Dobrze, że od razu posadziłaś ciemierniki , ładnie się prezentują i wypełniają rabatę teraz na przedwiośniu.
Ja dwa razy trzymałam w donicach przy wejściu długo potem do gruntui nic z nich nie było.
Kurczaczek, piękna Ci ona jest muszę poszukać w necie...
Ciemierniki tez sobie kupiłam, sztuk 2, kusiły mnie te większe, pełne i lekkim odcieniem bordo, piękne były, ale szkoda mi było kasy. Na razie muszę się zadowolić tymi
Haniu przyszła chwila zastanowienia, zawsze ryłam jak głupia, a później rozdawałam na lewo i prawo, teraz ograniczymy, więcej czasu będzie na inne przyjemności, a przy okazji może powstanie łąka kwietna z którą będzie na pewno mniej roboty
Też mi się tam bardzo podobają, coś jest widoczne, gdy jeszcze wszystko inne śpi
Iwonko kuszę, kuszę, bo sama zostałam skuszona a trawa to turzyca Gold Band, jak byś chciała sadzonki, to mogę się podzielić, napisz tylko buziaczki
Anuś no skuszona zostałam i nabyłam, ale myślę, że dopiero przygoda z nimi się zacznie, bo planuję kolejne z nimi nasadzenia, zobaczymy może kiedyś będzie ich więcej u mnie bezproblemowa roślinka, nie trzeba wykopywać, a efekt daje buźka
Kami dziękuję bardzo muszę do Ciebie zajrzeć, i zobaczyć jak tam planowanie idzie buźka
Takie samo miałam odczucie, jeśli chodzi o ich dłuższe trzymanie, teraz posadziłam szybciej, bo też coś mi się nie udają ciemierniki z którymi czekam, w tamtym roku kupiłam i nie zeszedł mi żaden, no zobaczymy jak będzie z tymi... buziaczki
Monia polecam, fajna roślinka, ja muszę troszku swoje rozsadzić, bo za blisko je posadziłam... mnie też kusiły te większe ciemierniki, może kiedyś nabędę
Z ograniczanie warzywnika dobry pomysł, ja tak chyba zrobię że szklarnią bo za wielką mamy na nasze potrzeby. Pomidorów i ogórków nie jesteśmy w stanie zjeść ani przetworzyć nie ma kiedy. U mnie też dziś rano biało było. Ciemierniki śliczne, też sporo wsadziłam ale na kwiatuchy muszę jeszcze poczekać bo to sadzoneczki z siewek od Bogdzi. Gold band to moja ulubiona turzyca