Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 11:28, 13 kwi 2021

Tarcia, nieźle ja mam ograniczenia przestrzenne, dlatego duże drzewa odpadają. Ale lilaki to już nie są duże i kilka też mam, i ochotę na kolejne. Rozchodniki też, kukliki też... Ale to tak z mniejszym oślepieniem.

Kasiu, mam nadzieję, że w realu będzie przyzwoicie. Miałam dużo wątpliwości. Te ścieżki proste przy obwódkach mnie drażniły, zaczęłam przerabiać na luki w nowych poszerzeniach. Ale te łuki fale to też nie było to. I ostatecznie mam łuki i okręgi, co mi najbardziej pasuje chyba. Jest większa geometria, niż przy falach, a nie taka ostra i kanciasta, jak przy prostych ścieżkach. Moje meble stoją i czekają. Komoda to dzieło m.
Kasia_CS 11:35, 13 kwi 2021

tulucy napisał(a)
Moje meble stoją i czekają. Komoda to dzieło m.

tak tak, to, że M robił, to zanotowalam, ale myślalam, że może już też coś zrobiłaś trzymam kciuki za powodzenie prac ogrodowych!
TAR 11:42, 13 kwi 2021

tulucy napisał(a)
Tarcia, nieźle ja mam ograniczenia przestrzenne, dlatego duże drzewa odpadają. Ale lilaki to już nie są duże i kilka też mam, i ochotę na kolejne. Rozchodniki też, kukliki też... Ale to tak z mniejszym oślepieniem.

Kasiu, mam nadzieję, że w realu będzie przyzwoicie. Miałam dużo wątpliwości. Te ścieżki proste przy obwódkach mnie drażniły, zaczęłam przerabiać na luki w nowych poszerzeniach. Ale te łuki fale to też nie było to. I ostatecznie mam łuki i okręgi, co mi najbardziej pasuje chyba. Jest większa geometria, niż przy falach, a nie taka ostra i kanciasta, jak przy prostych ścieżkach. Moje meble stoją i czekają. Komoda to dzieło m.

lilakow i magnolek te kilka. lilaki tylko odmianowe lub szczepione wlasnie by niewysokie byly. rosna w wiekszosci poza plibinem i superba w jednym miejscu. przesadzone z żyznej ziemi do jalowej wreszcie ruszyly z kwitnieniem. wczesniej tylko w liscie szly. te odmianowe dluzej kwitna i jak one pachna mhmmm.
inka74 12:23, 13 kwi 2021

TAR napisał(a)

a btw, w ostatniej Mai widzialam ogrod gdzie laska z gumy pasmanteryjnej miala zrobione opaski pod hortki, swietnie wyszlo.
ta Laska to nasza Angelika z ogrodu z zieloną trawką )) ona już kiedyś ten patent pokazywała.
Gosiek33 13:26, 13 kwi 2021

Powzdychałam sobie do zapachu piwonii
tulucy 13:39, 13 kwi 2021

Oj tak Gosiu, mogłoby już zapachnieć...
Chociaż teraz pachną fiołki i hiacynty...
Kasya 14:06, 13 kwi 2021

Lucy, a jak ta nippon na wysokość w stosunku do innych ?
TAR 14:06, 13 kwi 2021

inka74 napisał(a)
ta Laska to nasza Angelika z ogrodu z zieloną trawką )) ona już kiedyś ten patent pokazywała.

hehe to nie wiedzialam, no ale laska
tulucy 14:11, 13 kwi 2021

Kasiu nie mam pojęcia,bo nie wiem, która to jest... Kilka sadzonych wiosną ubiegłego roku jeszcze nie kwitło. Przy piwoniach idzie mi trudniej z identyfikacją, a wywalam z reguły znaczniki. To samo mam przy liliowcach. Tylko przy różach pamiętam albo mam znacznik.
TAR 14:14, 13 kwi 2021

u siebie do pewnego momentu mialam tabliczki ale te dwa małe gnomy białe lubily je wyciagac, zawieszki przy drzewkach po 3 sezonach nieczytelne i brzydko wygladaja. jedynie pamiec mi zostaje i poczynione notatki, odszukane zamowienia