Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 16:18, 04 maj 2025

mrokasia napisał(a)
To prawda! Nie będę cytować ale ta ostatnia fotka wymiata. Zresztą wszędzie masz ślicznie!

no to pomęczę jeszcze fotkami

Monia81 16:23, 04 maj 2025

Gosialuk napisał(a)
Monia zupełnie inaczej niż latem ogród wygląda. W każdej odsłonie piękny - to dopiero jest sztuka.
U mnie gaury od ciebie niestety nie przetrwały, ale brunerki mają się fajnie.
A to żółte coś z łąki, to nie wiem, bo tam busz. Jak zakwitnie, to dopiero się przekonam czy przeżyło.

Tak jest inaczej, niż latem, co innego kwitnie jak będziesz chciała jeszcze siewki gaur to może uda się spotkać to wtedy przywiozę, cieszę się, że brunerki chociaż dały radę

Monia81 16:28, 04 maj 2025

TAR napisał(a)
Och. Moniu masz slicznie. Wiosna najpiekniej. Ta swiezosc i soczystosc.

Za tą świeżość chyba najbardziej wiosnę lubię, wszystko jeszcze nie umęczone upałami, zieleń soczysta, to coś pięknego jak wszystko budzi się po zimie

strzępek się strzępi

kupiłam ostatnio jeszcze śniegowca, mały, ale kiedyś urośnie

i jeszcze orliki
Monia81 16:31, 04 maj 2025

i na koniec

ewsyg 18:40, 04 maj 2025

Moniko, spacerując po Twoim ogrodzie czuje się taką błogość, spokój i usłyszałam śpiew ptaków. Przy takiej ilości drzew na pewno jest ich dużo. U Ciebie przyroda gna do przodu. Widzę rozwinięte rodki i azalie, u mnie dopiero nieśmiało zaczynają. Bardzo lubię orliki i pozwalam im się wysiewać. Pięknie pokazujesz swój ogród. Muszę częściej zaglądać.
Roocika 18:58, 04 maj 2025

Brunnery muszę zakupić i ja,już wiem gdzie posadzę Bardzo wdzięcznie wygladają.

W ogrodzie masz fajną różnorodność i tak dużo się dzieje, pięknie. Jak duży jest twój ogród?
Orliki bardzo fotogeniczne, u mnie też się wysiewają w różnych miejscach ale do kwitnienie moim jeszcze daleko.
Wafel 19:52, 04 maj 2025

Twój wymarzony sielankowy jest chyba marzeniem wielu osób z forum Cudowną masz wiosnę z pięknymi drzewami, bylinami a orliki jakie ciekawe!
Ulina 21:53, 04 maj 2025

Monia81 napisał(a)

Aniu dziękuję też lubię szerokie kadry

Moniu, masz prawdziwie parkowe widoki. Cudowny ogród ogromną różnorodność przyglądam się rozstawowi drzew, bo masz idealnie skomponowane. Jakiś projektant brał w tym udział?
U Ciebie naprawdę ciepło, że kwitną już rododendrony. Chyba, że masz szybko kwitnące odmiany?
O świerku czytałam,,podlewaj jeszcze i zobacz na ten artykuł o zrzucaniu igieł co 5-7 lat.
https://zielonyogrodek.pl/pielegnacja/ochrona-roslin/10337-dlaczego-iglaki-zrzucaja-igly-czy-to-naturalne-czy-z-powodu-choroby-lub-szkodnika#google_vignette

Bergenia od Ciebie nie przyjęła się niestety, chyba z powodu zeszłorocznych upałów. A na podzielone proso patrzyłam, powoli startuje. Całe szczęście
anpi 23:00, 04 maj 2025

Piękne kadry Moniu! Bo piękny ogród!
Ten śniegowiec ciekawy Chyba trochę masz biało kwitnących krzewów i bylin. Ja bardzo lubię
Ładnie kwitną Ci bergenie, moje w ogóle nie kwitną kolejny sezon. Rosną pod świerkami, pewnie im za sucho? Choć inne rośliny tam dają radę. Blisko jest nawadnianie, ale nie pomiędzy nimi akurat.