Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 19:44, 29 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)
uuuu fajnie. A co planujesz posadzić ?

Radziu trochę tego sadzenia będzie, jak wyznaczałam, to mój em dziwnie na mnie patrzył. Napewno będzie rabata rozchodnikowa z rozplenicą little bunny, będzie rabatka różano lawendowa, rabatka hortensjowo- trawiasto-szałwiowa, bylinówka liliowcowo-piwoniowa, i jeszcze parę pomysłów mi się zrodziło, ale to już po kolei, jak już rabaty będą wytyczone
Monia81 19:45, 29 mar 2017

Anda napisał(a)
Fajnie Ten okrag to bedzie bardziej okragly, takie kolo?

Ewuś teraz tak patrzę, że z góry nie wyszło tak idelanie, ale będzie okrągły, tam chcemy zrobić placyk na ognisko i ławeczki
paulina_ns 19:59, 29 mar 2017

Monia skąd Ty takiego długiego węża wzięłas a w tym kole chciałabyś coś posadzić czy nie?? Może na środku ławeczka? Huśtawka? Leżaczek? A z tyłu szpaler hortensji albo róż???
Zana 20:03, 29 mar 2017

Hej Monia,

bardziej widziałabym coś w taki deseń. Wydaje mi się, że chcesz za bardzo zamknąć to koło. To tak na szybko. Jak nie padnę wieczorem, to coś jeszcze pomyślę. Może inni jeszcze coś podsuną. Im więcej pomysłów tym lepiej. Buźka

kamila66 20:04, 29 mar 2017

Pomysł fajny ale czy rabata nie będzie trochę za duża. Danusia zawsze zwraca uwagę, że takie rabaty się źle projektuje. Może masz już plan w głowie co tam ma rosnąć?
Edit. o Anula narysowała trochę mniejszą i taka będzie lepsza
Monia81 20:05, 29 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Monia skąd Ty takiego długiego węża wzięłas a w tym kole chciałabyś coś posadzić czy nie?? Może na środku ławeczka? Huśtawka? Leżaczek? A z tyłu szpaler hortensji albo róż???

Wąż się znalazł bo tak długą działkę mam, a trzeba było warzywka podlewać, jak było za sucho a wtym kole chcemy zrobić miejsce na ognisko z paleniskiem i łaqweczkami
Monia81 20:08, 29 mar 2017

Zana napisał(a)
Hej Monia,

bardziej widziałabym coś w taki deseń. Wydaje mi się, że chcesz za bardzo zamknąć to koło. To tak na szybko. Jak nie padnę wieczorem, to coś jeszcze pomyślę. Może inni jeszcze coś podsuną. Im więcej pomysłów tym lepiej. Buźka

Myślałam, żeby zamknąć bardziej bo widziałam tam pergolę obrośniętą powojnikami, przez którą by się wchodziło do środeczka
Monia81 20:14, 29 mar 2017

kamila66 napisał(a)
Pomysł fajny ale czy rabata nie będzie trochę za duża. Danusia zawsze zwraca uwagę, że takie rabaty się źle projektuje. Może masz już plan w głowie co tam ma rosnąć?
Edit. o Anula narysowała trochę mniejszą i taka będzie lepsza

Kamilko myślałam o wsadzeniu tam gdzie rośnie w tej chwili jabłonka(która jesienią będzie przesadzona) paru sztuk cisa, żeby środeczka koła nie było widać i stworzyć ładną ścianę i może jakieś kolumnowe liściaste, na pewno trawy różnego pokroju to od strony oczka. Jeszcze myślę
anbu 20:17, 29 mar 2017

Zana napisał(a)
Hej Monia,

No mi też wersja Anuli się podoba bardziej.
Jak szerokie będą rabaty?
Co rośnie przy płocie?
Monia81 20:22, 29 mar 2017

Aniu ja też już coraz bardziej skłaniam się do bardziej otwartej tej rabaty. Mój eM najpierw właśnie coś takiego zaproponował, ale ja chyba chciałam przedobrzyćPrzy płocie na zrazie rosną migdałek, wierzba hakuro, dereń elegantisima, żylistek, krzewuszka