Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 21:54, 27 mar 2017

zrobię zdjęcie, oglądałam dwa tygodnie temu program rok w ogrodzie i akurat gostek przycinał winogrona, łozy zeszłoroczne usuwał i zostawiał dwie łodygi, jedną przycinał na 8 oczek a drugą na 4 oczka, na czasie, bo też nie wiedziałam jak to robić zobaczymy Pati co mi z tego wyjdzie
Radziu2013 21:55, 27 mar 2017

Monia81 napisał(a)

Dokładnie tak, moje szykuję na rabatę rozchodnikową w połączeniu z rozplenicą little bunny zobaczymy co z tego wyjdzie

Ooo fajnie mi się ostatnio zamarzyła taka rabata gdzie wilgachny łan tworzy rozchodnik w odmianie red cauli a obok i tak jak gdyby przed nimi wrzosy w kolorze kwiatów takim ja kwiaty rozchcdnika ( też taki łan i obok trochę jaśniejsze wrzosy ) a wrzosy poprzesadzane molinią ( jakaś wyższa odmiana ) ale jak wyjdzie to nie wiem, na razie się mi tylko marzyła hahha
Monia81 21:57, 27 mar 2017

inka74 napisał(a)
Nadgoniłam zaległości. Piękne krokusy i iryski. Róży czerwonej nie mam. Tu nie pomogę. Rozchodniki bardzo szybko się rozrosną. Z rozplenicą fajne połączenie wyjdzie.

Kobieto - co ty z taką ilością malin i truskawek robisz?

Iwonko bo ja jestem soczysta dziewczyna. Z malin robię tylko soczki, dobre do herbatki, a z truskaweczki też soczki, ale też lubię mrozić, fajnie tak się napić koktajlu, albo do pierożków wykorzystać, czy też do placuszka
Monia81 22:00, 27 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ooo fajnie mi się ostatnio zamarzyła taka rabata gdzie wilgachny łan tworzy rozchodnik w odmianie red cauli a obok i tak jak gdyby przed nimi wrzosy w kolorze kwiatów takim ja kwiaty rozchcdnika ( też taki łan i obok trochę jaśniejsze wrzosy ) a wrzosy poprzesadzane molinią ( jakaś wyższa odmiana ) ale jak wyjdzie to nie wiem, na razie się mi tylko marzyła hahha

Radziu jak już się marzyła i to zobaczyłeś, to na pewno, niebawem taką rabatkę piękną zobaczymy Ja ogólnie lubię rozchodniki, fajnie wyglądają praktycznie przez cały sezon
Radziu2013 22:02, 27 mar 2017

Monia81 napisał(a)

Radziu jak już się marzyła i to zobaczyłeś, to na pewno, niebawem taką rabatkę piękną zobaczymy Ja ogólnie lubię rozchodniki, fajnie wyglądają praktycznie przez cały sezon

nooo zwłaszcza te takie dzikie kapustki - jak są młode listki
zoja 21:13, 28 mar 2017

Monika, a te rozchodniki to masz w jakimś 'poczekalniku'? czemu od razu na rabatę nie dajesz tylko tak?
Monia81 21:17, 28 mar 2017

Zoju dałam do poczekalnika, bo rabatka dopiero będzie robiona, może w tym tygodniu uda mi się zacząć wyznaczać kształt ogrodu
zoja 21:21, 28 mar 2017

a to wszystko jasne
bo już zaczynałam mieć dziwny obraz

Monia81 21:24, 28 mar 2017

Dlatego na razie nic nie kupuję, jak wyznaczę rabaty to wtedy powoli zacznę nasadzenia na razie zostaje mi podglądanie Waszych superackich zakupów

Monia81 21:26, 28 mar 2017

Pati dzisiejsze zdjęcia podciętych winogron