Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 23:24, 06 kwi 2022

W Pruszkowie już się pokazały miesiąc temu balie i kotły. Drugi targ staroci mamy w Grodzisku Mazowieckim. Ten to dużo większy. Na zmianę są.
tulucy 23:25, 06 kwi 2022

Daga, musisz kiedyś DT na Mazowsze zaciągnąć. Wycieczka objazdowa. Noclegi załatwi się jakoś. Bo na jeden dzień to nie da rady
Magara 23:37, 06 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Daga, musisz kiedyś DT na Mazowsze zaciągnąć. Wycieczka objazdowa. Noclegi załatwi się jakoś. Bo na jeden dzień to nie da rady

Lucy, DT odpadł do spania po pobycie w Wielkim Mieście I dobrze, bo mi przez ramię nie zagląda Jakby zajrzał to już by się pakował i pytał kiedy jedziemy na wycieczkę Ale nie ukrywam, że sama bym się chętnie gdzieś ruszyła
Milka 07:25, 07 kwi 2022

tulucy napisał(a)

Miałam kiedyś muscari, ale mi wyginęły. Tylko że po drugiej stronie ogrodu. Może te się jakimś cudem przeniosły z tamtego miejsca. Ciekawe tylko, jak.

U mnie to samo, ale jeden jest
mrokasia 07:49, 07 kwi 2022

Magara napisał(a)

Lucy, DT odpadł do spania po pobycie w Wielkim Mieście I dobrze, bo mi przez ramię nie zagląda Jakby zajrzał to już by się pakował i pytał kiedy jedziemy na wycieczkę Ale nie ukrywam, że sama bym się chętnie gdzieś ruszyła

No to załatwione
Gruszka_na_w... 12:55, 07 kwi 2022

Świetnie się te Kwartetowe balie prezentują. U mnie w warzywniku ścieżki są trawiaste. Ustawienie tam balii odpada. Do rozważenia zostaje miejscówka na wysypanym grysem froncie.
Wciąż mam dylemat z odpływem nadmiaru wody. Posadziłam w sporych donicach kwiatki i mimo drenażu, po sporych opadach, wody było tyle, że się przelewała. Takiej balii nie przechylę, żeby wylać nadmiar wody.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 20:44, 07 kwi 2022

Daga, czekamy, jak widzisz, nie tylko ja tak uważam

Kasia, trza jej dopilnować, bo jak się będzie zabierała do podróży tak samo szybko, jak do zakładania wątku, to może za pięć tak się doczekamy

Irenko, u mnie gdzieś się pojedyncze plączą. I coś mi teraz wyłazi, jakieś listki szersze trochę, nie wiem, czy nie one...

Haniu, zrobię donice tylko w wysokim kotle. Mam nadzieję, że na tyle wysokim, żeby się nie zapełnił w trakcie ulewy.

tulucy 20:51, 07 kwi 2022

Wyszłam dziś tylko na chwilę. Przejść się po ogrodzie, posadzić prymulki, bo już biedowały w doniczkach.

Skończyło się trzema godzinami ponad pracy. Dużo to ja nie zrobiłam, bo ruszałam się jak mucha w smole. Ale zawsze do przodu. Wycięte dwa miskanty, jeden trzcinnik, rozpięta na płocie Zephirine, przycięta laurowiśnia, trochę sprzątniętych suchelców.
tulucy 20:54, 07 kwi 2022

Znalazłam pod bzem czarnym Black Lace siewki. Ciekawe, czy zachowają cechy mamusi...

I pytanie mam jedno, może ktoś wie, czy brisa media się sieje? Bo mam dużo takich małych kępek bardzo przypominających te duże. I nie wiem, chwast czy nie.
Magara 22:56, 07 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Daga, czekamy, jak widzisz, nie tylko ja tak uważam

Kasia, trza jej dopilnować, bo jak się będzie zabierała do podróży tak samo szybko, jak do zakładania wątku, to może za pięć tak się doczekamy

Hehe, Lucy przejrzałaś mnie Ja po latach bycia krótkodystansowcem przeszłam do drużyny tych, którzy potrzebują duuuużo czasu na podjęcie decyzji Przeważnie