Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

April 13:23, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)

Podziwiam twoje różane szaleństwo Aż się prosi jakiś dzień otwarty w czerwcu zaplanować, celem podziwiania tak zacnej kolekcji.

A przy okazji, co to za roślinka? jakiś dzwonek? albo żółwik? Nie mam pojęcia ale rewelacyjnie komponuje się z różą
tulucy 14:27, 09 paź 2018

Hej, nie to nie dzwonek, teraz mi coś się kojarzy, że jakaś tojeść, ale nie mogę znaleźć...
Brzozowadzie... 16:05, 09 paź 2018

No biję się w piersi. Próbowałam przeczytać całość, ale nie dam rady, poddaję się. Za to pismo obrazkowe zaliczyłam w całości. Jak mnie denerwują takie laski, co piszą:" U mnie wszystko rośnie jak guupie" No gdzie tu sprawiedliwość ja się pytam?! A druga rzecz, która mi się ciśnie na usta: czy Ty kobieto masz podpisane te wszystkie róże, że tak sypiesz nazwami z rękawa?! Bo ja mam kilka i ciągle mylę gdzie która, hehe No szacun.
jolanka 16:11, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)
Jakbym miała zamówić wszystko co chcę, to od razu bym musiała szukać nowego ogrodu ...

Łucja, u mnie w okolicy sporo działek na sprzedaż
tulucy 16:59, 09 paź 2018

Jolu się poobijam jak będę się tak tarzać po podłodze

Agata część mam podpisanych, resztę staram się pamiętać albo choć kojarzyć

No a ziemia jest jaka jest... Jak zobaczyłam ogród wtedy jeszcze nawet nie narzeczonego, to nie było opcji, z chłopem czy bez, chcę taką ziemię po moich piaskach rodzinnych to tutaj mam raj
tulucy 17:14, 09 paź 2018

Jak rok temu miałam jarmuż, to nie bardzo go używaliśmy. W tym roku do koktajli muszę kupny dodawać... Gdzie tu sens??? Wiosną wysiewam obowiązkowo
tulucy 17:20, 09 paź 2018

Skleroza ni boli, tylko trzeba trochę poszukać
Agata to nie tojeść, tylko lobelia to jest
Tu kupiona
https://e-clematis.com/pl/p/Lobelia-siphilitica-lobelia-wielka/1522

waldek727 17:39, 09 paź 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Jak mnie denerwują takie laski, co piszą:" U mnie wszystko rośnie jak guupie" No gdzie tu sprawiedliwość ja się pytam?!

Myślę, że ta sprawiedliwość jest schowana w próchniczej glebie która tętni życiem mikroorganizmów. Nawożonej obornikiem i kompostem. Jak do tej pory jeszcze nikt nie wymyślił nic lepszego.
tulucy 18:00, 09 paź 2018

Oooooo padłam takie odwiedziny...
Waldku, ja prawie nic nie robię z tą ziemią moją... Tylko przy sadzeniu dodaję trochę kompostu, obornika suszonego i tyle. Jak nie zapomnę. Czasem podleję pokrzywami... im bardziej zaglębiam się w tematy ogrodowe, tym bardziej staram się naturalnie traktować ogródek.

M kiedyś pryskał rośliny na mszyce, ja powoli zaczęłam zabraniać. W tym roku - zero pryskania i prawie wcale mszyc ... Za to pełno sikorek i biedronek... Dają radę
tulucy 18:02, 09 paź 2018

Żeby nie było, to też nie zbieram jesienią liści (tylko z trawnika), nie wycinam badyli (chyba że się sieją), wiosną zbieram to, co zostało.