Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Anitka 22:19, 04 mar 2019

Świetny pomysł z tym laskiem. Czy to akwarium?

Monia jeśli to nie problem zrobisz mi zdjęcie tej szałwii co Anda ci polecała jak teraz po zimie wygląda. Mam ją cały czas na liście chciejstw do rozważenia
ElzbietaFranka 22:21, 04 mar 2019

Monia witam

Dzisiaj wyszłam z domu jak zwykle w zimowej kurtce doszłam do furtki musialam się wrócic pot mnie oblał patrzę na termometr w domu 17 stopni.
Dzisiaj u nas piękna pogoda slonecznie. Trochę chmur po południu.

Miało padać ale nic z tego u nas już się sucho robi.

Ja to tam działam bo mam dużo cięcia potem mielenie. Trawy już poscinalam. Może w przyszłym tygodniu hortensje poprzycinam bo muszę odkurzyć żwirowisko.

Jest trochę roboty, ale jeszcze jest czas na sprzątanie.
SlonecznyOgrod 12:25, 05 mar 2019

Fitonia świetnie się nadaje do uprawy w szkle.
Ale wielkie te Twoje szkło, ja jak robiłam to się tak nazastanawiałam , bo jak kształty mi sie podobały to może za duże słoje... a tu proszę , bach Ale jak masz miejsce na to, to bardzo fajnie. Ja mam tylko jedną komodę.

O krokusiki powychodziły, śliczne.
Monia81 18:37, 05 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetny ten lasek

Monia81 18:38, 05 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Ale fajnie, że kwitną U mnie jeszcze nawet pąków nie widać - taka zimnica, że wszystko wzrost wstrzymało
Teraz te ogrody w szkle bardzo popularne się zrobiły - fajnie to wygląda

Tak krokusiki dają teraz wiele radości szklane dekoracje teraz w modzie, faktycznie po sklepach ich pełno i w niezłych cenach... pozdrawiam

marba napisał(a)
Ale piękna ta dekoracja w szkle. Paprocie będą tam miały wilgoć, a bardzo to lubią. Pomysł wart skopiowania.

Basieńko te dekoracje w szkle już za mną chodziły od zeszłego roku, ale zawsze nie było czasu na to, żeby podziałać w tym temacie, a terz póki nie działam w ogrodzie to czas się znalazł buźka

Magleska napisał(a)
Monia ….lasek w szkle boski i krokusiki śliczniutke ….pisałam ,że u mnie dosłownie jest .....uwaga sztuk ......jeden zółty
buziaki

Madziula a ten jeden krokusik to cieszy chyba bardzo, zwłaszcza te żółte, je widać z daleka u mnie jeszcze dużo zielonych, mam nadzieję, że z roku na rok będzie ich coraz więcej
Monia81 18:44, 05 mar 2019

BasiaLT napisał(a)
Lasek rewelacja! U mnie wyszły tylko najwcześniejsze krokusy. Pozostałe ani ani.

Basieńko dziękuję u mnie krokusiki jedne już są, drugie dopiero wychodzą, ale fakt zepsuła się nam na dzisiaj pogoda, wieje, że głowę urywa i zimno...

Agania napisał(a)
Krokusiki cieszą, u mnie przebiśniegi, ale fajny leśny ogródek w szklanym domku zamknięty poczyniłaś

Agatko ja już choruję na przebiśniegi od zeszłego roku, może w tym roku uda się je w końcu dorwać buźka

Makusia napisał(a)
Wola przetrwania krokusika w kretowisku bardzo silna! Odważna bestyjka!

A aranżacja roślin w szkle piękna!

Ależ sobie kret znalazł miejsce do rycia, w samym środku, gdzie posadziłam na łące krokusiki, z reszty chyba nic nie będzie bo pod ziemię trafiły, no ale nic nie poradzę, ryje sobie w najlepsze...zacznie się koszenie to zniknie buźka

Monia81 18:50, 05 mar 2019

Anitka napisał(a)
Świetny pomysł z tym laskiem. Czy to akwarium?

Monia jeśli to nie problem zrobisz mi zdjęcie tej szałwii co Anda ci polecała jak teraz po zimie wygląda. Mam ją cały czas na liście chciejstw do rozważenia

Anitko to akwarium, eMuś na razie rybek nie ma, stało, to wykorzystałam
A szałwia, powiem ci jest warta uwagi, cały sezon wygląda bardzo dobrze, teraz tak się prezentuje po zimie
Monia81 18:52, 05 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Monia witam

Dzisiaj wyszłam z domu jak zwykle w zimowej kurtce doszłam do furtki musialam się wrócic pot mnie oblał patrzę na termometr w domu 17 stopni.
Dzisiaj u nas piękna pogoda slonecznie. Trochę chmur po południu.

Miało padać ale nic z tego u nas już się sucho robi.

Ja to tam działam bo mam dużo cięcia potem mielenie. Trawy już poscinalam. Może w przyszłym tygodniu hortensje poprzycinam bo muszę odkurzyć żwirowisko.

Jest trochę roboty, ale jeszcze jest czas na sprzątanie.

Elu u nas wczoraj też ciepło, ale już wieczorem pogoda się zaczęła zmieniać, wiatrzysko się zrobiło, a dzisiaj zimno, wieje, że głowę urywa, brrr... zmienna strasznie ta pogoda...wczoraj wyszłam tylko na chwilkę po pracy, ale nie wiele udało się zrobić, w sobotę chcę czyścić thujki, może się uda buźka
Monia81 18:55, 05 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Fitonia świetnie się nadaje do uprawy w szkle.
Ale wielkie te Twoje szkło, ja jak robiłam to się tak nazastanawiałam , bo jak kształty mi sie podobały to może za duże słoje... a tu proszę , bach Ale jak masz miejsce na to, to bardzo fajnie. Ja mam tylko jedną komodę.

O krokusiki powychodziły, śliczne.

Stało to akwarium puste i mi zawadzało, to przynajmniej na coś się przyda, i będzie dobrze wyglądać fitonia, fajna roślinka, ładne kolorki ma, właśnie jak o niej mi napisałaś to znalazłam ją w LM i kupiłam buźka
inka74 19:45, 05 mar 2019

Uwielbiam krokusy. Ten jeden biedak silna bestyjka.
Pomysł z akwarium świetny! Tam jest paproć i bluszcz i co jeszcze? Na telefonie słabo widzę