Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 22:37, 22 maj 2021

Derenie mam dopiero od niedawna, przesadzałam od Izy dopiero co...

Przywrotnik jeszcze ciągle w pąkach, za zimno.

Ścieżka nie skończona, dziś się nie dało, więc na kanapie zbierałam siły na jutro.
Lało cały dzień, o 7 się rozpogodziło na godzinę może że słońcem nawet, a potem znowu przyszła koszmarna, czarna chmura z ulewą.

Drugie kwitnienie czereśni, dziś tylko z okna
Kasya 23:07, 22 maj 2021

Powiedz co zrobic żeby szpaki czereśni nie zjadły ?
tulucy 23:40, 22 maj 2021

Nie mam pojęcia. Sąsiad próbował wszystkiego chyba. I odpuścił. W sadach wieszają na całym drzewie firanki czy jakieś siatki. Sąsiad też wieszał, tylko czereśnia była duża, a firanka za mała.

My się dzielimy
Basieksp 23:57, 22 maj 2021

My też byśmy się ze szpakami podzielili, tylko one z nami się nie chciały się dzielić oszukały nas bo zrobiły nalot rano, czereśnie były ledwo co dojrzałe jakaś plaga szpaków była w tamtym roku , całe ogromne stada, nigdy tak nie było.
sylwia_slomc... 00:30, 23 maj 2021

Poczytałam pooglądałam ciekawa jestem jak ten fotelik Ci wyjdzie
Prace do przodu też dzisiaj z kostką taczkami jeździłam (na obwódki rabat)teraz ledwo się ruszamPogoda popsuła robotę i tylko kilka godzin działaliśmy....
Kasya 05:35, 23 maj 2021

Basieksp napisał(a)
My też byśmy się ze szpakami podzielili, tylko one z nami się nie chciały się dzielić oszukały nas bo zrobiły nalot rano, czereśnie były ledwo co dojrzałe jakaś plaga szpaków była w tamtym roku , całe ogromne stada, nigdy tak nie było.

No właśnie ja tez jeszcze nie spróbowałam
Zjadły niedojrzałe
April 07:06, 23 maj 2021

Już kawał ścieżki zrobiłaś, można już sobie wyobrażać jak będzie na gotowo.
Mi też wczoraj bardzo deszcz pokrzyżował plany. Sadziłam dopóki woda nie spływała po okularach. Więcej się nie dało ale i tak jestem w miarę zadowolona.
Teraz muszę odwalić jakieś prasowanie i też biegiem do ogrodu, bo po południu znów deszczyk będzie.
Przyjemnej pracy
Kasia_CS 09:10, 23 maj 2021

April napisał(a)
Sadziłam dopóki woda nie spływała po okularach.

Morał z tego taki, że trzeba pracować w soczewkach, hihi

Lucy, Ty przodowniczko pracy
Johanka77 09:38, 23 maj 2021

Ja w ogrodzie na ogół pracuję w okularach słonecznych.
I okazało się, że to też dobre zabezpieczenie.

W tym roku podczas cięcia traw weszło mi pod powiekę długie źdźbło trzcinnika KF! Na szczęście skończyło się na strachu, ale uznałam, że oksy to jednak mają zadanie BHP.
Kasia_CS 21:09, 23 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
Ja w ogrodzie na ogół pracuję w okularach słonecznych.
I okazało się, że to też dobre zabezpieczenie.

W tym roku podczas cięcia traw weszło mi pod powiekę długie źdźbło trzcinnika KF! Na szczęście skończyło się na strachu, ale uznałam, że oksy to jednak mają zadanie BHP.

A z tym to prawda-Kai rok temu spadło na rzęsę nasionko z rozplenicy-miałam zasuszone źdźbło i się do niego dorwała. Zanim zareagowałam, żeby zdjąć bez szkody z rzęs, to już potarła oko, zaczęła niemal wcierać, płacz okrutny. Ja się przestraszyłam, że zarysowała sobie gałkę... Niby się wszystko przed wejściem z domu uspokoiło, ale 3h później telefon ze żłobka, że oko trze i płacze.. na ostry dyżur ją wzięliśmy i się okazało, że w ciągu tych kilku h od zdarzenia rozwinęło się zapalenie spojówki... Dodatkowe szkła faktycznie się przydają..