Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 08:34, 30 mar 2017

Asiu i ta pierwsza wersja podoba mi się najbardziej, dzisiaj pozaznaczam wężem i porobię zdjęcia i pomierzę, no chyba, że będzie lało. Ta pergola otwarta z częścią na trawniku, a częściowo na rabacie wyglądała by super. Byłby podział na huśtawki i na wygodne krzesełka
Monia81 08:35, 30 mar 2017

natka098 napisał(a)
Przejrzałam co u Ciebie, będzie ciekawie, szczególnie palenisko (sama też takie planuje) Zapisuje i będę podglądać.

Natalio bardzo dziękuję że mnie odwiedziłaś, zajrzę do Ciebie Mam nadzieję, że w tym roku część robót zrobię
Monia81 08:37, 30 mar 2017

Madziu dziękuję, ja też właśnie myślałam, żeby podzielić na huśtawki i na krzesełka, żeby było praktyczniej, bo niektórzy nie lubią siedzieć na huśtawkach, wolą stabilniejszy grunt pod nogami, zwłaszcza na imprezkach coś o tym wiem
Monia81 08:38, 30 mar 2017

patrycja napisał(a)
Moniś bierz się do roboty, pomysłów że ho ho co jeden to lepszy. Moje zdanie najlepsza z wiszącymi ławeczkami

Pati fajnie, bo pomysł jest i bardzo nam się podoba, tylko teraz realizacja i mój eM musi czasu trochę wygospodarować
Monia81 08:39, 30 mar 2017

inka74 napisał(a)
Monia koło w przypadku huśtawek min. 5,6 m średnicy. Optymalnie 6 - 6,4 m. To rozwiązanie potrzebuje miejsca. Pergola mniejsza o 80cm -1 metr. Lepiej jak huśtawka dalej jest od ognia. Asi pomysł aby to miejsce częściowo tylko było otoczne rabatą ciekawy.

Iwonko bardzo ci dziękuję, dzisiaj wąż poustawiam, pomierzę i porobię zdjęcia poglądowe. Myślę, że po świętach ostro wezmę się do roboty
BasiaLT 09:50, 30 mar 2017

Przyleciałam na wezwanie bardzo mi się podoba ta propozycja w pergolą i miejscem na ognisko wmontowanym w rabaty Super będzie się prezentować.
Monia81 10:36, 30 mar 2017

Basieńko bardzo dziękujębędę tworzyć
anka_ 17:06, 30 mar 2017

Świetny plan na ognisko. Bardzo jestem ciekawa realizacji. Fajnie jak plany nabierają konkretnych kształtów. Szkoda, że nie było forum jak ja robiłam grilla... murowanego...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Monia81 21:55, 30 mar 2017

anka_ napisał(a)
Świetny plan na ognisko. Bardzo jestem ciekawa realizacji. Fajnie jak plany nabierają konkretnych kształtów. Szkoda, że nie było forum jak ja robiłam grilla... murowanego...

No mam nadzieję, że nam wyjdzie. Aniu ja właśnie się cieszę, że trafiłam teraz na forum, gdy tak naprawdę zaczynam:
Monia81 22:01, 30 mar 2017

Dzisiaj miałam mierzyć i wyznaczać, a mój eM znalazł mi inną robotę, słupki malowałam przy ogrodzeniu, oczywiście sama też się pomalowałam, nie wiem jak to robię, ale zawsze jestem w kolorze, a w weekend nic nie zrobię bo jest wyjazdowo-urodzinowa. Właśnie piekę blaty pod pierwszego torta. To jest moja kolejna miłość. Urodziny dwójki chrześników, jedne chrześnica 7-latka, a chrześnik 18 lat