Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Gruszka_na_w... 21:08, 04 kwi 2022

Przywiozłam z Wrocławia swoją osobistą ocynkowaną wannę, w której mnie kapano po urodzeniu i ocynkowany baniak, w którym Pani Matka gotowała moje pieluchy.
Wytrwałości na obsadzanie tego starczyło mi tylko przez rok. Do kontynuacji eksperymentów zniechęciło mnie jesienne wybieranie zawartości , mycie tego wszystkiego podczas listopadowego ziąbu i targanie do garażu.
Piszą, że oczko raczej się w tym nie sprawdzi, bo z racji wielkości szybko porośnie glonami.
Inny pomysł?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 16:50, 05 kwi 2022

Haniu moją dziecięcą okrągłą balię wykończyła moja mama, ogrodowo, rozrabianiem krowieńca

W kotle prawie na pewno będzie donica, jak u Ani Kwartet, zerżnę bezczelnie z idealnego wzoru

W balii i wanienkach spróbuję jednak oczka, Ewie Andzie się udaje, więc będę się wzorować. Plan mam na rośliny oczyszczające wodę z glonów. Może się uda.

Gruszka_na_w... 19:32, 05 kwi 2022

Będziesz nawiercać ten baniak, aby zapewnić odpływ wody?
Ta wanienka, to balia. Spora jest.
A masz może zdjęcie tego Kwartetowego baniaka?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 19:40, 05 kwi 2022

Śniegu i deszczu nie było u nas od tygodni. W ocynkach (kotłach) u mnie rosną trzeci czy czwarty rok hosty, zioła, dwie wanienki obsadzone fiołkami i innymi różnościami na stałe, sezonowo sadzę też mieczyki abisyńskie, doskonale rośnie przymiotno Karwińskiego, ten rok przetrwała róża Wodę miałam raz z nadmiarem roślin wodnych, szybko zarastały, glonów też nie brakowało Pozdrawiam wiosennie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
tulucy 23:49, 05 kwi 2022

Haniu, jak potrzebuję, to znaleźć nie mogę oczywiście. Ale na pewno dziewczyny wrzucały u Izy w wątku, to poszukam u niej. Nawiercać nie będę, zrobię tak, jak u Ani, drenaż na spodzie.

Mariolu będę próbować, bo woda mnie bardzo korci.
Milka 07:53, 06 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Cesarskie korony proste, perskie leżą, ale się nie poddają

Znalazłam jakieś wyścigowe szafirki

To szafirki Muscari, maja inne liście
Milka 07:53, 06 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Daga, balię w dobrym stanie byłam kupiłam jesienią na starociach za całe 45 złotych. Kupiłam również dwie wanienki za nieco mniejsze pieniądze. I kocioł. Na naszym targu jesienią panowie starli się pozbyć towaru, żeby przez zimę go nie przechowywać. A balie i inne ocynkowane mają wzięcie wiosną.

Ps. Stan balii i innych oceniał małżonek, więc są prawie idealne

Ciekawa jestem, jak je zaaranżujesz
tulucy 08:14, 06 kwi 2022

inka74 napisał(a)

Tu są Kwatera dwa kotły przed wejściem. Ania ma jeszcze jeden w warzywniku, ale nadal szukam
tulucy 08:17, 06 kwi 2022

tulucy 08:50, 06 kwi 2022

Milka napisał(a)

To szafirki Muscari, maja inne liście

Miałam kiedyś muscari, ale mi wyginęły. Tylko że po drugiej stronie ogrodu. Może te się jakimś cudem przeniosły z tamtego miejsca. Ciekawe tylko, jak.