Monia jeśli to nie problem zrobisz mi zdjęcie tej szałwii co Anda ci polecała jak teraz po zimie wygląda. Mam ją cały czas na liście chciejstw do rozważenia
Dzisiaj wyszłam z domu jak zwykle w zimowej kurtce doszłam do furtki musialam się wrócic pot mnie oblał patrzę na termometr w domu 17 stopni.
Dzisiaj u nas piękna pogoda slonecznie. Trochę chmur po południu.
Miało padać ale nic z tego u nas już się sucho robi.
Ja to tam działam bo mam dużo cięcia potem mielenie. Trawy już poscinalam. Może w przyszłym tygodniu hortensje poprzycinam bo muszę odkurzyć żwirowisko.
Jest trochę roboty, ale jeszcze jest czas na sprzątanie.
Fitonia świetnie się nadaje do uprawy w szkle.
Ale wielkie te Twoje szkło, ja jak robiłam to się tak nazastanawiałam , bo jak kształty mi sie podobały to może za duże słoje... a tu proszę , bach Ale jak masz miejsce na to, to bardzo fajnie. Ja mam tylko jedną komodę.
Tak krokusiki dają teraz wiele radości szklane dekoracje teraz w modzie, faktycznie po sklepach ich pełno i w niezłych cenach... pozdrawiam
Basieńko te dekoracje w szkle już za mną chodziły od zeszłego roku, ale zawsze nie było czasu na to, żeby podziałać w tym temacie, a terz póki nie działam w ogrodzie to czas się znalazł buźka
Madziula a ten jeden krokusik to cieszy chyba bardzo, zwłaszcza te żółte, je widać z daleka u mnie jeszcze dużo zielonych, mam nadzieję, że z roku na rok będzie ich coraz więcej
Basieńko dziękuję u mnie krokusiki jedne już są, drugie dopiero wychodzą, ale fakt zepsuła się nam na dzisiaj pogoda, wieje, że głowę urywa i zimno...
Agatko ja już choruję na przebiśniegi od zeszłego roku, może w tym roku uda się je w końcu dorwać buźka
Ależ sobie kret znalazł miejsce do rycia, w samym środku, gdzie posadziłam na łące krokusiki, z reszty chyba nic nie będzie bo pod ziemię trafiły, no ale nic nie poradzę, ryje sobie w najlepsze...zacznie się koszenie to zniknie buźka
Anitko to akwarium, eMuś na razie rybek nie ma, stało, to wykorzystałam
A szałwia, powiem ci jest warta uwagi, cały sezon wygląda bardzo dobrze, teraz tak się prezentuje po zimie
Elu u nas wczoraj też ciepło, ale już wieczorem pogoda się zaczęła zmieniać, wiatrzysko się zrobiło, a dzisiaj zimno, wieje, że głowę urywa, brrr... zmienna strasznie ta pogoda...wczoraj wyszłam tylko na chwilkę po pracy, ale nie wiele udało się zrobić, w sobotę chcę czyścić thujki, może się uda buźka
Stało to akwarium puste i mi zawadzało, to przynajmniej na coś się przyda, i będzie dobrze wyglądać fitonia, fajna roślinka, ładne kolorki ma, właśnie jak o niej mi napisałaś to znalazłam ją w LM i kupiłam buźka