Chwasty jakoś problemu ze wzrostem nigdy nie mają, niezależnie od tego czy susza, czy mokro, niestety...
No u mnie chwasty są, uwierz dzisiaj myślałam że ogarnę co nieco, bo za chwilę na niektóre rabaty już nie wlezę, ale popaduje deszcz i coś mi się zdaje, że w nocy może być też niezła pompa z nieba, bo się zbiera...
Wiesz co z tym to tak może być, bo też wiosną jak obcinałam liściory i czyściłam trytomę, to pełno było pomiędzy tymi liśćmi ślimaków, może faktycznie tak mają, że się w niej chowają, bo takie schronienie sobie znalazły... w tamtym roku trytomę mi jadły te bez skorupkowe ślimaki, jak na razie jeszcze ich nie mam...
Tak cieszymy się z mężatym, bo to też świadczy o tym, że nas się nie boją i bezpiecznie czują się u nas w ogrodzie pełno mamy bażantów, ptaki świergolą na całego i tak cudownie skaczą po tych rabatach, a później w krzakach się chowają, mamy żabkę w oczku, ważki, no i sarenki za siatką
Monia, ślicznie u Ciebie ❤️. Busz cudowny, u siebie też dążę do podobnego stanu, chwastów wtedy nie będzie tak widać. Tak jak Ty, nie wyrabiam z nimi. Skończę pielić rabaty, to już powinnam zaczynać od początku .
Naprawę ładnie Ci się wszystko rozrosło . Piękny dereń !
Aaaa, jeszcze warzywnik pierwsza klasa. Super mieć swoje warzywka (ja na razie biorę od mamy, u mnie jeszcze nie ten etap )
Matko, ile Wy macie terenu do ogarnięcia. Podziw!
Od strony domu widać, że ogród jest duży, ale dopiero zdjęcie zrobione od strony warzywnika i łączki uświadamia w pełni jak wielki to obszar.
Bardzo sympatycznie wygląda ten minimalistycznie obsadzony zakątek z ławeczką i kocimiętką.
Rabaty to rzeczywiście busz. Wszystko rośnie jak na drożdżach.
Monia fajnie ,że w końcu jakieś fotki dałaś
z przyjemnością pospacerowałam
ognisko dostało nowe krzesełka -fajnie tam
na rabatach busz ,że chwastów nie widać pięknie się wszędzie zagęściło -jest cudownie