Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:25, 06 mar 2019

BasiaLT napisał(a)
Świetne zakupy. Dorwałaś cudne ciemierniki, widać ze zdrowiutkie i nie wybujałe od szybkiego pędzenia.

Też się cieszę, ciemierniki wylądują na rozchodnikowej, teraz rabata opustoszała, więc na wiosnę one będą grały na niej pierwsze skrzypce rzeczywiście fajne sadzonki buziam
Aurelllia 20:26, 06 mar 2019

Monia gdzie takie ładne ciemierniki kupiłaś ?
Monia81 20:27, 06 mar 2019

Agania napisał(a)
Lubie też w ten sposób zaklinać wiosnę, ale poczekam jeszcze troszeczkę i się zasadzę na brateczki

Oooo brateczki też już ładne są po sklepach, Agatko więc udanych zakupów ci życzę, w tym roku będzie w czym wybierać, ciekawe na jakie kolorki się zdecydujesz buziaczki
Monia81 20:30, 06 mar 2019

Anitka napisał(a)

I super, szkoda żeby akwarium się marnowało.
Szałwia zapisana na listę już z wykrzyknikiem To jest jedna sadzonka na tym zdjęciu?

O i podobnie wiosnę przywołałam. Od poniedziałku zaklinam wiosnę ciemiernikami. I wczoraj dalie u mnie w ogrodniczym fajne kupiłam.

Anitko ja tam mam 5 sadzonek, muszę ją rozsadzić, bo nie sądziłam, że mi się tak rozrośnie i ciasno się jej zrobiło... daliowe zakupy na pewno fajne, ja już 6 odmian kupiłam i nie wiem czy na tym skończę... hi hi hi... buziaczki wysyłam
Monia81 20:33, 06 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Monia gdzie takie ładne ciemierniki kupiłaś ?

W LM po 16,95, były też pełniejsze odmiany, ale były droższe prawie 25. Ja akurat potrzebowałam te zwykłe, myślałam też nad cuchnącymi, ale ich nie było, więc te pójdą na rozchodnikową, a cuchnące jak kupię pójdą gdzie indziej...
sylwia_slomc... 20:40, 06 mar 2019

Pękne te dalie upolowałaś zrób zbliżenie jak nazywa się ta bordowa
Monia81 20:47, 06 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pękne te dalie upolowałaś zrób zbliżenie jak nazywa się ta bordowa

Na bordowej pisze Dahlia SOULMAN, duży wybór dalii i innych bulw był w A., trudno się było zdecydować... nie wiem czy jeszcze nie wrócę tam, bo dwie jeszcze mam upatrzone
mikina34 15:09, 07 mar 2019

Monia81 napisał(a)

Monia, jak się jaka to odmiana szałwii? Fajny ma kolor.
Musze się wybrać do LM, może uda mi się upolować jakiegoś ciemiernika, bo na razie żadnego nie mam, a przydałaby się taka zapowiedź wiosny w ogrodzie
Kiedyś kupiłam w L. dwie sztuki, stały na balkonie w oczekiwaniu na wysadzenie do ziemi i szlag je trafił, bo się mszyca przyplątała i padły.
abiko 20:29, 07 mar 2019

A ja też kupiłam tam ciemiernika gdzie ty 3 dni koło niego chodziłam, bo bardzo mi się spodobał ten za 25.. za taką cenę to miałam takie wielkie hybrydy, ale już nie mam jak kupić. I wybrałam białego z bordowymi kreseczkami... obłędny
Monia81 21:39, 07 mar 2019

mikina34 napisał(a)

Monia, jak się jaka to odmiana szałwii? Fajny ma kolor.
Musze się wybrać do LM, może uda mi się upolować jakiegoś ciemiernika, bo na razie żadnego nie mam, a przydałaby się taka zapowiedź wiosny w ogrodzie
Kiedyś kupiłam w L. dwie sztuki, stały na balkonie w oczekiwaniu na wysadzenie do ziemi i szlag je trafił, bo się mszyca przyplątała i padły.

Moniu to szałwia Berggarten, jest śliczna, takie mam jej zdjęcia z zeszłego roku...
tu zaraz po zakupie

tutaj już ma miesiąc