Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:22, 24 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Calkiem sporo prac macie porobione.

Ja sie za moje tuje wezne w przyszłym roku.
Spróbóje czy się dadzą wydmuchać odkurzaczem ogrodowym. Mam spalinowy z funkcją dmuchawki.

Jeszcze mi zostało 25 sztuk do poczyszczenia, więc jak tylko znowu się pogoda zrobi to mam nadzieję, że dokończę, jakoś bardziej zdrowo mi te thuje po czyszczeniu wyglądają, no chyba, że to tylko moja podświadomość próbowałam odkurzaczem wssysać, ale coś się zatykał, może taka dmuchawa faktycznie była by lepsza

Monia81 20:27, 24 mar 2025

Magara napisał(a)
Monia, brawo za podziałanie
Ja dziś, w kolejnym dniu prac, jednak lekutkie zmęczenie czuję Obstawiam, że to nadmiar tlenu

Ja z dnia na dzień po działaniach ogrodowych czuję się coraz lepiej, chociaż bardziej pilnuję się, żeby przez przypadek się nie przeciążyć, jakoś nie mam ochoty znowu być na tabletkach przeciwbólowych, więc potrafię przystopować i sukcesywnie rozplanowywuję tak robotę, żeby było dobrze nawet jestem zadowolona bo tak około z 70% udało się już ogarnąć
Monia81 20:30, 24 mar 2025

Wafel napisał(a)
Śliczny ten zarumieniony ciemiernik

Ciemierniki są boskie jest to na pewno alternatywa dla wiosennych kwitnień na rabatach, tulipanów już raczej kupować nie będę, więc chyba będą ciemierniki
LIDKA 20:48, 24 mar 2025

Mi zostały roboty trawnikowe, tujki do przycięcia przy południowej granicy i zielenina do wysiania w skrzyneczkach. Oraz dosypki kory.

A potem to juz tylko tetriski i nowe zakupki.

Jeszcze mam nadzieje ze te gaury mi się obudzą.
TAR 20:57, 24 mar 2025

Moje gaury tez na razie cicho ale skoro epimedia jeszcze nie wyszły, krwisciagi dopiero zaczynaja puszczac malusie listeczki, to gaury jeszcze troche. Obstawiam koniec kwietnia najwczesniej. A pogoda jakas rozpieszczajaca nie jest, ledwo 9 stopni od kilku dni.

Mozliwe ze tez jeszcze dokupie jakiegos ciemiernika o ile na tego co mam znajde miejscowke. Ale podobaja mi sie ostatnio.
Moniu, dzielna badz i sie nie przemeczaj.
Judith 20:59, 24 mar 2025

U mnie gaury tez cicho, choć wcześniej miały już zaczątki nowych listków. Ale nie tracę nadziei .
Gorzej, bo kukliki nie dają śladu życia .
TAR 21:02, 24 mar 2025

Na kukliki w tym sezonie wszyscy marudza, ze slabiutkie. U mnie te co mialy najbardziej mokro sa najladniejsze, te w suchym tez nie urywaja 4 liter.
Wiolka5_7 22:14, 24 mar 2025

Judith napisał(a)
U mnie gaury tez cicho, choć wcześniej miały już zaczątki nowych listków. Ale nie tracę nadziei .
Gorzej, bo kukliki nie dają śladu życia .

Jest nadzieja moje gaury jednak żyją dziś zauważyłam

Ja kukliki miałam jeden sezon, bo dużo wody potrzebowały, jedną kępę mi nawet opuchlaki zeżarły,wrr! Więc u ciebie albo to albo to może być przyczyną.
Ulina 17:42, 25 mar 2025

Kukliki u mnie są niesamowite, chyba lubią mokradła

Opis o rozkładaniu pracy z umiarem popieram w pełni
TAR 18:19, 25 mar 2025

Ja chyba swoje odswieze, bo wieszosc mam w mokrym ale tez jakies liche. Te na suchym w sobote przesadze.