Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Kociamama 10:06, 10 kwi 2019

Monia81 napisał(a)

Kasiu ja mam fazę na szafirki, w tym roku przycięłam liściory, wyglądają bardzo dobrze magnolka będzie cieszyć oczęta na łezce, ale najpierw muszę wykopy zrobić bo mi juki odrosły na łezce i muszę konkretnie po nich posprzątać coby się to nie powtórzyło... buziaczki

Kiedy tniecie liście? U mnie zanikają w pełni lata i wychodzą we wrześniu. I na wiosnę mają takie czupryny, że kwiaty ledwo widać.
Milka 10:08, 10 kwi 2019

Monia81 napisał(a)
no i dzisiaj Emuś mnie zabrał do ogrodniczego... pojechałam tylko po magnolkę Black Tulip, no ale... A. wybrał sobie jodłę koreańską, jodłę kalifornijską i serby a ja dobrałam sasanki i choiny Jedeloh na tarasową miałam kupić magnolkę kwitnącą, no ale nie było, trudno będę czekać kiedyś zakwitnie

Fajne zakupy magnolia za rok powinna zakwitnąć
malgorzata_s... 11:40, 10 kwi 2019

Ja się boję jechać do szkółki bo mam ochotę na magnolię a miejsca nie mam
Jak bym zobaczyła coś ładnego to rozsądek by wyparowałTy masz miejsce na te wspaniale zakupy
Kindzia 14:22, 10 kwi 2019

Pewnie, że ma miejsce. Ja Ci mówię Moniś, Ty se dobrze polukaj na Alexandrinę, to piękność jest
lojalna_ 13:44, 11 kwi 2019

Zakupy super ! Ja prxygarnelam Genie wreszcie !! Moniu masz priv .♥♥♥♥
Monia81 17:57, 14 kwi 2019

inka74 napisał(a)
Nono, areał jest zacny do obrobienia. Szafirkowe łany lubimy bo przecież one dopiero w masie pokazują urok. I zakupy bardzo udane. Ja jakiegoś smaczka potrzebuję. Muszę wymienićbezpłuciową jabłonkę na coś ciekawego o różnych porach roku.

Tak szafirkowe łany dają po oczach ciekawe na co się zdecydujesz Iwonko ja jeszcze m.in.poluję na jabłoń Olę buziak
Monia81 17:59, 14 kwi 2019

Kindzia napisał(a)
Ja też chlastam liście szafirkom, nie dałabym rady patrzeć na te liściory.

Nawet mi szafirki w hakonkach rosną...i znowu sobie obiecałam, że je wydłubię...po kwitnieniu...

Fakt szafirki wszędzie się rozsiewają, nawet w miejscach gdzie byśmy ich nawet nie podejrzewały że się pojawią... u mnie zawsze się kończy na obietnicach
Monia81 18:00, 14 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Bergenie już ci kwitną ?
I takie niale , inne niż moja.

Aniu tak kwitną, chociaż ta najzwyklejsza coś się ociąga...a tą niską nabywałam w tamtym roku.Buziaczki
Monia81 18:01, 14 kwi 2019

Kawa napisał(a)
nooo niezłe zakupy
magnolia sporawa reszta super
a mnie jakoś liście szafirkowe nie przeszkadzają nie wiem czemu nawet je lubię

Kami z zakupów bardzo się cieszę na następne będę sporo czekać, inne wydatki teraz, niestety... buźka
Monia81 18:03, 14 kwi 2019

Kociamama napisał(a)

Kiedy tniecie liście? U mnie zanikają w pełni lata i wychodzą we wrześniu. I na wiosnę mają takie czupryny, że kwiaty ledwo widać.

Ja cięłam w połowie marca, u Hani zobaczyłam i tak pierwszy raz je ciachnęłam, ubytku żadnego z tego tytułu nie zauważyłam, kwitną jak głupie