Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 11:15, 18 lis 2018

zoja napisał(a)
Wow! Ale power do pracy
Moj eM kopal glebsze 'rowy' jak rozprowadzal wode do kranow na jakis metr - ja tam w szczegoly nie wnikalam i rowy byly krotsze niz Twoje
Do lata wszystki ladnie trawa zarosnie
Super

To tak na koniec sezonu, taki power mu przyszedł rowki wykopane na 80 cm, do tego jeszcze dojdzie kilka centymetrów jak będziemy równać teren i dowozić ziemi pod trawnik, w rurach wody nie będzie poza sezonem więc nie będzie miało co zmrozić... rury sobie rozprowadza bo będzie robił sobie jakieś sekcje, ja tam się na tym nie znam więc się nie wypowiadam, On już ma to rozplanowane i wie jak to ma działać, a wodę też będziemy wykorzystywać z mauzerów buziaczki
Monia81 11:17, 18 lis 2018

Margerytka40 napisał(a)
Wow, ale Ci zazdroszczę. Nawadnianie to moje marzenie. Super, że będziesz go miała. M kawał roboty zrobił

Asia ja też się cieszę, bo stanie z tym wężem dużo czasu zabiera, a zawsze mogę ten czas inaczej spożytkować buziaczki
Monia81 11:20, 18 lis 2018

MonikA napisał(a)
No i super będzie. Ja mam stres o ciśnienie. Więc na razie nie ruszam tematu. Za mało się w tym orientuje. Odpoczniesz od biegania z konewkami.

Monia też tak myślę ja na ciśnieniu się nie znam, ale eMuś się zna, bo w tym też robi, więc wie jak temat rozwiązać... mówi mi o jakiś elektrozaworach, sterowniku, a ja na niego patrzę tylko, bo dla mnie to czarna magia, ja w tym temacie żadnego rozeznania nie mam... ale cieszę się, bo to rzeczywiście ułatwi mi życie i tak jak piszesz mniej dźwigania buziaczki
Anda 11:20, 18 lis 2018

Super plan, roboty mniej Jednak fajnie, jak M też się interesuje ogrodem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 11:20, 18 lis 2018

Gabi1110 napisał(a)
Nawadnianie super sprawa

Tak to na pewno pomoże i zaoszczędzi mi czasu buziaczki
Monia81 11:23, 18 lis 2018

Anda napisał(a)
Super plan, roboty mniej Jednak fajnie, jak M też się interesuje ogrodem

Ewuś jaki piękny nowy avatarek tak, ja jestem mega zadowolona, że mi pomaga i interesuje się tym jak ogród się zmienia pomaga mi na ile też mu czas pozwala buziaczki
Krakus 07:49, 19 lis 2018

Monia81 napisał(a)

Anula... bo oplułam monitor celem głębszej moblizacji pokaże co eMuś dzisiaj robił... rurki wkopywał, wykorzystał fajną pogodę jaka się zrobiła po nocnych przymrozkach, stwierdził, że wiosną będzie mniej..

dobrze, bo trawnik planujemy zakładać w przyszłym roku, po tych wszystch pracach, czyli pewnie jesienią...

wow i wszystko łopatą ? pozazdrościć powera jesiennego...
a niedawno jeszcze problemy z reka miał chyba rozruszać postanowił

Monia81 napisał(a)

...a wodę też będziemy wykorzystywać z mauzerów buziaczki

oczywiście prośba o obfocenie rozwiązania z mauzerami też mam taki na deszczówkę i się zastanawiał co Twój Em wykombinował...
BasiaLT 10:17, 19 lis 2018

Ja pierdziu... nie wiem czym karmisz swojego męża ale na 100% DZIAŁA!!! Taki kawał roboty odwalić to nie lada wyczyn.
malgorzata_s... 10:35, 19 lis 2018

No dzieje sięWiedziałam że pracusie jesteście straszne Buziaki
sylwia_slomc... 11:36, 19 lis 2018

Monia EMuś jest He Man jak dla mnie. Pogratuluj Mu od nas
Mojemu będzie raźniej, że nie on jeden działa