Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

LIDKA 08:19, 30 cze 2025

W sielankowym panuje prawdziwa sielanka
Iwonka 18:13, 30 cze 2025

Monia widoczki soczyste i mega bujne Tyle kwiecia masz że nie ma nudy i przestoju.
Jak z deszczem u Was?
U mnie od weekendu nieciekawe obrazki, wieje bardzo i zaczęła się susza.
Agatorek 23:21, 30 cze 2025

Żebym miała tylko trochę więcej czasu…. , to z chęcią bym się wprosiła ❤️

Jest cudownie ❤️❤️❤️
Monia81 21:57, 04 lip 2025

Roocika napisał(a)
Muszę znaleźć miejsce dla penstemonów, koniecznie.

Rośliny wymiatają. Żółtki bardzo mi się podobają.

Asia penstemony to faktycznie fajne bylinki, mimo suszy dają radę i szybko się rozrastają, a w masie robią fajną robotę jak będziesz chciała to z brunerami mogę ci wysłać

Monia81 22:03, 04 lip 2025

Makao napisał(a)
Jak zawsze zajefajnie. Jak Ty to robisz to ja wciąż się zastanawiam

Ania uwierz nie nadążam na starych rabatach już jest fajnie bo wyrywam tylko duże chwasty jak widzę, byliny resztę zagłuszają, ale poprawiane rabaty, tam gdzie gołej ziemi trochę jest to więcej plewienia, czekam, aż się to rozrośnie to będzie ok a sposobem Iwonki, robię kancik i od razu rabaty wyglądają porządnie teraz jeszcze przetwory czas zacząć bo ogórki się zaczęły, pierwszy słoik kiszonych zrobiony

Monia81 22:06, 04 lip 2025

Alija napisał(a)

Monia, ach te Twoje kręte zielone ścieżki, prowadzące wśród pięknych rabat, cudne widoki. Nowe mieszkanki ogrodu pilnujące oczka też bardzo mi się podobają.

Lubię te ścieżki, to była dobra decyzja, żebym w nie poszła, jak ogród był robiony

Monia81 22:13, 04 lip 2025

antracyt napisał(a)

Widzę, że w tym roku postawiłaś na jednorodność kolorystyczną pod szklarnią - podoba mi się. Ten ciemniejszy wykrzyknik malwowy z tyłu też Dalie masz już bardzo zaawansowane w porównaniu do moich.
Cały ogród pięknie wygląda. Za każdym razem jak do Ciebie zaglądam to się zastanawiam jak Ty go ogarniasz - takie duży i taki zadbany. Chyba Ci jakieś krasnoludki w nocy pomagają
Podpytam jeszcze jak duże masz oczko wodne. Jakoś wcześniej nie zwróciłam na nie uwagi, a chyba nie jest małe skoro lilie wodne w nim masz.

Z daliami jakoś mi w tym roku tak wyszło zawsze mam loterię bo nigdy nie podpisuję ich, gdy wykopuję Zuza te oczko przy domu to ma tak mniej więcej 2.70 na 2.30, głębokie tak na 80 cm a na środku tak około 1.10 drugie oczko mam na rabacie w kolorach nieba i te jest małe, to taka gotowa forma około 80cm na 40cmi głębokie też tak 45 cm zamierzam jeszcze jedno zrobić, ale to pieśń przyszłości w Lasku brzozowym

Monia81 22:16, 04 lip 2025

LIDKA napisał(a)
W sielankowym panuje prawdziwa sielanka

Tak tylko sucho się robi niestety, podlewam, dobrze, że jeszcze wody w mauzerach jest po zeszłotygodniowych deszczach ale mogłoby popadać bo to co z nieba to inaczej niż z węża.

Judith 22:18, 04 lip 2025

Monia81 napisał(a)

Lubię te ścieżki, to była dobra decyzja, żebym w nie poszła, jak ogród był robiony

Ale to cudne!
Monia81 22:21, 04 lip 2025

Iwonka napisał(a)
Monia widoczki soczyste i mega bujne Tyle kwiecia masz że nie ma nudy i przestoju.
Jak z deszczem u Was?
U mnie od weekendu nieciekawe obrazki, wieje bardzo i zaczęła się susza.

W zeszłym tygodniu polało, ale od weekendu i tego wiatru, bardzo mocno wysuszyło niestety, podlewam warzywnik codziennie, a rabaty wyrywkowo. Mama nadzieję, żw deszcz przyjdzie, dzisiaj nad ranem lekko parę kropel spadło i poszło...