Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

sylwia_slomc... 11:50, 06 maj 2025

Monia81 napisał(a)

kupiłam ostatnio jeszcze śniegowca, mały, ale kiedyś urośnie

O jaka ciekawostka
sylwia_slomc... 11:56, 06 maj 2025

Drzewa podrosły już się zmienia charakter ogrodu, u nas już też. Bajecznie kolorowo Monia i takie dopieszczone wszystko, mnie się to nie udaje niestety.
April 12:04, 06 maj 2025

Monia81 napisał(a)

Cudeńko Niczym kulki bawełny
Monia81 21:09, 06 maj 2025

ewsyg napisał(a)
Moniko, spacerując po Twoim ogrodzie czuje się taką błogość, spokój i usłyszałam śpiew ptaków. Przy takiej ilości drzew na pewno jest ich dużo. U Ciebie przyroda gna do przodu. Widzę rozwinięte rodki i azalie, u mnie dopiero nieśmiało zaczynają. Bardzo lubię orliki i pozwalam im się wysiewać. Pięknie pokazujesz swój ogród. Muszę częściej zaglądać.

Ewuś dziękuję za te słowa tak, drzewa rosną, teren coraz bardziej przyjazny się robi, są kryjówki więc z roku na rok ptaszków przybywa, cieszę się bardzo, bo pojawiły się ze 2 lata temu dzięcoły, w tamtym roku wilgi, sowy nawet niedaleko zaczęły urzędować z dnia na dzień przybywa kwitnień, orliki to zawsze niespodzianki kolorystyczne, dlatego je lubię, nigdy nie wiadomo jaki kolor się pojawi

Monia81 21:16, 06 maj 2025

Roocika napisał(a)
Brunnery muszę zakupić i ja,już wiem gdzie posadzę Bardzo wdzięcznie wygladają.

W ogrodzie masz fajną różnorodność i tak dużo się dzieje, pięknie. Jak duży jest twój ogród?
Orliki bardzo fotogeniczne, u mnie też się wysiewają w różnych miejscach ale do kwitnienie moim jeszcze daleko.

Brunerki to wdzięczne roślinki ogród ma prawie 40 arów, jest wąski a długi, nasadziłam różności wszelakiej przez te lata, bo chciałam, żeby coś zawsze oko cieszyło, teraz już to bardziej widoczne jest, bo ogród dojrzewa

Monia81 21:19, 06 maj 2025

Wafel napisał(a)
Twój wymarzony sielankowy jest chyba marzeniem wielu osób z forum Cudowną masz wiosnę z pięknymi drzewami, bylinami a orliki jakie ciekawe!

Asia to tak jakoś wyszło dziękuję

Monia81 21:24, 06 maj 2025

Ulina napisał(a)

Moniu, masz prawdziwie parkowe widoki. Cudowny ogród ogromną różnorodność przyglądam się rozstawowi drzew, bo masz idealnie skomponowane. Jakiś projektant brał w tym udział?
U Ciebie naprawdę ciepło, że kwitną już rododendrony. Chyba, że masz szybko kwitnące odmiany?
O świerku czytałam,,podlewaj jeszcze i zobacz na ten artykuł o zrzucaniu igieł co 5-7 lat.
https://zielonyogrodek.pl/pielegnacja/ochrona-roslin/10337-dlaczego-iglaki-zrzucaja-igly-czy-to-naturalne-czy-z-powodu-choroby-lub-szkodnika#google_vignette

Bergenia od Ciebie nie przyjęła się niestety, chyba z powodu zeszłorocznych upałów. A na podzielone proso patrzyłam, powoli startuje. Całe szczęście

Ula sama rozmieszczałam położenie drzew, nie było projektanta, tak na czuja trochę poszłam z ich sadzeniem co do świerka lejeę mu wodę, mam nadzieję że się ogarnie, no chyba, że on też z tych co gubi te igły, będę obserwować jak kiedyś się spotkamy go mogę ci jeszcze tej bergenie dać

Monia81 21:29, 06 maj 2025

anpi napisał(a)
Piękne kadry Moniu! Bo piękny ogród!
Ten śniegowiec ciekawy Chyba trochę masz biało kwitnących krzewów i bylin. Ja bardzo lubię
Ładnie kwitną Ci bergenie, moje w ogóle nie kwitną kolejny sezon. Rosną pod świerkami, pewnie im za sucho? Choć inne rośliny tam dają radę. Blisko jest nawadnianie, ale nie pomiędzy nimi akurat.

Ania buziaki wysyłam białych krzewów mi trochę przybyło, tylko niektóre jeszcze małe to słabo widoczne ostatnio obielę też kupiłam bergenie różnie mi rosną, te co dostałam od Aprilka i Sylwii fajnie rosną, te na cyplu też, ale są takie co albo je przymrozki załatwiają, albo jakoś się słabo zbierają ogólnie...
Monia81 21:30, 06 maj 2025

DariaB napisał(a)
Piękne foty! Każda zachwyca, szerokie kadry to już w ogóle miodzio. Orliki masz prześliczne i wszystkie kwitnące krzewy wyglądają bardzo apetycznie, naprawdę bardzo dobrze się to ogląda.

Dziękuję

Monia81 21:31, 06 maj 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

O jaka ciekawostka

Jestem go bardzo ciekawa dzisiaj ma więcej takich frędzelków