Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:59, 31 mar 2017

Ewuś piękne te ogrody
Monia81 21:01, 31 mar 2017

Radziu skalniak z oczkiem dostanie inny wygląd, będzie przerabiany, wyciągniemy ten plastik, wykopiemy szerszy dołek, i wyłożymy folią i popracujemy nad kaskadą, płaskich kamieni nawiozłam
Anda 21:02, 31 mar 2017

Monia81 napisał(a)
Ewuś piękne te ogrody

Wiesz, tak naprawdę to tylko jeden ogród Jak wrzucisz w wyszukiwarkę "garten luzenz bender" to Ci wyskoczą fotki z ich ogrodu. Tworzyli go 20 lat, ale jest jak zaczarowany
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 21:04, 31 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

4,5 metra to jak dla mnie to tak w sam raz, na większe nie miałabym kompletnie pomysłu zresztą ja swoje w tamtym roku specjalnie zmniejszalam i jak dla mnie tak jak teraz jest ok. Mam tło z tuji, przed nimi hortensje przed hortensjami trawki, a przed trawami żurawki

Paulinko oglądałam u Ciebie, ładnie to wygląda, ja z kolei chcę to tak zagospodarować, żeby było to co lubię czyli koloryw większej masie. Chociaż będę się chciała utrzymywać w tej części ogrodu z kolorami biały, róż, fiolet i czerwony. Zobaczymy co wyjdzie, mam nadzieję, że podołam
Radziu2013 21:05, 31 mar 2017

Monia81 napisał(a)
Radziu skalniak z oczkiem dostanie inny wygląd, będzie przerabiany, wyciągniemy ten plastik, wykopiemy szerszy dołek, i wyłożymy folią i popracujemy nad kaskadą, płaskich kamieni nawiozłam

Monia tylko pamiętaj że jak wyłożysz na folie samych kamieni a nie połączysz ich jakoś (są takie specjalne kleje czy tam zaprawy) to woda będzie spływać pad kamieniami a nie po kamieniach
Monia81 21:05, 31 mar 2017

Anda napisał(a)

Wiesz, tak naprawdę to tylko jeden ogród Jak wrzucisz w wyszukiwarkę "garten luzenz bender" to Ci wyskoczą fotki z ich ogrodu. Tworzyli go 20 lat, ale jest jak zaczarowany

No to muszę pooglądać, bo myślałam, że to zdjęcia z różnych ogrodówa faktycznie ma wspaniały klimat
Monia81 21:06, 31 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)

Monia tylko pamiętaj że jak wyłożysz na folie samych kamieni a nie połączysz ich jakoś (są takie specjalne kleje czy tam zaprawy) to woda będzie spływać pad kamieniami a nie po kamieniach

Dzięki Radziu to muszę na to zwrócić uwagę, bo nie wiedziałam
paulina_ns 21:08, 31 mar 2017

Monia81 napisał(a)

Paulinko oglądałam u Ciebie, ładnie to wygląda, ja z kolei chcę to tak zagospodarować, żeby było to co lubię czyli koloryw większej masie. Chociaż będę się chciała utrzymywać w tej części ogrodu z kolorami biały, róż, fiolet i czerwony. Zobaczymy co wyjdzie, mam nadzieję, że podołam

Pewnie,że Monia podolasz, trzeba tylko ułożyć dobry plan i się go konsekwentnie trzymać ja mam prościej, bo lubię w ogrodzie kolorowo, więc co mi wpadnie w oko wraca ze mną do domu,ale też staram się kolory do siebie dopasowac nie jest tak,że czerwona róża rośnie obok różowej
Monia81 22:22, 31 mar 2017

Dzięki Paulinko, ja na razie wzięłam na wstrzymanie, choć jest trudno, po żadnych ogrodniczych nie jeżdżę, staram się trzymać planu, czyli najpierw wyznaczam, a później zakupy
makadamia 07:53, 01 kwi 2017

Jak nie będzie tych ząbków no to uff.

Ale tak czy inaczej to kółko przesunęłabym do tyłu o jakiś metr.
Nie dlatego że rabata za duża (choć 7 metrów to faktycznie konkretna rabata) ale dlatego, że trawnik przed kółkiem za mały