Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 15:01, 25 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Piękne dalie.
Ja też jeszcze 2 mam z paczkami. Ciekawe czy zdążą zakwitnac ?

Aniu po tej kilkudiowej pogodzie u mnie to jak się pogoda nie poprawi to mam obawy, że to co w pąkach jeszcze to może nie zakwitnąć... u mnie 4 stopnie rano... brrr, wiatrzysko jeszcze okropne...
Monia81 15:07, 25 wrz 2018

marba napisał(a)
Jakie piękne dalie! U mnie ani jednej, dobrze, że choć w Twoim i innych ogrodach mogę podziwiać.
Czy na jednej z fotek to Perowskia? Jak Ci zimuje? Właśnie posadziłam dwie sztuki. Okrywasz na zimę?

Basiu dziękuję, myślałam, że będzie dalii więcej, ale parę sztuk mi nie pokazało się.
Na cypelku mam posadzoną perovską Blue Spire, mam ją od zeszłego roku. Z zimowaniem nie miałam problemu, nie okrywałam jej niczym, wiosną pościnałam te suche kwiatostany, jeszcze wiosną ją przesadzałam, czytałam, że nie lubi tego, ale u mnie bez problemu ruszyła, kolorek przyciąga oczy, nawet teraz. Lubię ją za to, u mnie ma słońce cały czas, podlewana była jak reszta roślin.
Buziaki
sylwia_slomc... 15:15, 25 wrz 2018

Monia81 napisał(a)

Basiu dziękuję, myślałam, że będzie dalii więcej, ale parę sztuk mi nie pokazało się.
Na cypelku mam posadzoną perovską Blue Spire, mam ją od zeszłego roku. Z zimowaniem nie miałam problemu, nie okrywałam jej niczym, wiosną pościnałam te suche kwiatostany, jeszcze wiosną ją przesadzałam, czytałam, że nie lubi tego, ale u mnie bez problemu ruszyła, kolorek przyciąga oczy, nawet teraz. Lubię ją za to, u mnie ma słońce cały czas, podlewana była jak reszta roślin.
Buziaki

Monia dali sobie ode mnie weźmiesz na rozmnożenie
Brzózki fajne, moje tez śmignęły, i będziemy podobnie miały bo na końcu mojego brzeziniaka też sosny, a potem świerki i ....co Bozia dała
lojalna_ 20:02, 25 wrz 2018

Monia81 napisał(a)

Dotaram z nimi to ta ? Kolor piękny jeśli pamiętasz nazwę było mi łatwiej szukać . PszczOlka mi dziś bardzo z pysznógłówka pomogła juz chciałabym kupić .Może się jeszcze ociepli
Monia81 20:05, 25 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)

Dotaram z nimi to ta ? Kolor piękny jeśli pamiętasz nazwę było mi łatwiej szukać . PszczOlka mi dziś bardzo z pysznógłówka pomogła juz chciałabym kupić .Może się jeszcze ociepli

Joluś wysłałam ci esemeska ale tu też napiszę to Marshall's Delight buziaki
Monia81 20:06, 25 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Monia dali sobie ode mnie weźmiesz na rozmnożenie
Brzózki fajne, moje tez śmignęły, i będziemy podobnie miały bo na końcu mojego brzeziniaka też sosny, a potem świerki i ....co Bozia dała

Sylwuś u mnie ten sam plan co do brzeziniaka, na wiosnę jeszcze muszę dokupić brzózki buziaki
lojalna_ 20:07, 25 wrz 2018

Teraz Moniu czytam jest . Dziękuję Ci bardzo
Katkak 20:09, 25 wrz 2018

Monia i wędzarnia, i ścieżka i terakotoea donica przy niej- bomba
Aurelllia 20:19, 25 wrz 2018

Monia kibicuję w robieniu przetworów U mnie już tylko owoce pigwowca zasypane cukrem sobie stoją i czekam na zlanie potem soczku
Monia81 08:01, 26 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Teraz Moniu czytam jest . Dziękuję Ci bardzo

Joluś i co wybrałaś??? u Ciebie też tak zimno...