Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

anbu 20:26, 29 mar 2017

Monia jestem dokładnie na tym samym etapie co Ty. U mnie tyż węże porozkładane Ja latam i ponosi mnie wyobraźnia a eM robi obliczenia matematyczne ha ha.
Sąsiedzi mają z nas ubaw
Monia81 20:28, 29 mar 2017

anbu napisał(a)
Monia jestem dokładnie na tym samym etapie co Ty. U mnie tyż węże porozkładane Ja latam i ponosi mnie wyobraźnia a eM robi obliczenia matematyczne ha ha.
Sąsiedzi mają z nas ubaw

Aniu dokładnie, mój sąsiad dzisiaj patrzy na mnie i mówi: Monia a co Ty z tym wężem tak latasz dziewczyno, coś Ty wykombinowała, śmiał się, że hej
inka74 20:29, 29 mar 2017

Monia - w środku ma być miejsce na ognisko? Ile to koło ma średnicy? Wiem, że ty masz areał ale żeby to jeszcze praktyczne było to ze 3,6-4 metry musisz mieć. Samo palenisko 60-70 cm, jak chcesz miec w koło ławki to musisz je z min. 1 metr odsunąć od ognia. Plus szerokość ławki i coś za ławką miejsca żeby rośliny w plecy nie wchodziły. No 4 metry mniej na więcej.
Jak chcesz pergolę to bym jeszcze większe koło zrobiła coby rośliny nie ucierpiały. Jak duża grupa będzie się bawić przy ognisku? Jak mała to można trochę zamknąć . Jak dużo lepiej bardziej otwartą zrobić jak Ania zrobiła. Odsunęłabym od ogrodzenia całość. Nie wiem jakich sąsiadów masz czy będziesz w przyszłości miała ale średnio tak bawić się prawie na płocie u sąsiada.
Monia81 20:35, 29 mar 2017

Iwonko średnica tego koła to więcej jak 4 metry, jutro pomierzę, no ja bym chciała przynajmniej od siatki zostawić miejsce na ewentualnie zieloną ścianę np. pociągnąć dalej szmaragdy, taką rabatę na szerokość 1,5 -2 metrów.. Cała ta rabata w najszerszym punkcie to około 7 metrów szerokości będzie miała...
inka74 20:36, 29 mar 2017

http://pin.it/n0rDIQM

Jak pergola to może coś takiego
kamila66 20:41, 29 mar 2017

Jeśli ma tam być ognisko spróbuj (chociaż na kartce) narysować zarys ogniska wtedy lepiej określisz kształt rabaty
coś w ten deseń

Monia81 20:42, 29 mar 2017

Iwonko zajefajne, już eM oblukał i bardzo, ale to bardzo się nam spodobało, jeszcze mój stwierdził, kochanie jest do zrobienia, więc może się doczekam, super inspiracja dziękuję, a te wiszące ławeczki... ooo już chcem
Monia81 20:45, 29 mar 2017

Dziękuję Kamilko Będzie trzeba bardziej to rozrysować, bo nam Iwonka taką propozycję pergoli ogniskowej rzuciła, że żeśmy się zakochali
kamila66 20:53, 29 mar 2017

Znam to rozwiązanie z pinów u nas w mieście nad zalewem są takie wiszące ławki zawsze na nich siadamy jak jemy lody Od razu poczułam lato
Monia81 21:00, 29 mar 2017

kamila66 napisał(a)
Znam to rozwiązanie z pinów u nas w mieście nad zalewem są takie wiszące ławki zawsze na nich siadamy jak jemy lody Od razu poczułam lato

Ja też się rozmarzyłam. Z mężem lubimy patrzeć w niebo na gwiazdy, a na takiej ławeczce przy ognisku super