koniczynka
10:03, 25 maj 2017
Witajcie 
Czytam ogrodowisko od 6 lat z przerwami na trójkę dzieci więc jakoś do tej pory nie przełożyło się to moje czytanie na działanie. Pora to zmienić.
 więc jakoś do tej pory nie przełożyło się to moje czytanie na działanie. Pora to zmienić.
Bardzo Was proszę o pomoc w przeorganizowaniu ogrodu. Na planie to, czego raczej nie zmienimy. Większość ogrodu to niestety patelnia o wymiarach 25x20m z podłożem gliniastym. W ogrodzie ze względu na dzieci (2, 4 i 6 lat) powinno znaleźć się miejsce na plac zabaw, trampolinę oraz basen na stelażu 6x4 m.
W tej chwili plac zabaw jest w centralnym miejscu dzięki czemu z każdego miejsca w domu widzę dzieci. Chciałabym jednak już zacząć tworzyć dzieciom "azyl" np poprzez przestawienie placu na bok i jakieś lekkie osłonięcie - zakładam że za kilka lat będą woleli mieć nieco więcej dyskrecji.
Fajnie byłoby mieć ognisko, ale czytając wątki zastanawiam się czy nie urządzić go w miejscu basenu poza sezonem? W lecie raczej ogniska palić nie będziemy 

Poradźcie proszę:
1. jak rozplanować ogród
2. Co zrobić z przed ogródkiem zeby nie trzeba było codziennie pielić? - po dwóch latach od położenia agrowłokniny nie ma dnia bez chwasta...
3. jak zmienilibyście ten przed ogródek? jest tam obecnie: magnolia, 3 azalie japońskie, 1 rh, jałowiec na pniu, lilak mayera x2, płożące coś (nie pamiętam nazwy )
)  

Czytam ogrodowisko od 6 lat z przerwami na trójkę dzieci
 więc jakoś do tej pory nie przełożyło się to moje czytanie na działanie. Pora to zmienić.
 więc jakoś do tej pory nie przełożyło się to moje czytanie na działanie. Pora to zmienić.Bardzo Was proszę o pomoc w przeorganizowaniu ogrodu. Na planie to, czego raczej nie zmienimy. Większość ogrodu to niestety patelnia o wymiarach 25x20m z podłożem gliniastym. W ogrodzie ze względu na dzieci (2, 4 i 6 lat) powinno znaleźć się miejsce na plac zabaw, trampolinę oraz basen na stelażu 6x4 m.
W tej chwili plac zabaw jest w centralnym miejscu dzięki czemu z każdego miejsca w domu widzę dzieci. Chciałabym jednak już zacząć tworzyć dzieciom "azyl" np poprzez przestawienie placu na bok i jakieś lekkie osłonięcie - zakładam że za kilka lat będą woleli mieć nieco więcej dyskrecji.
Fajnie byłoby mieć ognisko, ale czytając wątki zastanawiam się czy nie urządzić go w miejscu basenu poza sezonem? W lecie raczej ogniska palić nie będziemy

Poradźcie proszę:
1. jak rozplanować ogród
2. Co zrobić z przed ogródkiem zeby nie trzeba było codziennie pielić? - po dwóch latach od położenia agrowłokniny nie ma dnia bez chwasta...
3. jak zmienilibyście ten przed ogródek? jest tam obecnie: magnolia, 3 azalie japońskie, 1 rh, jałowiec na pniu, lilak mayera x2, płożące coś (nie pamiętam nazwy
 )
)