Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:46, 18 lut 2019

Aurelllia napisał(a)
Ja jeszcze mam rozchodniki i trawy do przycięcia Jutro się może za nie w końcu wezmę !!! Bo już się chce widoku kapustek rozchodnikowych a nie suchych kwiatostanów

Aurelko masz rację tęskno za roślinkami w fazie rozwoju, ja uwielbiam wiosnę za tą zielonkowość soczystą, przed nami najlepszy czas, gdy wszystko się zaczyna budzić idę do Ciebie zobaczyć, czy podziałałaś buźka

marba napisał(a)
Moniu, ale się napracowałaś, za to rabata gotowa na przyjście wiosny. Cieszy taki widok.

Basieńko takie wysprzątane rabatki cieszą bardzo oj brakowało w zimie tego ruchu na powietrzu, ood razu mimo zmęczenia czuję się świetnie buziaczki

BasiaLT napisał(a)
O widzę że się rozkręcasz z pracami ogrodowymi :0 Ale fakt, pogoda była rewelacyjna to aż się chciało robić.

Powolutku się rozpędzam, coby mięśnie przyzwyczaić i przygotować na calutki sezon dzisiaj też pięknie, przyjemnie wyjść po pracy i choć na godzinkę odsapnąć buźka
Monia81 20:50, 18 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Też ciachałam liście szafirkom. Miałam obawy, że w tej gęstwinie liści kwiatków nie będzie widać.

Haniu właśnie u Ciebie widziałam, że podcinałaś liście szafirkom, wzięłam z Ciebie przykład

Zana napisał(a)
Jeny, jaki Ty masz porządek na rabatach, czyściutko. U mnie po sprzątaniu to i tak wygląda jakby tornado przeleciało. Nie jestem w stanie wyzbierać wszystkich liści dębowych ani wysprzątać wszystkich igieł. Mimo wszystko lubię te wiosenne porządki, zawsze widać jednak zmianę na lepsze.

Anulka nie wszędzie tak czyściutko, wierz mi ja z kolei walczę z liściami mojej ukochanej brzozy i tak walczę, że jej do towarzystwa na wiosnę posadzę dorenboskę, a co w szafie powiew wiosny to i w ogrodzie takie porządeczki wskazane buziolki
Margerytka40 20:52, 18 lut 2019

Też mam zamówione ciemierniki cuchnące, mnie tak wzięło na ciemierniki ze dwa lata temu. Właśnie za to je lubię, że kwitną bardzo wcześnie i nie trzeba ich odmładzać. Na jednym miejscu mogą sobie rosnąć wiele lat. U mnie dużo młodych jeszcze bo rok temu dostałam siewki od naszej Bogdzi. Może za rok będą kwitły . Pozdrawiam Moniś. U Ciebie też Gold Bandy ładne po zimie? Ja jak na razie nie mogę wyjść z podziwu, że tak fajnie teraz wyglądają. Mam tylko nadzieję, że nic już ich wyglądu nie popsuje, znaczy się duży mróz.Nie musiałabym ich obcinać
Monia81 20:53, 18 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale porządeczek, pieknie wysprzątane, wiosno przybywaj!
Oglądałam Twoje szafirki pięknie się rozrosły, widziałam po posadzeniu jesienią 2017, jak kwitły wiosną 2018 no mega się rozrosły. A powiedz, no bo wiesz , że będę sadzic moje podarki, czy one tak Ci się rozrosły z jednej kępy tej co pokazałaś wiosną 2017?
One tak ładnie się rozrastają, naprawdę?

Te moje szafirki z jednej kępki, wszystko się zgadza, rozrastają się pięknie, same plusiki ma ta roślinka nie trzeba ich wykopywać, nie zanikają, wręcz rozrastają się cudnie, kwitną pięknie i długo, praktycznie cały sezon są dekoracyjne buziaczki
Zana 20:56, 18 lut 2019

Monia a jaką Ty masz odmianę tych szafirków?
Monia81 21:05, 18 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)
Też mam zamówione ciemierniki cuchnące, mnie tak wzięło na ciemierniki ze dwa lata temu. Właśnie za to je lubię, że kwitną bardzo wcześnie i nie trzeba ich odmładzać. Na jednym miejscu mogą sobie rosnąć wiele lat. U mnie dużo młodych jeszcze bo rok temu dostałam siewki od naszej Bogdzi. Może za rok będą kwitły . Pozdrawiam Moniś. U Ciebie też Gold Bandy ładne po zimie? Ja jak na razie nie mogę wyjść z podziwu, że tak fajnie teraz wyglądają. Mam tylko nadzieję, że nic już ich wyglądu nie popsuje, znaczy się duży mróz.Nie musiałabym ich obcinać

Asiu zgadza się u mnie też Gold Bandy na razie ładne, tak jak piszesz jak nie będzie większego mrozu może się obyć bez obcinania ja chyba się za ciemiernikuję, tak mi już od pewno czasu chodzi ta myśl po głowie buziaczki
Monia81 21:07, 18 lut 2019

Zana napisał(a)
Monia a jaką Ty masz odmianę tych szafirków?

Anulka ja je kupowałam jako szafirki bez odmiany, takie zwykłe i rozrastają się jak głupie, ja je powoli wrzucam na kolejne rabaty, oj wiosną będzie kiedyś u mnie niebieskawo wszędzie
Zana 21:15, 18 lut 2019

Dzięki
Aurelllia 21:18, 18 lut 2019

Monia wysadziłaś ciemierniki ? Ja się dzisiaj odważyłam, bo tak cieplutko i ziemia już ładnie rozmarzła, trzymałam w domu i wynosiłam na dwór na parę godzin, ale marniały a jak wysadziłam to od razu się podniosły - one jednak chłodek lubią
BasiaLT 11:37, 19 lut 2019

Monia81 napisał(a)

Anulka ja je kupowałam jako szafirki bez odmiany, takie zwykłe i rozrastają się jak głupie, ja je powoli wrzucam na kolejne rabaty, oj wiosną będzie kiedyś u mnie niebieskawo wszędzie

Hmmm... bardzo dobry pomysł z tymi szafirkami. Może zmałpuję