Czytam u Polinki,że czyścisz Szmaragdy odkurzaczem do liści,dobrze zrozumiałam ? Dobrze się spisuje ? Bo ja oczyściłam ręcznie 12 szt. i mam dość i szukam jakiegoś sprzętu, bo ręcznie oczyścić 98 szt.to jest masakra
A w tym suchym roku szczególnie dużo tego suszu....
Wypróbowałam obie metody i na tujach do 2 m łatwiej mi to było robić ręcznie. Odkrzacz ma dość gruba rurę i ciężko nim manewrować.
Monia, śliczna ta jesienna odsłona ogrodu wygląda.
Wiolu odkurzaczem do liści zbieram tylko susz, który po czyszczeniu ręcznym mam na ziemi, mieli mi ten susz na drobno i ten susz zmielony wrzucam pod thuje. Niestety nie da się nim wygodnie manewrować tak jak odkurzaczem przemysłowym, w planach właśnie mam zakup takiego urządzenia, bo sporo mam szmaragdów a jest to najmniej lubiana czynność którą robię w ogrodzie... no ja zostawiam czyszczenie na wiosnę, bo nie zdążę już w tym sezonie... buziaki
Wiolu jak masz możliwość pożyczenia i wypróbowania przemysłowego to tak zrób, ja muszę mojego eMusia poprosić, żeby też z pracy przyniósł, to sobie wypróbuję i zobaczę jak będzie szło, bo jak pomyślę o czyszczeniu to wszystko mnie gryzie... brrr..