Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Kasya 10:22, 04 maj 2025

Monia81 napisał(a)

Kasia a ja u Ciebie podziwiam ogród masz cudownie

Ostatnia fotka jak z bajki
mrokasia 10:23, 04 maj 2025

To prawda! Nie będę cytować ale ta ostatnia fotka wymiata. Zresztą wszędzie masz ślicznie!
Gosialuk 11:27, 04 maj 2025

Monia zupełnie inaczej niż latem ogród wygląda. W każdej odsłonie piękny - to dopiero jest sztuka.
U mnie gaury od ciebie niestety nie przetrwały, ale brunerki mają się fajnie.
A to żółte coś z łąki, to nie wiem, bo tam busz. Jak zakwitnie, to dopiero się przekonam czy przeżyło.
TAR 12:16, 04 maj 2025

Och. Moniu masz slicznie. Wiosna najpiekniej. Ta swiezosc i soczystosc.
Monia81 15:40, 04 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)
U mnie dwie brunnery padły, wyobraź sobie. A myślałam, że one nie do zdarcia. Zdążyły się jednak wysiać i mikro brunnerzątka ostatnio mi mignęły.
Lilaków zazdroszczę!
Fajny busz już!

Też tak myślałam, że brunerki są nie problemowe, no patrz, jestem zaskoczona, ale jak będziesz chciała to razem z kuklikami ci dam, bo to kolejne co się u mnie sieją

a ciemierniki w takiej fazie też lubię

Monia81 15:46, 04 maj 2025

Magara napisał(a)
Monia, jak ładnie jest u Ciebie
Bzy najcudowniejsze. U wszystkich podziwiam. Moje strajkują. Te miniaturowe Miss Kim i Palibin - całe w pąkach. Normalsy - lipa

Bzy kocham bardzo na równo z jaśminami za te zapachy, które po całym ogrodzie się roznoszą aż dziwne, że mogą strajkować, ciekawe od czego zależy ich kwitnienie, bo u mnie ani wody za dużo nie ma, ani też nie wycinałam przekwitniętych kwiatostanów, bo nie miałam czasu w zeszłym sezonie.

orliki w natarciu

Monia81 15:49, 04 maj 2025

Alija napisał(a)
Monia, piękne widoczki, masz piękny ogród. Brunerki cudnie kwitną, zresztą po kwitnieniu też pięknie się prezentują. Bzy teraz królują, zapach cudowny.

A ja podziwiam ogród u Ciebie, ależ msz smaczki w nim tak brunerki ogólnie przez cały sezon prezentują się super, te liście fajnie wyglądają w połączeniu z innymi bylinami

Monia81 15:54, 04 maj 2025

Margo2 napisał(a)

Ale to zdjęcie piekne. Jestem zauroczona

Masz cały sezon busz. Jak Ty to robisz?
Moje gaury nareszcie ruszyły. Nie wszystkie. Ale dobre i to, że w ogóle są. W tym wzorem Lidki będe je ukorzeniała. Muszę iśc na przeszkolenie

Gosia tak jakoś mi wyszło z tym ogrodem sama jestem niejednokrotnie zaskoczona, że ogród wygląda tak jak wygląda super, że gaury ruszyły, u mnie ruszyły z kopyta, czekam na te motylki na tarasowej Lidzia je fajnie ukorzeniała, ale jakbyś przez Śląsk przejeżdżała to zapraszam to ukopiemy, bo siewek mam mnóstwo na tarasowej

takie kwitnące też mam

Monia81 16:12, 04 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Monika jak wstawisz zdjęcia to człowiek sie napatrzyć nie może. Przepięknie jest.

Pięknie masz, gęsto, elegancko. A zimozielone tworzą fajne ramy. Ciągle coś innego przyciągają wzrok. Rabaty skomponowane doskonale❤️

Z tą wiedzą co mam teraz zrobiłabym całkiem inny ogród

Moje gaury już takie że za tydzień bede mogła pobrać gałązki do ukorzeniania. Póki co zrobiłam sadzonki z kocimiętki. Dotąd nie miałam, dostałam jedną porządną sadzonkę i postanowiłam jej namnożyć.

Lidziu dziękuję ogród dojrzał przez te lata, busz na rabatach jest to fotki też ładne wychodzą jakieś niedoskonałości są i zawsze coś nie zagra tak jak trzeba, no, ale zawsze można coś dosadzić, albo przesadzić fajnie ci wychodzi te mnożenie bylinek

Monia81 16:16, 04 maj 2025

Kasya napisał(a)

Ostatnia fotka jak z bajki

w tym roku cieszę się, bo derenie kousa są obsypane kwiatuszkami, w tamtym roku się nie nacieszyłam, bo przymrozek załatwił je, ale w tym roku wynagradzają