na wiosnę, bo nie zdążę już w tym sezonie... buziaki
Monia81 07:12, 11 paź 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu dziękuję bardzo pozdrowienia wysyłam
Monia81 07:15, 11 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

To niefajnie... ja muszę tą pracę zmechanizować...to może lepszy taki odkurzacz przemysłowy ? Może od rodziców pożyczę i wypróbuję

Wiolu jak masz możliwość pożyczenia i wypróbowania przemysłowego to tak zrób, ja muszę mojego eMusia poprosić, żeby też z pracy przyniósł, to sobie wypróbuję i zobaczę jak będzie szło, bo jak pomyślę o czyszczeniu to wszystko mnie gryzie... brrr..
Dominika11 07:23, 11 paź 2018

czy dobrze rozumem - odkurzaczem czyścisz tuje ???