Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 10:15, 06 paź 2018

Tak to może być
tulucy 18:04, 06 paź 2018

Na koniec sezonu doczekałam się pergoli w wejściu do warzywnika. Jeszcze jakieś drobne prace wykończeniowe m planuje, ale pergola juź stoi.

Edit. Zdjęcia nie ma, bo ja nadal plackiem. Do tego mam wrażenie, że mam nawrót, kaszel gorszy, krtań zajęta, tempka jakby podwyższona.

Mam nadzieję, że różyczki w przyszłym roku docenią wsparcie, które właśnie otrzymały. Tam mam Doktorka i RU.
Gruszka_na_w... 19:05, 06 paź 2018

Zaczęłam jesienne cięcie róż. Ta czynność zawsze mnie skutecznie powstrzymuje przed kupnem nowych.
Pomysł z kolumnowym drzewkiem w tej dziurze bardzo fajny. Nie wiem tylko , czy dwie sztuki to nie za dużo. Będą bardzo konkurować o składniki pokarmowe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 19:35, 06 paź 2018

Kiedy dookoła nic innego nie będzie, to może dadzą radę? Jakby co, to jeszcze mam czas na przemyślenia i zawsze mogę tę drugą kolumnę gdzie indziej wcisnąć

Ja tnę wiosną, jak już jestem PO zakupach
paniprzyroda 21:23, 07 paź 2018

Doszłaś już do formy? Ja cały tydzień jesień przez szybki oglądam, wrr. A ogród czeka
tulucy 21:31, 07 paź 2018

Musiałam Mariolu, jutro do pracy trzeba. Kaszel mam jeszcze koszmarny, ale dopiero co się zaczął, dziś m mi syropy kupował...
tulucy 19:27, 08 paź 2018

Nie wiem, chyba mi dzisiejsza wizyta w pracy zaszkodziła... I źle się czuję, i zakupy kolejne poczynione (domówiłam dwie kolumnowe czereśnie, wczesne, bo ponoć te mają najmniej robaków, jak one już dojrzałe, to dopiero te muszki wyfruwają, zamówiłam tawuły malutkie na wypełnienie, kosodrzewiny pumillo tak samo, choiny Jeddeloh i serba Karel).
A teraz już plackiem pod kołderką.
Zana 20:16, 08 paź 2018

tulucy napisał(a)
Ja się zawzięłam, że muszę dziś... Miałam 3 dni urlopu i zeszło na inne przyjemności. Wczoraj też nic... A doniczek że przejść się nie dało... Jeszcze w rabatach część pochowana...

A to Ty rzeczywiście chora jesteś, bo u mnie pisałaś o jakimś stanie samozadowolenia w związku z brakiem doniczek do posadzenia. A na dodatek postępująca "bezwiedność zakupowa" u Ciebie przekracza już granice przyzwoitości. Kobieto, zastopuj, zaraz listopad!!!
A ten Karel to fajny jest, też już go kiedyś oglądałam. A drzewek owocowych to Ci zazdroszczę, muszę zapamiętać, że do Ciebie trzeba się po namiar zgłosić, jak będę sadzić. No, ale z moim tempem to pewnie ze trzy lata jeszcze zejdzie.
Zana 20:18, 08 paź 2018

tulucy napisał(a)
Nie wiem, chyba mi dzisiejsza wizyta w pracy zaszkodziła... I źle się czuję, i zakupy kolejne poczynione (...)
A teraz już plackiem pod kołderką.

Masz zakaz łażenia po innych stronach niż Ogrodowisko!!!
I jeszcze mi za to podziękujesz.
tulucy 20:24, 08 paź 2018

Aniu słowo harcerza i do tego " z małym paluszkiem"... Już nigdzie nie włażę. Kurtkę też już kupiłam sobie na zimę, dzieci mają, tylko po buty dla tych biedaków musimy jechać i NIC WIĘCEJ NIE KUPUJĘ, co najwyżej gazetę w kiosku.
Nawet poszewki na poduszki świąteczne już mam, więc nie szaleję...