Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Kawa 10:16, 14 mar 2019

Monia zakupy ciemiernikowe śiczne
no i na rabacie super wyglądają !!
SlonecznyOgrod 10:53, 14 mar 2019

Dobrze, że od razu posadziłaś ciemierniki , ładnie się prezentują i wypełniają rabatę teraz na przedwiośniu.
Ja dwa razy trzymałam w donicach przy wejściu długo potem do gruntui nic z nich nie było.
mikina34 11:28, 14 mar 2019

Monia81 napisał(a)
sierpień

końcówka września

Kurczaczek, piękna Ci ona jest muszę poszukać w necie...
Ciemierniki tez sobie kupiłam, sztuk 2, kusiły mnie te większe, pełne i lekkim odcieniem bordo, piękne były, ale szkoda mi było kasy. Na razie muszę się zadowolić tymi
Monia81 19:29, 20 mar 2019

Zana napisał(a)
Monia, no ślicznie z tymi ciemiernikami. Myślę, że często na nie zerkasz.

Anula bardzo często zerkam i tak zerkam, że kolejne 3 zakupiłam i już rosną na kolejnej rabacie

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ciemierniki ładnie rozświetlają tę rabatę.
Z dostosowaniem wymiarów warzywnika do własnych potrzeb masz rację. Szkoda czasu i sił na produkcję nadwyżek.

Haniu przyszła chwila zastanowienia, zawsze ryłam jak głupia, a później rozdawałam na lewo i prawo, teraz ograniczymy, więcej czasu będzie na inne przyjemności, a przy okazji może powstanie łąka kwietna z którą będzie na pewno mniej roboty

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pieknie te ciemierniki tam wygladają

Też mi się tam bardzo podobają, coś jest widoczne, gdy jeszcze wszystko inne śpi

Iwonka napisał(a)

Monia to kolejna kusicielka ciemiernikowa Jeszcze nie tak dawno nie wiedziałam, że takie piękności istnieją, a od kilku dni dosłownie mnie bombardują I jak tu nie kupić, no jak Super wyglądają na tej rabacie! Pamiętasz nazwę tych kępęk traw?

Iwonko kuszę, kuszę, bo sama zostałam skuszona a trawa to turzyca Gold Band, jak byś chciała sadzonki, to mogę się podzielić, napisz tylko buziaczki
Monia81 19:33, 20 mar 2019

anabuko1 napisał(a)
Sporo masz tych ciemierników.One i jak kwitną i z liście dekoracyjnie wyglądają

Anuś no skuszona zostałam i nabyłam, ale myślę, że dopiero przygoda z nimi się zacznie, bo planuję kolejne z nimi nasadzenia, zobaczymy może kiedyś będzie ich więcej u mnie bezproblemowa roślinka, nie trzeba wykopywać, a efekt daje buźka

Kawa napisał(a)
Monia zakupy ciemiernikowe śiczne
no i na rabacie super wyglądają !!

Kami dziękuję bardzo muszę do Ciebie zajrzeć, i zobaczyć jak tam planowanie idzie buźka

SlonecznyOgrod napisał(a)
Dobrze, że od razu posadziłaś ciemierniki , ładnie się prezentują i wypełniają rabatę teraz na przedwiośniu.
Ja dwa razy trzymałam w donicach przy wejściu długo potem do gruntui nic z nich nie było.

Takie samo miałam odczucie, jeśli chodzi o ich dłuższe trzymanie, teraz posadziłam szybciej, bo też coś mi się nie udają ciemierniki z którymi czekam, w tamtym roku kupiłam i nie zeszedł mi żaden, no zobaczymy jak będzie z tymi... buziaczki
Monia81 19:36, 20 mar 2019

mikina34 napisał(a)

Kurczaczek, piękna Ci ona jest muszę poszukać w necie...
Ciemierniki tez sobie kupiłam, sztuk 2, kusiły mnie te większe, pełne i lekkim odcieniem bordo, piękne były, ale szkoda mi było kasy. Na razie muszę się zadowolić tymi

Monia polecam, fajna roślinka, ja muszę troszku swoje rozsadzić, bo za blisko je posadziłam... mnie też kusiły te większe ciemierniki, może kiedyś nabędę
Monia81 19:40, 20 mar 2019

Dzisiaj miałam roślinki rano przypudrowane cukrem - -6 było... mam nadzieję, że to takie ostatnie wybryki i już będzie ok

Monia81 19:41, 20 mar 2019

Monia81 19:42, 20 mar 2019

Margerytka40 19:54, 20 mar 2019

Z ograniczanie warzywnika dobry pomysł, ja tak chyba zrobię że szklarnią bo za wielką mamy na nasze potrzeby. Pomidorów i ogórków nie jesteśmy w stanie zjeść ani przetworzyć nie ma kiedy. U mnie też dziś rano biało było. Ciemierniki śliczne, też sporo wsadziłam ale na kwiatuchy muszę jeszcze poczekać bo to sadzoneczki z siewek od Bogdzi. Gold band to moja ulubiona turzyca