Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:10, 03 wrz 2023

Makao napisał(a)
Ale gęste rabaty, normalnie szczęka mi opadła z wrażenia. Chwast się nie przebije.

Tak te najstarsze rabaty gęściutkie to i roboty mniej młodsze wymagają jeszcze większej uwagi, ale powoli się zagęszczają

Monia81 20:12, 03 wrz 2023

April napisał(a)

Monia ale SUPER. Chwilę dłuższą nie zaglądałam a tu taka niespodzianka wspaniała, tyle zdjęć. I to jakich Pięknie masz, gęsto i lekko zarazem. Te łany jeżówek z floksami, mogę tylko powzdychać.
Widzę Esk Sunset, dawno posadziłaś? bo też mam i mnie dziewczyny straszą że on bardzo wolno rośnie. Ale u tutaj ma długie przyrosty.
I pytałam u siebie o nazwę odmiany brunnery, którą mi przywiozłaś. Pamiętasz może?

Jolu u Ciebie zdążyłam już napisać, a u siebie z opóźnieniem, jak zawsze
Dla Ciebie fotka Esk Sunseta z dzisiaj ładne ma te liściory to mu trzeba przyznać i dlatego tą powolność mu wybaczam
Monia81 20:16, 03 wrz 2023

anpi napisał(a)

Mam nadzieję, że tu o wyjeździe do mnie mowa!? Ale jak tak oglądam wasze zdjęcia (Moniu i Madziu!), a na nich rabaty, ogrom rabat... z przepychem roślin, masy roślin!!! W przecudnych kompozycjach!!! Nie mówiąc już o tym co widziałyście na tegorocznych ogrodowych wojażach To zastanawiam się jakie inne atrakcje Wam przygotować, bo ogrodem to ja Wam do pięt nie dorastam
Monia, zostawiam zachwyt nad twoim ogrodowym dziełem i podziw nad ogromem wkładanej pracy w tworzenie i pielęgnację! I idę podlewać, by nie padł przez te upały ten mój mini ogródeczek do waszego przyjazdu

Aniu tak już za chwileczkę, za momencik będziemy w Twoim przepięknym ogrodzie innych atrakcji nam nie trzeba, cieszymy się bardzo, że się jeszcze w tym sezonie uda spotkać dziękuję za tyle ciepłych słów
Monia81 20:19, 03 wrz 2023

Kordina napisał(a)

Świetnie tu wygląda, upału na zdjęciach nie widać u mnie dziś lżej, bo wiatr fajnie chłodzi.

Bożenko upał był i się zmył i bardzo dobrze, bo funkcjonować się nie dało, nic w ogrodzie nie zrobiłam a tyle planów było... no cóż, ale teraz pogodowo mi pasuje, byle, żeby nie lało i dało radę coś pokopać

Dorii 20:23, 03 wrz 2023

Uczta dla oczu :⁠-⁠D
Monia81 20:24, 03 wrz 2023

Margo2 napisał(a)
Właśnie taki efekt chciałabym osiągnąć jak u Ciebie.
Niestety nie było takiego forum, po drugie zakochałam się w samych roslinach, więc kupowałam wszystko co popadnie, nie sadziłam w grupach. Dlatego mam misz masz.
Teraz zdecydowanie bardziej podobają mi się takie napakowane rabaty.
Trudno. Musze to przeżyć, bo nie ma siły już na tak drastyczne zmiany

Gosia to jest to, ja jak trafiłam na forum w 2017 roku to też uważałam, że szkoda, że wcześniej nie trafiłam, bo wiadomo mniej niepotrzebnych i nieprzemyślanych zakupów by było, no i nie trzeba by było tylu zmian... no ale uczymy się na błędach, parę sezonów minęło i jestem mega zadowolona z efektu, choć teraz jeszcze na dwóch rabatach będę roszady robić a na zmiany choć małe zawsze jest czas, powolutku, powolutku i do przodu wrzuć parę fotek ze swojego ogrodu

Monia81 20:26, 03 wrz 2023

Anda napisał(a)
Moniu, cudownie masz. Przepięknie

Ewuś dziękuję

Kasya 20:28, 03 wrz 2023

No… alez widoczki
Jak długa ta sciezka trawnikowa przez ogrod ?
Monia81 20:30, 03 wrz 2023

inka74 napisał(a)
Ależ obłęd, cudnie masz...

Iwonka buziak
anpi 21:09, 03 wrz 2023

Monia81 napisał(a)

Madzia dzięki ja lubię tego rozchodnika bo jest sztywny, nie pokłada się, tworzy właśnie taką fajną kopułkę, a jaka to odmiana nie wiem, kupowałam jeszcze jak na nazwy nie zwracałam uwagi zrobiłam ci przegląd jak wyglądał w zeszły sezonie jak będziesz chciała to napisz

Monia, wpadłam w twoje rabaty po uszy...Nie wiem kiedy to wszystko tak Ci się rozrosło i zagęściło. Ale czas szybko leci...wróciłam do twoich rabat z 2018... jednak kilka latek już minęło Przy okazji zachwyciły mnie twoje rozchodniki z tamtego czasu Fajne grubaski Uśmiechnęłabym się o kawałeczek na rozmnożenie i jak byś miała nasionka tej białej jeżówki, która Ci się tak bujnie sieje
Wracając do bieżących fotek:Cudne trawy i cała reszta!!! Po takich fotkach mam chęć całe pole zasadzić trawami i bylinami...ale kto to ogarnie???? Ciebie podziwiam za ilość, wiem ile to pracy...ale efekt :WOW!!!
Czekam na Was, kombinujcie by zostać jeszcze na niedzielę